Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Τουρκία: Νεκρός από φρικαλέα βασανιστήρια καθηγητής που κατηγορούνταν για σχέσεις με τον Φ. Γκιουλέν


όπως αναφέρει το Stockholm Center for Freedom (SCF) ο καθηγητής Γκιοκάν Ατσικολού αποκουτάθηκε 1,5 χρόνο μετά τον θάνατό του από βασανιστήρια στα χέρια της Τουρκικής αστυνομίας στο πογκρόμ που εξαπολύθηκε μετά το πραξικόπημα του 2016.

Κι όχι μόνον τον έκριναν αθώο για την κατηγορία ότι ήταν μέλος της οργάνωσης του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που η Άγκυρα θεωρεί ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα, αλλά τον αποκατέστησαν -μετά θάνατον!- και στα καθήκοντά του με απόφαση του Τουρκικού υπουργείου Παιδείας, την οποία κοινοποίησε ο διευθυντής του σχολείου, όπου εργαζόταν ο καθηγητής Ιστορίας, στη χήρα του, επίσης δασκάλα, και η οποία είχε χάσει και αυτή τη δουλειά της με κυβερνητική εντολή.

Μια ζωή που χάθηκε άδικα, μέσα στο παραλήρημα που κατέλαβε την κυβέρνηση Ερντογάν, στον απόηχο της απόπειρας ανατροπής του. 


Ο 42χρονος Ατσικολού συνελήφθη στις 24 Ιουλίου του 2016, λίγες μέρες μετά την απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν, με χαλκευμένες κατηγορίες περί συμμετοχής του στη συνωμοσία που οδήγησε στην απόπειρα του πραξικοπήματος και περί τρομοκρατίας. Παρέμεινε στα κρατητήρια της αστυνομίας επί 13 μέρες, διάστημα κατά το οποίο υποβλήθηκε σε σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια.

Ουδέποτε ανακρίθηκε επισήμως, ούτε του πήραν κατάθεση. Αντίθετα τον βασάνιζαν καθημερινά κι όταν η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία τον πήγαν στο νοσοκομείο, για να τον επαναφέρουν στη συνέχεια στο κελί του.

Ο καθηγητής αποκάλυψε στους γιατρούς τα βασανιστήρια που υφίστατο, αλλά υπό την πίεση της αστυνομίας δεν καταχωρήθηκαν οι δηλώσεις του στα πρακτικά, ενώ απεκρύβησαν τα τεκμήρια του βασανισμού του.

Τον έδερναν, τον χαστούκιζαν, τον κλωτσούσαν στα πλευρά, του χτυπούσαν το κεφάλι στον τοίχο. Και μολονότι ουδέποτε αντιμετώπισε καρδιακά προβλήματα, ανέφεραν ως αιτία θανάτου του την καρδιακή ανακοπή. Όταν κατέρρευσε στο κελί του, το ασθενοφόρο κλήθηκε με καθυστέρηση με αποτέλεσμα να πεθάνει στο κρατητήριο, μολονότι στα επίσημα Αρχεία εμφανίζεται να κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η Σεμπνέμ Κορούρ Φιντσαντζι, πρόεδρος του Human Rights Foundation of Turkey επεσήμανε στην έκθεσή της ότι ο Ατσικολού πέθανε από καρδιακή προσβολή λόγω των βασανιστηρίων, τα οποία υπέστη.

Η οικογένειά του πληροφορήθηκε τον θάνατό του όταν τους κάλεσαν στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής Ιατρικής της Κωνσταντινούπολης. Αλλά ακόμη και νεκρό, δεν τον άφησαν οι Αρχές σε ησυχία. Είπαν στους δικούς του ότι ταφή του μπορούσε να γίνει μόνον στο «νεκροταφείο των προδοτών», που είχε ετοιμάσει ο Δήμος για τους φερόμενους ως «προδότες», μολονότι ο Ατσίκολου ούτε από δίκη πέρασε, ούτε καν από επίσημη ανάκριση. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η αρμόδια Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) απαγόρεψε τη θρησκευτική κηδεία του με αποτέλεσμα οι δικοί του να μεταφέρουν τη σορό του με δικά τους έξοδα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην επαρχία Ικονίου και να τον θάψουν σε στενό κύκλο χωρίς να ψάλει κάποιος ιμάμης τις σχετικές προσευχές...

«Τα βασανιστήρια κι η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση των κρατουμένων στις φυλακές της Τουρκίας έχουν γίνει πλέον ο κανόνας παρά η εξαίρεση υπό την αυξανόμενη εθνικιστική ευφορία και το θρησκευτικό ζηλωτισμό που επικράτησε στη χώρα στον απόηχο της αμφιλεγόμενης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016», σημειώνει το SCF, μια ΜΚΟ που ίδρυσαν το 2017 Τούρκοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι διέφυγαν στη Σουηδία για να γλιτώσουν από το πογκρόμ των Αρχών της πατρίδας τους.

Σε έκθεσή του με τίτλο «Ύποπτοι Θάνατοι και Αυτοκτονίες στην Τουρκία» το SCF διαπιστώνει μια αύξηση των κρουσμάτων θανάτων υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες στη γείτονα, ειδικά στις φυλακές και τα κρατητήρια, όπου είναι συνήθης πρακτική τα βασανιστήρια κι η κακομεταχείριση των κρατουμένων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, λέει, οι Αρχές χαρακτήρισαν τους θανάτους αυτούς «αυτοκτονίες» χωρίς να έχει προηγηθεί ανεξάρτητη έρευνα.

Ύποπτοι θάνατοι καταγράφηκαν και εκτός φυλακών εν μέσω έντονης ψυχολογικής πίεσης και απειλών άμεσης φυλάκισης και βασανισμού, ενίοτε μετά την απελευθέρωση υπόπτων ή λίγο πριν τη σύλληψή τους. To SCF έχει δημιουργήσει μάλιστα έναν κατάλογο, που περιλάμβανε μέχρι χθες Τρίτη 107 υπόπτους θανάτους και αυτοκτονίες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου