Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Τουρκικά ΜΜΕ: «Ο Καμμένος στέλνει χιλιάδες στρατιώτες απέναντι από τις τουρκικές ακτές»


«Θωρακίζονται» Αιγαίο και Έβρος καθώς το ΓΕΕΘΑ έχει θέσει ήδη σε λειτουργία τις αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο της αναδιοργάνωσης των ΕΔ που «τρέχει» ήδη, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως "ο Έλληνας υπουργός Άμυνας στέλνει χιλιάδες στρατιώτες απέναντι απο τς τουρκικές ακτές."

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία έχει ληφθεί και αρκετό διάστημα και τώρα υλοποιείται και δεν συνδέεται με την πρόσφατη τουρκική επιθετικότητα, αν και οι παραλληλισμοί είναι εύλογοι.

Έβρος και νησιά πρόκειται να ενισχυθούν με 7.000 μόνιμο προσωπικό και οπλίτες (3.500 στην ΑΣΔΕΝ και άλλοι τόσοι στον Έβρο στο Δ΄ΣΣ) όπως εξήγγειλε εχθές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.


Η «ένεση» αυτή των μονάδων με νέο προσωπικό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, εξαιτίας της λειψανδρίας η οποία μαστίζει τις ΕΔ γενικότερα.

Στο μεταξύ τα τουρκικά ΜΜΕ κρατούν ψηλά το θέμα της ενίσχυσης των νησιών και του Έβρου λέγοντας πως «ο Π.Καμμένος στέλνει στρατό στα νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές»

«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας είπε πως 7.000 στρατιώτες θα μετακινηθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη διασυνοριακή γραμμή στην βορειοανατολική Ελλάδα, εν μέσω έντασης με την Τουρκία», αναφέρει μεταξύ άλλων το τουρκικό δημοσίευμα.

Το ΥΠΕΘΑ από την πλευρά του τονίζει ότι «η όποια μεταφορά προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής τους που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται σε βάθος χρόνου.»

«Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η αλλαγή του τρόπου κατάταξης νεοσυλλέκτων που ήδη εφαρμόζεται από τη 2018 Β’ ΕΣΣΟ», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Αναφορικά με το θέμα της μεταφοράς προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τόνισαν ότι από τις 19 Δεκεμβρίου 2017 αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ είχαν γνωστοποιήσει ότι στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, η ΑΣΔΕΝ επρόκειτο να αναβαθμιστεί σε Διοίκηση Αρχιπελάγους με διακλαδικό επιτελείο και διοικητή κυρίως από το Στρατό Ξηράς.

Την ίδια ώρα η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων η γνωστή ΑΣΔΕΝ μετασχηματίζεται σε «Διοίκηση Αρχιπελάγους», τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο την απόφαση του ΥΠΕΘΑ για διασφάλιση του χώρου του Αιγαίου, δίνοντας έμφαση στον Αιγιακό χώρο.

Η διάρθρωση του νέου μείζονος  σχηματισμού των ΕΔ θα περιλαμβάνει διακλαδικό επιτελείο και διοικητή από τον Στρατό Ξηράς. Ιεραρχικά το ΓΕΕΘΑ θα περιλαμβάνει  την 1η Στρατιά και την  «Διοίκηση Αρχιπελάγους και σε απευθείας σύνδεση με έναν τοπικό διοικητή, ανά νησί, που -κατά κανόνα- θα προέρχεται από το Στρατό Ξηράς. Κάτω από τις εντολές του τοπικού διοικητή θα τελούν οι μονάδες και τα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού στο σκέλος της υποστήριξης.

Η 1η Στρατιά αποκτά τα χαρακτηριστικά των αντίστοιχων σχηματισμών των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή του Αρχηγείου Στόλου και Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.

Επιπλέον σχετικά πρόσφατα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, προχώρησαν μετά από πολύμηνες, συστηματικές διεργασίες, στην ίδρυση νέας ενοποιημένης διοίκησης ειδικών δυνάμεων.

Η λειτουργία της, στην οποία θα περιλαμβάνονται όλες οι ειδικές μονάδες  και από τους τρεις Κλάδους των ΕΔ, θα συμβάλλει στην επιτυχή εκτέλεση όλων των επιχειρησιακών έργων που απορρέουν από την αποστολή των Ειδικών Δυνάμεων. Η νέα διοίκηση, θα ακολουθηθεί από το νέο ρόλο που θα παίξει η ΑΣΔΕΝ στο Αρχιπέλαγος και την πλήρη αναδιοργάνωση των πεζοναυτών.

Η Τουρκία αλλάζει το "δόγμα" αντιμετώπισης συμβάντων στη μεθόριο με την Ελλάδα

Ο τουρκικός Στρατός προανήγγειλε «αλλαγή δόγματος» για τα μεθοριακά επεισόδια στον Εβρο, καθώς με έγγραφο τους οι τουρκικές Αρχές γνωστοποιούν ότι μεταφέρουν στη στρατοχωροφυλακή την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τον χειρισμό των «μικροσυμβάντων» στον Έβρο, απαγορεύοντας στο εξής διευθέτηση αντίστοιχων συμβάντων στο τοπικό επίπεδο και τη συνεννόηση που υπήρχε μεταξύ στρατιωτικών διοικητών.

Το έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», συντάχθηκε και διαβιβάστηκε, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στις 17 Μαρτίου και αποκαλύπτει ίσως το γιατί έπεσε στο κενό, την ημέρα της σύλληψης, η προσπάθεια του Έλληνα τοπικού διοικητή να συνεννοηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του για να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Πηγή

2 σχόλια:

 1. Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


  https://www.youtube.com/watch?v=9G8Fj1Iaa6U

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΆΠΟΙΟΙ ΓΕΜΊΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΈΠΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΌ ΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΉ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ ΓΙΑ ΑΥΤΌ…
  POSTED ON 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 BY ΚΟΡΑΞ
  06
  Απρ
  ΚΆΠΟΙΟΙ ΓΕΜΊΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΈΠΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΌ ΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΉ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ ΓΙΑ ΑΥΤΌ…

  …μην ακούτε τους πονηρούς ελληνόφωνους πολιτικούς μας με την προπαγάνδα εναντίον της Τουρκίας!!! Ο πραγματικός εχθρός δεν είναι οι Μογγόλοι αλλά άλλοι…

  Εχετε παρατηρήσει οτι οι ξενες δυναμεις μας οδηγουν σε πολεμο με τους τουρκους για να τους διαλυσουν εφοσον διαλυθούμε και εμείς;

  Ο εχθρός δεν είναι οι τούρκοι αλλά ο αιώνιος εχθρός μας, οι τραπεζίτες και η ελίτ που εκπροσωπούν!!!

  Μην μπαίνουμε σαν τους τυφλοπόντικες μέσα στην παγίδα που έχουν στήσει εναντίον του Ερντογάν και της Ελλάδας…μην πέφτουμε μέσα στην ίδια την απάτη που μας έστησαν οι “συμμαχικές” μας δυνάμεις, Άγγλοι Γάλλοι Πορτογάλοι Γερμανοί και Ιταλοί… μην είμαστε ξανά οι χαμένοι μαζί με τα μογγολάκια, γιατί η ιστορία θα επαναλαμβάνεται συνεχώς με μοτίβα γνωστά, στημένα από τον εχθρό, τον διεθνή ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!!!

  Ο Ερντο θα το φάει το κεφάλι του όπως πάει γιατί δεν τους κάνει όλα τα χατίρια, αν και δεν γνωρίζουμε πόσες συμφωνίες έχουν κλείσει μαζί του όπως είχαν κλείσει και με τον Σαντάμ Χουσείν, το καλό παιδί τον Αμερικάνων…αυτός κρεμάστηκε ως παράδειγμα, ο Ερντο θα φάει σφαίρα ή μάχαιρα πισώπλατα…αυτοί είναι οι καλοί φίλοι με τις λυκοφιλίες τους!!!

  Ο ελληνισμός έχει προδοθεί δεκάδες φορές από τα δυτικά φιλαράκια, έχουμε δεκάδες ιστορικές αποδείξεις ότι μας χρησιμοποίησαν σαν το βολικό κορόιδο εναντίον των μογγόλων για να εξαφανιστεί ο ελληνισμός της Ιωνίας όταν οι μεγάλες δυνάμεις ενοχλήθηκαν από την εμφάνιση μιας δυνατής Τουρκίας!!! Το πέτυχαν με την Μικρασιατική καταστροφή μας, μας αφάνησαν και έκλεψαν όλο τον ελληνικό χρυσό το 1921…

  Θα ήταν ένα τραγικό λάθος να την ξαναπατήσουμε εφόσον γνωρίζουμε τα ιστορικά μαθήματα βαμένα από ελληνικό αίμα…

  Μας κυβερνάνε ξένοι, ελληνόφωνοι εκπρόσωποι των τραπεζιτών και ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, εαν δεν αντιληφθούμε άμεσα τι μας έχουν στήσει για να μας διαλύσουν μαζί με τον Έρντο, θα είμαστε μεγάλα κορόιδα!!!

  Ποια η λύση;;;

  Συμφωνία με τους Μογγόλους να απελευθερώσουν τους στρατιώτες μας αλλιώς εμπορικό εμπάργκο σε οτιδήποτε κινείτε προς Τουρκία…ολο το εμπορίο ΣΤΟΠ…δεν θα περνάει κουνούπι προς Τουρκία με αποτέλεσμα να χάσουν δις και να μας παρακαλάνε τώρα που οδηγούνται σε οικονομικό τσουνάμι…

  Οι προδότες πολιτικοί που τους κοιτάτε και δεν τους κρεμάτε γνωρίζουν ποσα δις κερδίζουν οι γείτονες αλλά όμως δεν το κάνουν!!!

  Γιατί άραγε;;;

  Το έπιασες τώρα;;;

  Μέσα σε μια εβδομάδα θα γύριζαν οι 2 αιχμάλωτοι έλληνες στρατιωτες αν σε κυβερνούσαν ‘Ελληνες!!!

  Μην νομίζεις ότι είναι τυχαίο το γεγονός ότι βγάζεις συνέχεια προδότες πολιτικούς, δεν φταίνε αυτοί, την δουλειά τους κάνουν και είναι εξαιρετικά σχεδιασμένη!!!

  Εσύ τι στο διάολο κάνεις;;;

  ΚΟΡΑΚΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή