Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση της Ρλληνικής κοινότητας για το Σκοπιανό στο Παρίσι


Η Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και περιχώρων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, στο Ελληνικό Σπίτι στο Παρίσι, συζήτηση με θέμα: «Αθήνα: Τα Σκόπια δεν απαντούν. Το αδιέξοδο που βίωσε η Ελλάδα, αντιμέτωπη με την έλλειψη κατανόησης ενός νεαρού κράτους της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όπως το είδαν Γάλλοι και Έλληνες παρατηρητές και δημοσιογράφοι».

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και περιχώρων Σέτα Θεοδωρίδη, η οποία έδωσε έμφαση στην πρωτοβουλία που ως στόχο είχε, την συμβολή της ομογένειας στη συζήτηση σχετικά με την επίλυση το ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας Πρόξενος, κ. Δημήτρης Ψιάχας, προέβη σε μια εισαγωγική τοποθέτηση σχετικά με τις ελληνικές θέσεις για την επίλυση του θέματος. Στη συζήτηση συμμετείχαν γνωστοί Γάλλοι δημοσιογράφοι.

Ο José Manuel Lamarque, δημοσιογράφος, ειδικός στη γεωπολιτική, ως συντονιστής και ομιλητής, ο Olivier Delorme, συγγραφέας και ιστορικός, πρώην λέκτορας στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού (Sciences Po), συγγραφέας του τρίτομου βιβλίου «Η Ελλάδα και τα Βαλκάνια από τον 5ο αιώνα μέχρι σήμερα», Gallimard, 2013, ο Christian Makarian, Αναπληρωτής Διευθυντής Σύνταξης στo l’ Express, ο Γιώργος Πρεβελάκης, Καθηγητής Γεωπολιτικής στο πανεπιστήμιο Paris Ι, η Alexia Kefalas, δημοσιογράφος στη France 24, Le Figaro, France Télévisions και την εφημερίδα TA NEA.

Οι ομιλητές ανέφεραν ότι το «μακεδονικό» ζήτημα είναι ένα πρόβλημα, που ξεκίνησε τον 19ο αιώνα και σήμερα επανέρχεται με την έννοια της ταυτότητας, που είναι συνδεδεμένη με την αξιοπρέπεια. Τόνισαν ότι ο ανταγωνισμός των ταυτοτήτων είναι πιο σημαντικός σήμερα, από την οικονομία και έτσι μπορεί να γίνει κατανοητή η κατάσταση. Αναφέρθηκαν στην ευαισθησία του ελληνικού πληθυσμού για το θέμα, που αποτελεί έναν παράγοντα που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Από γεωπολιτικής πλευράς συμφώνησαν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή και ότι ο μεγάλος κίνδυνος προέρχεται από την Τουρκία και τη γενικότερη κατάσταση της Μ. Ανατολής. Όσον αφορά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισαν ότι είναι αδύναμος ο ρόλος της στα Βαλκάνια, και ότι εκείνη θα έπρεπε να διεξήγαγε τις συνομιλίες για την επίλυση του θέματος της ονομασίας. Η Ελλάδα, τέλος, σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει την Ευρώπη και να βρει συμμάχους καθώς και να προβεί σε σωστές διπλωματικές ενέργειες.

Ακολούθησε συζήτηση με την συμμετοχή του πολυπληθούς κοινού, που είχε γεμίσει την αίθουσα και παρακολουθούσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών, στελέχη του ΓΤΕ Παρισίων και του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, εκπρόσωποι ομογενειακών συλλόγων, πανεπιστημιακοί κ.α..

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου