Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Οι Κούρδοι της Συρίας ανέβαλαν επ' αόριστον τις «βουλευτικές εκλογές»


Οι Κούρδοι της Συρίας ανέβαλαν επ' αόριστον τις «βουλευτικές εκλογές» που επρόκειτο να διεξαχθούν για πρώτη φορά την Παρασκευή, λόγω «οργανωτικών ζητημάτων», όπως ανέφερε μια εκπρόσωπός τους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι Κούρδοι, που αποτελούν το 15% του πληθυσμού της Συρίας, επωφελήθηκαν από τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε το 2011 στη χώρα για να εγκαθιδρύσουν μια ντε φάκτο αυτονομία στις βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές, όπου πλειοψηφούν. Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αλλά και η γειτονική Τουρκία αντιδρούν έντονα σε μια ενδεχόμενη αυτονόμηση της περιοχής. Η Άγκυρα φοβάται ότι και ο δικός της κουρδικός πληθυσμός θα προβάλλει κατόπιν παρόμοιες φιλοδοξίες.

Τον Μάρτιο του 2016 οι Κούρδοι της Συρίας ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας «ομόσπονδης περιοχής» αποτελούμενης από τρία καντόνια. Προκήρυξαν επίσης εκλογές, για αυτήν την Παρασκευή, προκειμένου οι κάτοικοι να εκλέξουν τα συμβούλια κάθε καντονιού καθώς και μια κοινοβουλευτική συνέλευση που θα εκπροσωπούσε το σύνολο της περιοχής. Μια εκπρόσωπος των κουρδικών αρχών, η Φάουζα Γιούσεφ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να διεξαχθούν όπως προβλεπόταν και ότι «ακόμη δεν έχει επιλεγεί μια καινούρια ημερομηνία». «Οργανωτικά ζητήματα (...) μας ανάγκασαν να ανακοινώσουμε την αναβολή», διευκρίνισε.

Στις αρχές Δεκεμβρίου είχαν διεξαχθεί εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών συμβουλίων, μετά από τις λεγόμενες «κοινοτικές» εκλογές του Σεπτεμβρίου. Αυτές οι εκλογικές διαδικασίες χαρακτηρίστηκαν «φάρσα» από τη Δαμασκό. Οι Κούρδοι από την πλευρά τους διαβεβαιώνουν ότι δεν επιθυμούν την απόσχιση και ότι από τις εκλογές δεν αποκλείονται οι μειονότητες –όπως οι Άραβες– που κατοικούν στις κουρδικές περιοχές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου