Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ: «Ο κάθε πόλεμος μπορεί να λήξει με μια διαπραγμάτευση»


Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Ουίλμπουρ Ρος, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό CNBC την Τετάρτη αφήνει υπόνοιες πως η Αμερική ίσως επιχειρεί να «εκμαιεύσει» μια διαπραγμάτευση από την Κίνα.

«Ο πλανήτης αναγνωρίζει ότι οι κλιμακώμενες εντάσεις στο εμπόριο έχουν ξεφύγει εκτός ελέγχου, αλλά η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Ρος.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, o υπουργός παραδέχθηκε πως ο εμπορικός "πόλεμος" θα μπορούσε να καταλήξει "σε συμφωνία", όπως τόνισε, συμπληρώνοντας ότι "όλοι οι πόλεμοι, ακόμα και αυτοί με όπλα, καταλήγουν σε διαπραγματεύσεις".

Ο υπουργός δεν ξεκαθάρισε ωστόσο δεν είναι σαφές εάν τέτοιου είδους συνομιλίες μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τα τέλη Μαΐου ή αργότερα.

«Δεν θα προκαλούσε καθόλου έκπληξη εάν η έκβαση όλου αυτού είναι κάποιου είδους διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Ρος στο CNBC. «Είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί συγκεκριμένος χρόνος για διαπραγματεύσεις που είναι τόσο περίπλοκες όσο αυτές».

Ο Ρος παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος δεν θα πρέπε να εκπλήσσεται από την αντεπίθεση της Κίνας στο θέμα των δασμών. "Μου φαίνεται περίεργο που στη Wall Street είναι τόσο έκπληκτοι", δήλωσε αναφερόμενος στο sell-off στα χρηματιστήρια.

Τέλος, ο υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά το αντίκτυπο των κινεζικών αντίποινων. Όπως ανέφερε, οι δασμοί της Κίνας αντικατοπτρίζουν "ζημιά" της τάξεως "μόλις" 0,3% του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου