Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

«Plan b» σε περίπτωση μη εκταμίευσης ολόκληρης της τελευταίας δόσης των 11,7 δισ. ευρώ τον Αύγουστο


Μπαράζ προετοιμασιών παρατηρείται ανάμεσα σε κυβέρνηση και Δανειστές για το ενδεχόμενο να μην εκταμιευθεί ολόκληρη η τελευταία δόση των 11,7 δισ. ευρώ μετά το τέλος του 3ου Μνημονίου τον Αύγουστο, εάν τελικώς δεν αποδειχθεί έτοιμη η Αθήνα να παραδώσει εκπληρωμένα όλα τα προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αργός ρυθμός εκπλήρωσης των προαπαιτουμένων της 4ης αξιολόγησης έχει θορυβήσει τους θεσμούς, που εξετάζουν να βάλουν και αυτοί «φρένο» με τη σειρά τους στην καταβολή της προγραμματισμένης για το καλοκαίρι δόσεως.

Μια τέτοια εξέλιξη πάντως δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση, που προτιμά ίσως να αγοράσει πολιτικό χρόνο, καθυστερώντας να εφαρμόσει επώδυνα προαπαιτούμενα όπως η αξιολόγηση ή η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ. Επισήμως η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα μιλά μόνον για «τεχνικές δυσκολίες» στην εφαρμογή των προαπαιτουμένων (π.χ. Κτηματολόγιο) και δηλώνει προσηλωμένη στα συμφωνηθέντα, αν και είναι γνωστό ότι οι «σκληροί» κομματικοί υπουργοί ψάχνουν τρόπο να αποφύγουν το «πικρό ποτήρι» .

Από την άλλη και οι δανειστές φαίνεται να βολεύονται με ένα σενάριο διακράτησης μέρους της τελευταίας δόσης, καθώς από τα 11,7 δισ. ευρώ της δόσης, ελάχιστα είναι εκείνα που θα επιστρέψουν στους ίδιους άμεσα. Τα περισσότερα προορίζονται για να τα φυλάξει η κυβέρνηση σαν «κουμπαρά» ασφαλείας για να καλύψει επόμενες εκδόσεις ομολόγων.

Στην πράξη, από τον Ιούλιο που θα τελειώνει το 3ο μνημόνιο και έως τέλος του 2018 η Αθήνα έχει να πληρώσει μόλις 2,5 δισ. όλα κι όλα στους δανειστές, εκ των οποίων 1,85 δισ. στην ΕΚΤ και 615 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Στην εξίσωση αυτή, οι δανειστές θα μπορούσαν θεωρητικά να παγώσουν έως και 9 δισ. ευρώ, αλλά το πού θα κάτσει τελικά η «μπίλια» εξαρτάται από την επίδοση της κυβέρνησης στην εφαρμογή των προαπαιτουμένων, αλλά και την βαρύτητα ή μη όσων τελικώς φανεί πως θα παραμείνουν εκκρεμή προς ολοκλήρωση για μετά τον Αύγουστο. Προς το παρόν πάντως, από τα 88 προαπαιτούμενα συνολικά για την τελευταία αξιολόγηση η κυβέρνηση φέρεται να έχει εκπληρώσει μόλις τα 12 ή 13 το πολύ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου