Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Γερμανία: Ζητά να σταματήσουν οι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία


Στην Κολωνία, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση κατά των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην βόρεια Συρία, με τη συμμετοχή περίπου 20.000 Κούρδων. 

Η αστυνομία ωστόσο προχώρησε στη διάλυση της πορείας επειδή οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες του απαγορευμένου, στη Γερμανία, κουρδικού εργατικού κόμματος PKK, αλλά και φωτογραφίες του ιστορικού κούρδου ηγέτη Αμπτουλάχ Οτσαλάν. 

Με αφορμή τη μαζική διαδήλωση στην Κολωνία η πρώην βουλευτής των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Λάλε Άκγκιν  διαπιστώνει σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό DLF ότι εδώ και 35 χρόνια λαμβάνει χώρα στη Γερμανία μια αντιπαράθεση Κούρδων και Τούρκων:

«Το γερμανικό κράτος στρέφει συχνά το βλέμμα από την άλλη και παρεμβαίνει στην καλύτερη περίπτωση μόνο επιφανειακά. Εδώ και 35 χρόνια δηλαδή δεν κατάφερε να πείσει Τούρκους και Κούρδους ότι η αντιπαράθεση αυτή δεν έχει θέση στη Γερμανία, αλλά στην Τουρκία, όπου και πρέπει να επιλυθεί». 
«Το SPD έκανε σωρεία λαθών στις πωλήσεις όπλων»

Η τουρκικής καταγωγής πολιτικός θεωρεί ότι η Γερμανία θα έπρεπε να είχε υιοθετήσει πιο σκληρή στάση έναντι της Άγκυρας, ιδίως τα τελευταία χρόνια από τότε που ο Ταγίπ Ερντογάν άρχισε να μετατρέπεται σιγά σιγά σε δικτάτορα, τονίζει η Λάλε Άκγκιν , η οποία αναφέρεται και στο κρίσιμο ζήτημα των γερμανικών πωλήσεων όπλων στην Τουρκία. Παραδέχεται μάλιστα ότι οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν κάνει πολλά λάθη στην γερμανική πολιτική εξαγωγών όπλων στην Τουρκία:

«Ίσως πολλά από αυτά που βιώνουμε σήμερα να μην συνέβαιναν αν το Βερολίνο είχε καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει επιθέσεις με γερμανικά τανκς σε βάρος Κούρδων στη βόρεια Συρία . Έτσι το ζήτημα απασχολεί πλέον και την γερμανική εσωτερική πολιτική. Αν θέλουμε να λύσουμε το ζήτημα που προκύπτει στη Γερμανία θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να παίρνει το μέρος ενός δικτάτορα που επιτίθεται σε ανθρώπους των οποίων συγγενείς ζουν στην χώρα μας. Και για αυτό το λόγο εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις διαβουλεύσεις των τριών κομμάτων στο Βερολίνο, να σταματήσει τις εξαγωγές όπλων σε αυτή την τουρκική κυβέρνηση».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου