Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Η Άγκυρα «χοντραίνει» τα παιχνίδι: Εγκατέστησε βαρέα αντιαεροπορικά συστήματα Hawk στο Χαλέπι!

Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος

Άγνωστες είναι ακόμη οι επιπτώσεις από την ανάπτυξη Α/Α συστημάτων μέσου βεληνεκούς από την Τουρκία μέσα στο έδαφος της Συρίας, των βαρύτερων που έχει αναπτύξει μέχρι τώρα στη Συρία.

Πρόκειται για αμερικανικά συστήματα MIM-23 HAWK με εμβέλεια 50 χλμ. και μέγιστο ύψος αναχαίτισης 20 χλμ. Τα συστήματα έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία στο Χαλέπι και όπως σημειώνεται ουδείς γνωρίζει το λόγο για την ανάπτυξη αυτών των συστημάτων στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους σε τουρκικά site φαίνεται η ανάπτυξη μιας τουλάχιστον πυροβολαρχίας Hawk μαζί με το ραντάρ κατεύθυνσης AN/MPQ-64 Sentinel.


Η ακριβής τοποθεσία ανάπτυξης της πυροβολαρχίας φέρεται να είναι η περιοχή Darat Izaa, περιοχή η οποία ελέγχεται από τις δυνάμεις της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

Το σύστημα Hawk XXI ή Hawk-21 που διαθέτει η Τουρκία και ανήκει επιχειρησιακά στην τουρκική Αεροπορία, σε αντίθεση με την Ελλάδα που το διαχειρίζεται ο ΕΣ, αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του Hawk PIP-3 που διαθέτει ο ΕΣ.

Το σύστημα ουσιαστικά αντικαθιστά τα ραντάρ PAR και CWAR με το MPQ-64. Η νορβηγική Kongsberg προμηθεύει το κέντρο ελέγχου μάχης (FDC) ενώ τα βλήματα του συστήματος είναι τα MIM-23K με ενισχυμένη θραυσματοφόρα κεφαλή και νέο πυροσωλήνα προσέγγισης.

Η τουρκική Αεροπορία διαθέτει 8 πυροβολαρχίες με ισάριθμα ραντάρ και περί τα 180 βλήματα.  

Η ανάπτυξη των Hawk στη Συρία αποτελεί μια ακόμη υπενθύμιση ότι η Τουρκία θεωρεί εαυτόν τοπική «υπερδύναμη» νομίζοντας ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει στην περιοχή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου