Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Ενδοτουρκικές διαμάχες για την Αφρίν – Παραιτήσεις δημοσιογράφων


Τηλεοπτικός παρουσιαστής στην Τουρκία παραιτήθηκε σήμερα μετά τις αντιδράσεις από τις δηλώσεις του  ότι αν ο τουρκικός Στρατός που αναπτύχθηκε στη Συρία ήταν να σκοτώσει αμάχους, θα ξεκινούσε από τους «προδότες» που κατοικούν στα φιλελεύθερα προάστια της Κωνσταντινούπολης.

Η πολεμική ξέσπασε χθες όταν ο δημοσιογράφος, ο Αχμέτ Κεσέρ, βάλθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για θάνατο αμάχων στο πλαίσιο της επίθεσης που πραγματοποιεί η Άγκυρα εναντίον μιας κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοδυτική Συρία.

«Γιατί ο τουρκικός Στρατός θα πήγαινε εκεί πέρα για να σκοτώσει αμάχους; Αν ήταν κάποιος να σκοτώσει αμάχους, θα άρχιζε από το Τζιχανγκίρ, το Νισάντασι, το Ετιλέρ, δεν είναι; Υπάρχουν πολλοί προδότες. Υπάρχουν επίσης προδότες και στην Εθνοσυνέλευση», είπε ο Κέσερ στο τηλεοπτικό δίκτυο Akit TV, αναφερόμενος όπως φαίνεται σε βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος HDP το οποίο επέκρινε την επιχείρηση.

Το Τζιχαντίρ, το Νισάντασι και τα Ετιλέρ είναι συνοικίες της ευρωπαϊκής πλευράς της Κωνσταντινούπολης που συνδέονται με έναν φιλελεύθερο τρόπο ζωής και οι κάτοικοι των οποίων θεωρούνται στην πλειονότητά τους εχθρικοί προς τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δηλώσεις του δημοσιογράφου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να βλέπουν σε αυτές μια προσπάθεια εκφοβισμού των αντιπάλων του Τούρκου προέδρου, ακόμη και μια προτροπή σε δολοφονίες.

Αντιμέτωπο με τις αντιδράσεις, το δίκτυο Akit TV ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση πως ο παρουσιαστής «παραιτήθηκε».

Εξάλλου, εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα για «υποκίνηση σε μίσος και έχθρα», ανέφερε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Μικροπολιτική με πρόσχημα την αιματοβαμμένη Συρία

Ένας άλλος παρουσιαστής του Akit TV είχε προκαλέσει κύμα αγανάκτησης, πριν από δύο εβδομάδες, όταν είπε ότι είναι «θεμιτή» από θρησκευτική άποψη η δολοφονία δημοσιογράφων της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet.

Το κυβερνών κόμμα χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτες» τις δηλώσεις αυτές.

«Είναι σαφέστατα μια ενέργεια που έχει σκοπό να υπονομεύσει την ενότητα της Τουρκίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Μαχίρ Ουνάλ.

Η πολεμική αυτή σημειώνεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ατμόσφαιρα στην Τουρκία μετά την έναρξη μιας επίθεσης από την Άγκυρα εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στην περιοχή Αφρίν, στη Συρία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου