Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Παρουσία Ελλήνων στη Β. Αμερική κατά την αρχαιότητα;


Ένα άρθρο με «οδηγό» τα κείμενα του Πλουτάρχου, αφιερωμένο στην παγκόσμια κίνηση «Είμαστε όλοι Έλληνες». Του Δρ.Μηνά Τσικριτσή Ερευνητή Αιγαιακών Γραφών υποδεικνύει παρουσία Ελλήνων στη Β. Αμερική.


Αφιερωμένη στην παγκόσμια κίνηση στήριξης της Ελλάδας «Είμαστε όλοι Έλληνες», είναι η νέα έρευνα του ερευνητή αιγαιακών γραφών δρ. Μηνά Τσικριτσή, η οποία αποδεικνύει με τη χρήση των νέων τεχνολογιών ότι οι προϊστορικοί Έλληνες είχαν επισκεφτεί τη Βόρεια Αμερική πολύ πιο πριν την ανακαλύψει ο Χριστόφορος Κολόμβος.


Η έρευνα του κ. Τσικριτσή βασίστηκε στο κείμενο του Πλουτάρχου «Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης», όπου στις παραγράφους 941Α-942, περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο η οποία βρίσκονταν «δυτικά των τριών νησιών και βορειοδυτικά της Βρετανίας».






Ο ερευνητής εντόπισε και απέδειξε μέσα από προγράμματα με Η/Υ την αποκατάσταση μιας λησμονημένης ιστορικής πραγματικότητας, που μέχρι σήμερα διέφευγε από πολλούς ερευνητές, συνεχίζοντας έτσι την έρευνα που είχε κάνει πριν από δύο χρόνια ο καθηγητής Η. Μαριολάκος, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι οι προϊστορικοί Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής, την οποία επισκέπτονταν.


Στη ανακοίνωσή του δρ. Μ. Τσικριτσή υποστηρίζεται, ότι πριν τον Κολόμβο υπήρχε μία επικοινωνία που ξεκινά από την Μινωική εποχή μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια. Ο στόχος αυτών των ταξιδιών κατά την Εποχή του Χαλκού είχε σχέση με το εμπόριο και τη διακίνηση του καθαρού χαλκού που βρισκόταν στη λίμνη Superior του Καναδά. Φαίνεται ότι μετά τους πρώτους εμπόρους Μινωίτες, συνέχισαν και οι Μυκηναίοι, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο Πλούταρχος, έστειλαν τον Ηρακλή για να αναθερμάνει την παρουσία του ελληνικού στοιχείου, το οποίο είχε χαθεί με τις επιμειξίες με του ντόπιους. Στη συνέχεια, την Εποχή του Σιδήρου το ενδιαφέρον για την περιοχή παράκμασε και παρέμεινε έως τους Ελληνιστικούς χρόνους μια εθιμοτυπική λατρευτική παράδοση. Έτσι κάθε τριάντα χρόνια αποστέλλονται κάποια πλοία σε περιοχές που είχαν την λατρεία του Κρόνου για να ανανεώνεται το ανθρώπινο προσωπικό με ιερείς.


Όπως λέει ο κ. Τσικριτσής «όλα αυτά αποδεικνύονται με αστρονομικά στοιχεία, η επεξεργασία των οποίων έγινε με τη βοήθεια προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών επιβεβαιώνοντας τον χρονολογικό προσδιορισμό του ταξιδιού που περιγράφει ο Πλούταρχος. Έτσι εξηγείται, σύμφωνα με τον κ. Τσικριτσή, και το ότι στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Superior και στο νησί Royale που βρίσκονται στον Καναδά έχουν γίνει μεγάλες εξορύξεις χαλκού σε μία περίοδο, μεταξύ 2400 και 1200 πΧ, παρότι η περιοχή βρίσκονταν στη λίθινη εποχή.


Σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο του Πλουτάρχου ο συντονιστής του διαλόγου, ο Λαμπρίας καλεί τον Σύλλα τον Καρχηδόνιο να ξαναδιηγηθεί μια ιστορία που άκουσε από του υπηρέτες του ναού του Κρόνου στην Καρχηδόνα, Την ιστορία που αφηγήθηκε κάποιος ξένος επισκέπτης του ναού που ήλθε από τη μεγάλη ήπειρο. Τελικά τα δεδομένα που αναφέρει το κείμενο επιβεβαιώνουν, όπως δείχνει η μελέτη του κ. Τσικριτσή, με τη χρήση Η/Υ, την περιγραφή ενός ταξιδιού το 86 μΧ που πραγματοποιήθηκε από τον Καναδά στην Καρχηδόνα. Τα συμπεράσματα συνοψίζονται στα παρακάτω:


Το αποκαλυπτικό κείμενο προσδιορίζει σωστά την απόσταση από την Βρετανία στο νησί της Ωγυγίας- την Ισλανδία, με καράβι με κουπιά που πλέει 5 ημέρες (880 km). 
Αναφέρει μία μεγάλη ηπειρωτική γη που στην περιοχή της υπήρχαν τρία νησιά (Γροιλανδία, Νήσο Baffin, Newfoundland) που ισαπείχαν, βορειοδυτικά της Βρετανίας. 
Προσδιορίζει ότι στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος (στην ίδια ευθεία) βρίσκεται η είσοδος του κόλπου του Αγίου Λαυρεντίου(Gulf of St. Laurence) με την Κασπία θάλασσα, γεγονός που παρατηρούμε στην ευθεία της. 
Προσδιορίζει ορθά ότι ο κόλπος του Αγ. Λαυρεντίου είναι λίγο μεγαλύτερος από την Μαιώτιδα λίμνη, τη σημερινή Αζοφική. Στις ακτές του κόλπου αναφέρει ότι κατοικούσαν Έλληνες από παλιά και μετά την αποστολή του Μυκηναΐου Ηρακλή, πιθανόν τον 15ο αιώνα πΧ, αναθερμάνθηκε το ελληνικό στοιχείο που έσβηνε από τις επιμειξίες με τους ντόπιους (εννοείται ότι ο Ηρακλής δεν πήγε μόνος με το Ιόλαο, αλλά ήταν μία εκστρατεία εκατοντάδων Ελλήνων που άλλαξαν δημογραφικά την περιοχή μέσα στο κόλπο του Αγ. Λαυρεντίου που κατοίκησαν). 
Καθορίζει περίοδο τριάντα χρονών, μετά την οποία ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής: όταν ο Πλανήτης Κρόνος ανατέλλει με τον αστερισμό του Ταύρου. Τα αστρονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι σε γεωγραφικό πλάτος βόρειο 47ο, τον 1ο αιώνα μΧ, η περίοδος αυτή ήταν στα τέλη Μαΐου του 86 μΧ. 
Όταν ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής τρεις μήνες έμεναν στο νησί της Γροιλανδίας βόρεια (60ο Ν), που ο ήλιος δύει μόνο μια ώρα την περίοδο του θερινού ηλιοστασίου μεταξύ 9/6 και 9/7. Ο προσδιορισμός αυτός επιβεβαιώνει ότι το νησί της Γροιλανδίας πρέπει να ταυτιστεί με τον κάτω κόσμο, όπου είχε ταφή ο Κρόνος σε σπήλαιο και φυλασσόταν από τον Δία. 
Ο λόγος των μεγάλων ταξιδιών την Εποχή του Χαλκού τεκμηριώνεται από τον καθαρό χαλκό, που βρισκόταν σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Superior και στο νησί Royale που βρίσκονται στον Καναδά. Από την περιοχή αυτή εξορύχτηκαν 50.000 τόνοι χαλκού μεταξύ 2400 και 1200 πΧ. 
Στην εποχή του Πλουτάρχου ο ίδιος αναφέρει, ότι δεν μετέφεραν χαλκό αλλά χρυσές κούπες και αγγεία που μέσα είχαν τις προμήθειες του ταξιδιού. 
Τέλος είναι γνωστό ότι στην αρχαιότητα τα μαντεία ήταν κέντρα καταγραφής γεωγραφικής γνώσης, με αποτέλεσμα να συμβουλεύουν για μελλοντικές αποικίσεις. Έτσι είναι αποδεκτό ότι ο Πλούταρχος μετά το 86 μ.Χ που ήταν ιερέας στο Μαντείο των Δελφών, έχει αυτή τη γνώση. 
Το ταξίδι επιστροφής φαίνεται ότι γινόταν από βόρεια, ξεκινώντας από τον Καναδά, πήγαιναν στη Γροιλανδία (νησί του Κρόνου) έφθαναν στην Ισλανδία και από εκεί έφθαναν στη Βρετανία. Στοιχείο επιβεβαίωσης αυτής της διαδρομής είναι το νησί σταθμός, που φέρει ακόμα και σήμερα το όνομα Μυκήνες (Mykines) το δυτικότερο νησί των Faeroe


Συμπερασματικά, η έρευνα του Μηνά Τσικριτσή είναι ότι πραγματοποιήθηκε ταξίδι από τον Καναδά στην Καρχηδόνα τον Μάιο του 86 μΧ. Σε συνδυασμό με τα άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνονται με Υ/Η γίνονται αποδεκτές και οι άλλες περιγραφές του Πλουτάρχου, ότι δηλαδή, στα αρχαία χρόνια πριν την εκστρατεία του Ηρακλή είχαν πάει στην περιοχή και αρχαιότεροι Έλληνες, πιθανότατα οι Μινωίτες. 


Τα στοιχεία αυτά έρχονται και επιβεβαιώνουν αρχαιολογικά διάσπαρτα ευρήματα γραφής - και όχι μόνο - από περιοχές στην Αμερική. Τελικά πριν τον Κολόμβο, τους Κινέζους και τους Βίκινγκς είχαν πάει στην Αμερική και Έλληνες τουλάχιστον τον 1ο αιώνα πΧ και πιθανόν ήδη τη 2η χιλιετία πΧ.         kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ... Το όραμα του «Μεγάλου Κουρδιστάν»


Το όραμα του Μεγάλου Κουρδιστάν υλοποιείται σύμφωνα με τον  Στρατηγό ε.α Edip Baser που μετείχε στους αγώνες ενάντια στο ΡΚΚ και ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα Γενίτσαγ. Όσα είπε είναι άκρως αποκαλυπτικά για τις εξελίξεις στην περιοχή. 
«Υλοποιείται βήμα-βήμα το όραμα του Μεγάλου Κουρδιστάν», δήλωσε. «Ο Μπαρζανί κινείται για τη δημιουργία μιας αυτόνομης κουρδικής περιοχής στη Συρία, η οποία θα έχει ως κέντρο της την πόλη Kamisli. Στη συνέχεια θα ενώσει την περιοχή αυτή με το Β. Ιράκ. Βαδίζουν σταθερά προς την εφαρμογή του χάρτη που είδα για πρώτη φορά το 2008. Στη συνέχεια θα έρθει η σειρά της Τουρκίας και του Ιράν». 


Εντύπωση προκαλούν παράλληλα οι δηλώσεις που έκανε στην ιρανική τηλεόραση Press Tv ο Αμερικανός ιστορικός Griffin Tarpley, την ώρα ακριβώς που προσγειωνόταν στο Αεροδρόμιο της Τεχεράνης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ερντογάν! 


Ο κ.Tarpley συνοπτικά στη συνέντευξη του είπε: «Η Τουρκία διχάζεται ανάμεσα σε δυο κόμματα, ένα ισλαμικό και ένα κοσμικό. Ταυτόχρονα το 25% του πληθυσμού της είναι Κούρδοι. Εάν το ΝΑΤΟ επιτεθεί στη Συρία θα εξεγερθούν οι Κούρδοι και η Τουρκία θα γίνει ο στόχος τους». 


Ισχυρίστηκε επίσης, ότι το καθεστώς Άσαντ στην πραγματικότητα πάταξε την εξέγερση των αντικαθεστωτικών και αυτό μπορεί να θεωρηθεί μια ήττα για τις ΗΠΑ. 


Ο Πρόεδρος Ομπάμα για να εξαλείψει την ήττα θέλει να φέρει αντιμέτωπες την Τουρκία με τη Συρία. «Αυτό, τόνισε, θα είναι μια αυτοκτονία για τον τουρκικό λαό». 


Τέλος, επεσήμανε ότι η δημιουργία αυτόνομων Κουρδικών περιοχών στο Β. Ιράκ και στη Συρία θα γίνει πόλος έλξης και των Κούρδων της Τουρκίας. 


Πολύ σωστά λοιπόν ο δημοσιογράφος Τζενγκίζ Τζαντάρ (Ραντικάλ) επισημαίνει ότι «από τώρα και στο εξής θα πρέπει να διαβάζουμε το Κουρδικό πρόβλημα της Τουρκίας υπό το πρίσμα των εξελίξεων στη Συρία!».                                                                                                                                                       Λιάνα Μυστακίδου elzoni
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ακάθιστος Ύμνος και το Μέγα Θαύμα της Παναγίας!


Από τίς πολυτιμότερες εικόνες της Παναγίας είναι και ή των «Χαιρετισμών» ή του «Ακάθιστου» πού βρίσκεται...
στην Ιερά Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους. Από τίς πιο παλαιές χρονολογικά, στο δε Αγιον Όρος είναι ή πιο αρχαία.




Είναι κατασκευασμένη από κηρομαστίχα και με μύρο περιρρεομένη. Στο πίσω μέρος σε αργυρά πλάκα, είναι τετυπωμένος ό Αυτοκράτορας Αλέξιος ό Γ ό Κομνηνός και ό Όσιος Διονύσιος ό κτήτορας της Μονής και είναι γραμμένο το εξής: «Αυτή ή είκών ή Θαυματουργός εστί την οποίαν βάσταξέ Σέργιος ό Πατριάρχης περιερχόμενος τα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως έδιωξε τους πολεμίους και την οποίαν ό Αυτοκράτωρ Αλέξιος ιδιοχείρως εδώρησε τω Άγίω Διονυσίω».


Είναι λοιπόν εκείνη την οποίαν ό Σέργιος κατά την ιστορική εκείνη βραδιά του 626 κρατώντας την περιήρχετο μαζί με κλήρο και λαό τα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως και εμψύχωνε το λαό και τον ολιγάριθμο στρατό πού υπεράσπιζε την Πόλη. Είναι ιστορικά παραδεκτό ότι υπερφυσική δύναμη κατατρόπωσε τους πολυάριθμους Σκύθες και Αβάρους. Δεν μπορεί διαφορετικά να εξηγηθεί αφού ό στρατός με τον Ηράκλειο είχε εκστρατεύσει προς την Περσία. Οι πολέμιοι με αρχηγό τον Χαγάνο έφθασαν επιθετικοί και με στρατό και στόλο πολιόρκησαν τα στενά και την ξηρά και απειλούσαν. Ποιος θα σώσει την Πόλη; Ό Χαγάνος παρασπόνδησε σε μια συνθηκολόγηση με την Πόλη για να λύσει την πολιορκία και με αυθάδεια και σαρκασμό ειρωνεύτηκε τους πιστεύοντας στο θεό Βυζαντινούς: «Μη σας γελάει ό θεός σας, εγώ αύριο θα είμαι κύριος της πόλεως σας».




'Η απάντηση επηρέασε το ηθικό και έφερε ταραχή, φόβο και απελπισία στις καρδιές των πολιορκημένων. Το κλίμα της απαισιοδοξίας άρχισε να κυριαρχεί. Τη χαλύβδωση του ηθικού ήλθε να επιφέρει ή θαρραλέα παρουσία του γενναίου και αξιοτάτου Πατριάρχου Σεργίου: «Είναι κρίμα να απελπίζεστε. Σκέπτεστε σαν άνθρωποι πού δεν πιστεύουν στο θεό και στο αποτέλεσμα του ιερού πολέμου. Στα χέρια της Παναγίας εμπιστεύθηκα την Πόλη και τον άμαχο πληθυσμό της. Στην Παναγία όλοι μας με θέρμη ψυχής ας προσευχηθούμε». Πραγματικός συναγερμός και ενθουσιασμός συνέβηκε τότε. Ό Πατριάρχης, ο Κλήρος και ό Λαός, μια φωνή μια ψυχή, ξεχύθηκε στους δρόμους και στα τείχη με τα ιερά κειμήλια στα χέρια, πού ήσαν ή Ζώνη της Παναγίας, ή Ιερά Έσθήτα Της, λείψανα αγίων, λάβαρα και εικόνες. Ο Πατριάρχης, ζωντανός και άκαμπτος, κρατούσε υπερυψωμένη τούτη την Εικόνα και έδινε δύναμη και θάρρος. Άπ' όλων τίς καρδιές αυθόρμητα έβγαιναν φωνές και ευχές πού φανέρωναν την εμπιστοσύνη του Λάου προς την Παναγία: «Φθάσε Παναγία μου, μη μας εγκαταλείπεις τώρα πού χανόμαστε, σώσε το λαό Σου και την Πόλη Σου».


Τότε συνέβηκε ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα και υπερφυσικά γεγονότα της πίστεως. Τρομαγμένοι οι επιτιθέμενοι εχθροί άκουγαν θόρυβο σαν χιλιάδες στρατός να επιτέθηκε εναντίον τους πού έφερνε όλεθρο και καταστροφή στις τάξεις τους. Ξαφνικά και απροσδόκητα, από διώκτες έγιναν διωκόμενοι. Χιλιάδες πτώματα στρώθηκαν στη γη, πανικόβλητοι όσοι είχαν απομείνει τράπηκαν σε φυγή για να σωθούν μακριά από την Πόλη, φωνάζοντας απεγνωσμένα μεταξύ τους: «Που βρέθηκε, που ήταν κρυμμένος τόσος στρατός;». Όμως στρατός δεν υπήρχε, όπως είπαμε, ή θεία τιμωρία τους κυνηγούσε, αφού προκλητικά και υπερήφανα τα έβαζαν με την Πόλη Πόλεων πού εντός της είχε πολλούς πιστούς πού με εμπιστοσύνη κατέφυγαν στη θεία προστασία. Ή ιστορική παράδοση ομιλεί για ένα ανεξήγητο μέγα θόρυβο και ανεμοστρόβιλο πού έφερε πανικό και καταστροφή. Εκτός από τα πτώματα νεκρών πού βρίσκονταν σκόρπια έξω από τα τείχη, συντρίμμια είχαν γίνει τα εχθρικά πλοία και πολλά πτώματα ναυτών φάνηκαν στην ακροθαλασσιά των Βλαχερνών.


Ιστορική πραγματικότητα το γεγονός τούτο. Τα δάκρυα πόνου, οδύνης και αγωνίας, ή οσμή θανάτου και αιχμαλωσίας πού είχε παγώσει στην κυριολεξία τους χιλιάδες εντός της Πόλεως Βυζαντινούς, μετεβλήθησαν σε ζητωκραυγές και αλαλαγμούς χαράς και δοξολογίας στο Θεό και την Παναγία Δέσποινα. Τότε ό Πατριάρχης Σέργιος μέσα σε ανέκφραστα χαρμόσυνα συναισθήματα βάδισε με τον κλήρο και το λαό προς την Παναγία των Βλαχερνών. Μέσα σε θρησκευτικό παραλήρημα χαράς και ιερού ενθουσιασμού, σε μια ατμόσφαιρα πού οι καρδιές σκιρτούσαν και τα μάτια έρεαν δάκρυα από άκρα συγκίνηση και θεία ευγνωμοσύνη, δοξολόγησαν και ευχαρίστησαν την Παναγία σε μέγεθος και βαθμό πού δεν πρέπει να έχει το όμοιο του. Με άλλα λόγια, μιλάμε για μια γενική ευχάριστη εικόνα χιλιάδων ανθρώπων πού είχαν στην κυριολεξία «μεθύσει» χριστιανικά. Μοναδικό το γεγονός σε πανανθρώπινη κλίμακα. Εκεί, εντός του Ναού, αλλά και εκτός, όπου βρέθηκαν οι πιστοί αρχής γενομένης από τον Πατριάρχη ό όποιος άρχισε να ψάλλει για πρώτη φορά το: «Τη Ύπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια κ.λπ.». Και στη συνέχεια, όλοι μαζί τη νύκτα εκείνη «όρθοστάδην τον ύμνο τη του Θεού Μητρί γηθοσύνως έμελπαν». Για αυτό το Θαυμάσιο αυτό πνευματικό άσμα των «Χαιρετισμών», ονομάσθηκε «Ακάθιστος Ύμνος».


Ό άγνωστος ποιητής των «Χαιρετισμών» έπλεξε το καλύτερο εγκώμιο και γενικά ότι ανώτερο έχει γραφεί για την Υπέρμαχο Στρατηγό. Έχει χαρακτήρα διηγηματικό, θεολογικό και δοξαστικό. Κυρία υπόθεση έχει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και, γενικότερα, την ενανθρώπιση του Χριστού και, ακόμη, γίνεται λόγος για το ηθικό και πνευματικό μέγεθος και ύψος της Παναγίας και των προσφορών της στον κόσμο. 


Το Κοντάκιο «Τη Ύπερμάχω», δεν έχει σχέση με τον ποιητή του Ύμνου, είναι δημιούργημα της ημέρας εκείνης. Σ' αυτό ακούγεται λυτρωτικός και νικητήριος προς τη Μητέρα του Θεού παιάνας πού ως πνευματικός Στρατηγός έχει ακατανίκητη τη δύναμη και οι πιστοί παρακαλούν να ελευθερώνει «εκ παντοίων κινδύνων».
Πλέον στους αιώνες και σήμερα οί Χαιρετισμοί, ό Ακάθιστος Ύμνος ό τόσο λαοφιλής συγκινεί βαθιά την πιστεύουσα ψυχή και ιδιαιτέρως τον ορθόδοξο Ελληνισμό, ό όποιος στον ύμνο αυτό και στο πρόσωπο της Θεοτόκου βλέπει συνδεδεμένες εκκλησιαστική και εθνική παράδοση και ζωή Πίστη και Πατρίδα φαίνεται ότι συσφίγγονται έναρμονίως γύρω από ύμνο αυτό. Διαχρονικός και λαοφιλέστατος, ηλεκτρίζει πολλές ψυχές οι οποίες την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής τρέχουν να τον ακούσουν από τους θόλους των Ναών. Για αιώνες και μάλιστα στην 400χρονη σκλαβιά, ήταν ό Εθνικός Ύμνος του Γένους. Απ' όλα αυτά εξάγεται αβίαστα και ή σημασία της Εικόνας αυτής. Δικαιως οί πιστοί Έλληνες μπρος σ εικόνα αυτή αισθάνονται έντονα την παντοδυναμία της Παναγίας και εθνική έξαρση.


                                                                                                        Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ: Προωθούν νόμο με τον οποίο απαλλάσουν τη Μειονότητα της Θράκης από το 80% των προστίμων!


Ενα εξόχως αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που αποτελεί κατάφορη παραβίαση της ισονομίας και ισοπολιτείας στην Ελλάδα, αποτέλεσμα των πρόσφατων επαφών του ΓΑΠ με τον Ερντογάν, με σκοπό την υφαρπαγή των ψήφων της μειονότητας από το ΠΑΣΟΚ!

Πρέπει να τα πάρουμε απόφαση. Ζούμε σε μια χώρα, που δυστυχώς ταίρι της δεν θα βρεθεί σ’ ολόκληρο τον κόσμο. 


Μετά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Παπακωνσταντίνου (ΥΠΕΚΑ)  και αφορούσαν στην «κάλυψη» της ΔΕΗ, αλλά και της κυβερνητικής αναλγησίας, αναφορικά με την είσπραξη της χρέωσης ΥΚΩ, έρχεται σήμερα νέο χτύπημα.


Η ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ


Αυτή την φορά, ιθύνων νους ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη, κ. Αχμέτ Χατζή Οσμάν, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την κατάθεση του νέου οικοδομικού κανονισμού (από τον κ. Παπακωνσταντίνου και με εισηγητή στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τον κ. Σηφουνάκη), ζήτησε να συμπεριληφθεί τροπολογία, η οποία αφορά τον μειονοτικό πληθυσμό της Θράκης και «αξιώνει» την μεροληπτική αντιμετώπιση, στο όνομα των μειονοτήτων, και την καταβολή του ενιαίου προστίμου κατασκευής αυθαιρέτων, που επιβάλλεται σε όσους κατέχουν αυθαίρετα.


Δηλαδή η διαδικασία που τηρείται από τον Ελληνικό λαό, που είχε την ατυχία -ή την πονηριά αν το προτιμάτε-, να κατασκευάσει κάποια αυθαίρετη οικοδομή και για καθαρά κρατικούς εισπρακτικούς λόγους, να τακτοποιήσει, καταβάλλοντας φυσικά και χρηματικά πρόστιμα (και αυτά δυσβάστακτα), αυτή λοιπόν η τακτοποίηση, απαιτείται δια ενεργειών του κ. Οσμάν, να αντιμετωπισθεί με διαφορετικό (ευνοϊκό) τρόπο, για τις μειονότητες της Θράκης. 


Για την ακρίβεια των λεγομένων μου σας παραθέτω παρακάτω το επίσημο έγγραφο κατάθεσης της τροπολογίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο :




Σελίδα 1








Σελίδα 2 






Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά στο έγγραφο του κ. Οσμάν -που ας σημειωθεί ότι είναι Εκπρόσωπος του Λαού στο Κοινοβούλιο-, βλέπουμε ότι αναφέρεται σε «λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος που είχαν ως αποτέλεσμα την εξ ανάγκης, κατασκευή αυθαιρέτων κατοικιών, για κάλυψη στεγαστικών αναγκών της μειονότητας... 


Με την παρούσα τροπολογία ζητείται η θέσπιση του θετικού μέτρου της καταβολής ποσοστού 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου».




Δηλαδή αγαπητοί φίλοι, ο ανεκδιήγητος κ. Οσμάν, ζητάει ΜΟΝΟ για την μειονότητα της Θράκης, να καταβάλουν ΜΟΝΟ το 20% του επιβαλλόμενου προστίμου. Προωθεί δηλαδή ... σε μια περίοδο που όλοι οι Ελληνες υπόκεινται μια απίστευτη φοροεπιδρομή, την ΕΚΠΤΩΣΗ 80% για τα πρόστιμα που αφορούν ΜΟΝΟ τη μειονότητα !!!


Εάν όμως συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής προστίμου, που προβλέπεται στην εν λόγω διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων προβλέπεται και επιπλέον έκπτωση 20%, να υποθέσουμε ότι στην συνέχεια θα χαριστούν τα επιβαλλόμενα πρόστιμα στην συγκεκριμένη ομάδα Ελλήνων πολιτών;


Φυσικά και στην περίπτωση που δεν ισχύσει κάτι τέτοιο, με ποιο κοινωνικό δικαίωμα θα αποτελέσει αυτή η τροπολογία, ακόμη μια περίπτωση κατάφωρης αδικίας των υπολοίπων ελλήνων, στο όνομα της .... εξωτερικής πλην όμως ψηφοθηρικής - πολιτικής του ΥΠΕΚΑ (και του αρμόδιου υπουργού, του αρμόδιου εισηγητή και Αναπληρωτή Υπουργού, κατ’ επέκταση της συνεργαζόμενης κυβέρνησης) ;


Ο κ. Οσμάν, όμως επικαλούμενος το άρθρο 4, παράγραφος 1, του ελληνικού Συντάγματος, σε συνάρτηση με το άρθρο 116, παράγραφος 2, προσπαθεί να επιβάλλει την τροπολογία, παρουσιάζοντας την μειονότητα, ως ομάδα ελλήνων πολιτών, που θα πρέπει να τύχουν θετικών μέτρων, όπως αυτό της καταβολής του προστίμου μόνο σε ύψος 20%, έναντι των άλλων Ελλήνων.


Μόνο που και ο ίδιος, καταστρατηγεί το επικαλούμενο άρθρο 4, παρ. 1, που αναφέρει ότι «Οι Έλληνες είναι ίσοι έναντι του νόμου». 


Όταν λοιπόν επικαλείται την παραπάνω παράγραφο της ισότητας των Ελλήνων, παραφράζοντας παράλληλα και την έννοια του άρθρου 116, παρ. 2 (που αναφέρει «ότι δεν αποτελεί διάκριση, λόγω φύλλου, η λήψη θετικών μέτρων για την προώθηση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών»), παραποιεί την ερμηνεία των άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος, θέλοντας να παρασύρει τους Έλληνες βουλευτές, στην υπερψήφιση της τροπολογίας, καταλύοντας όμως ο ίδιος, υπέρ των μειονοτήτων και σε βάρος των υπολοίπων Ελλήνων, τα άρθρα που επικαλείται.


Ο νέος οικοδομικός κανονισμός, μπορεί να ψηφίσθηκε επί της αρχής, χθες βράδυ (άλλο ένα άρθρο που περνάει νύχτα και στα μουλωχτά, άστω και με τρίμηνη αναβολή ισχύος), όμως η αναλυτική (επί μέρους) ψήφιση των άρθρων (και κατά συνέπεια της παραπάνω τροπολογίας), θα γίνει την Τρίτη 3/4/2012.


Οι Βουλευτές λοιπόν θα πρέπει να αφυπνιστούν, διότι εκτός του ότι μια τέοια ενέργεια είναι Αντισυνταγματική, ουσιαστικά, θα εξοργίσει το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού, που πληρώνουν το ένα χαράτσι μετά το άλλο!


Ιδιαίτερο προβληματισμό, δημιουργεί το γεγονός ότι ουδείς ασχολήθηκε με το θέμα, είτε πολιτικός είτε Κοινοβουλευτικός συντάκτης!


Σε περίπτωση υπερψήφισης της εν λόγω τροπολογίας, τότε αγαπητοί συνοδοιπόροι, θα έχει συντελεσθεί μια ακόμη κατάφορη αδικία, σε βάρος όλων ημών των Ελλήνων και δυστυχώς οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι (η πλειονότητα αν προτιμάτε, αφού δεν είναι όλοι ίδιοι), θα είναι για ακόμη φορά συνεργάτες μιας προδοτικής και συνωμοτικής ενέργειας, κατά των κατοίκων της χώρας και κατά συνέπεια ολόκληρης της χώρας. 


Κι αυτό, διότι είναι ηλίου φαεινότερον, ότι όλο αυτό γίνεται, με σκοπό να υφαρπάξει το ΠΑΣΟΚ την ψήφο της μειονότητας! Σε μια περίοδο που βλέπει τα ποσοστά του να βρίσκονται στο ναδίρ, επιτρέπει τέτοιες επικίνδυνες ενέργειες και διαχωρισμούς!


Γιατί άραγε να μην ισχύσει αυτό για όλους τους Ελληνες και το προωθούν νύχτα, μόνο για τον μουσουλμανικό πληθυσμό; 


Εμείς θα περιμένουμε εώς την Τρίτη, να δούμε αν και πως θα αντιδράσουν τα κόμματα σε αυτή τη μεθοδευμένη υπόθεση! Μεθοδευμένη με τις ευλογίες της κυβερνήσεως Ερντογάν, που απ ότι φαίνεται, τα τελευταία πάρε-δώσε του Ερντογάν με τον Γιώργο Παπανδρέου στην Τουρκία, είχαν αυτά τα αποτελέσματα που βλέπουμε!                                                                                                                  Αθανάσιος Τσίγκας aegeantimes
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αλβανικός εθνικισμός προωθεί τουρκικά συμφέροντα στα Βαλκάνια!


Υπό τουρκική καθοδήγηση βρίσκεται η εθνικιστική οργάνωση Ερυθρόμαυρη Συμμαχία (Aleanca Kuqezi/ΑΚ), σύμφωνα με αποκαλύψεις του αλβανικού περιοδικού MAPO, το οποίο επισημαίνει τον κίνδυνο επιστροφής της Οθωμανών στα Βαλκάνια μέσω του νέου κόμματος του Kreshnik Spahiu. Η ΑΚ εμφανίστηκε αρχικά ως οπαδική οργάνωση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και πολιτικοποιήθηκε χάρη στον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Kreshnik Spahiu που ανέλαβε επικεφαλής, διεξάγοντας λυσσώδη αγώνα κατά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.




Συγκεκριμένα, σε άρθρο με τίτλο “Το Nεο-οθωμανικό Σχέδιο: η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, τουρκικό κόμμα”, ο δημοσιογράφος Alfred Lela γράφει ότι το ταξίδι του Spahiu στις ΗΠΑ και οι συναντήσεις με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου έγιναν με τουρκική μεσολάβηση και χρηματοδότηση. Στην ανάλυσή του, ο δημοσιογράφος εκτιμά ότι η Τουρκία επιχειρεί να διεμβολίσει μέσω της ΑΚ το δίπολο Σοσιαλιστικού Kόμματος-Δημοκρατικού Κόμματος, παρά τις στενές σχέσεις Berisha-Εrdogan.


Ο αρθρογράφος επισημαίνει πως μετά την διείσδυση ενός ισχυρού τουρκικού δικτύου στους τομείς της οικονομίας και της εκπαίδευσης στην Αλβανία, δημιουργούνται απαιτήσεις και για πολιτική εκπροσώπευση ενώ διαπιστώνει ότι η υπαγωγή της Αλβανίας, του Κοσόβου και της Βοσνίας σε τουρκική ζώνη επιρροής θα είχε την εύνοια των ΗΠΑ καθώς η Ουάσιγκτον θεωρεί την Τουρκία χώρα πρότυπο για τον μουσουλμανικό κόσμο.


strategyreports

Διαβάστε περισσότερα...

Τα στρατόπεδα θα στοιχίσουν ανά έτος όσο αν τους στέλναμε στις πατρίδες τους σε Ά θέση αεροπορικώς!Προδότες!


Το υπουργείο Προστασίας των Πολιτικών προτείνει οι ΕΔ να επανδρώσουν “αρχικά” τα στρατόπεδα μέχρις ότου βρεθεί ένας αριθμός 3.000 ανδρών που θα αναλάβει να φυλάει επί 24ώρου βάσεως τους 30-40.000 λαθρομετανάστες των στρατοπέδων. Το ΓΕΣ λέει έμμεσα ότι Τώρα είναι πάνω από 1 εκατ. από δαύτους. Τι να κάνουν 30 στρατόπεδα των 1000 ατόμων; Και ποιος θα τους φυλάει; Ρώτησαν να μάθουν τι σημαίνει στρατόπεδο λαθρομεταναστών και τι απαιτήσεις φύλαξης έχει;


Θέλουμε δυο συντάγματα μόνο για να τους φυλάνε και χώρια οι εξεγέρσεις, τα καθημερινά προβλήματα διαβίωσης των ανθρώπων μέσα σε αυτά που θέλουν ειδική διαχείριση.
Άνθρωποι είναι, όχι ζώα, ούτε καν αιχμάλωτοι. Αν προκύψουν προβλήματα ασφάλειας τι θα κάνει το προσωπικό; Θα τους κτυπήσει “στο ψαχνό”. Κάποιοι δεν τα έχουν υπολογίσει καλά.” “
Η μοναδική λύση είναι η άμεση απέλασή τους και το “σφράγισμα” των συνόρων με ειδικά μέσα. Υπάρχουν τρόποι. Το να τους στοιβάζεις μέσα στο έδαφός σου είναι καταστροφικό.
Πάντως σε ότι αφορά την υποδομή και την φύλαξη των δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, οι μεν ΕΔ “σηκώνουν τα χέρια” (“Εδώ δεν έχουμε άνδρες να φυλάξουμε τα σύνορα, θα φυλάξουμε τους Πακιστανούς;“ σημείωνε έτερος ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΣ) και από εκεί και πέρα κάποιος πρέπει να καταλάβει ότι χρειάζονται χιλιάδες εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι άνδρες για να φυλάξουν όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες.
Οι οποίοι “χιλιάδες οπλισμένοι άνδρες” απλά δεν υπάρχουν. Και βέβαια μπορεί να δημιουργηθεί ένα τέτοιο ειδικό σώμα, αλλά μόνο η εκπαίδευση, ο εξοπλισμός τους και η ετήσια μισθοδοσία τους κοστίζει πάνω από 100.000.000 ευρώ ανά έτος. Όσα θα στοίχιζε να τους στείλεις όλους με εισιτήριο α’ θέσης στην πατρίδα τους με το αεροπλάνο…

ixnos.blogspot.com

Σχόλιο Πελασγού : Αλλά το Μπατσόκ και οι λοιποί..συνδαιτυμόνες δεν θέλουν να φύγουν, εδώ τους θέλουν, άσε που αν αυτοί ψηφίζουν σε 3 4 χρόνια, ποιός έχει ανάγκη τους Έλληνες;;
ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
Διαβάστε περισσότερα...

Επίκουρος:Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος;Η ευτυχία σου εξαρτάται μόνο από εσένα!


Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος; Φυσικά και θέλεις! Τότε τι σε εμποδίζει; Η ευτυχία σου εξαρτάται μόνο από εσένα. Αυτό υποστήριζε ο Επίκουρος, ένας από τους πιο παρεξηγημένους Έλληνες φιλοσόφους. Το βασικό εμπόδιο για την ευτυχία έλεγε ότι είναι το άγχος. 


Το λεξικό μας λέει ότι άγχος είναι η συναισθηματική κατάσταση που χαρακτηρίζεται κυρίως από έντονη συνεχή δυσφορία και οφείλεται σε φόβο ή ανησυχία για κάτι. Η λέξη προέρχεται από το αρχαίο ἄγχω που σημαίνει στραγγαλίζω, πνίγω (ότι δηλαδή κάνει το άγχος στην ευτυχία.)
Η φιλοσοφία του Επίκουρου βασιζόταν σε τέσσερις βασικές αλήθειες. Ονομάζεται και "θεραπεία με τα τέσσερα μέρη", ένα γιατρικό για την επιδημική ασθένεια του ανθρώπινου άγχους: "δεν υπάρχουν θεϊκά πλάσματα που μας απειλούν· δεν υπάρχει μετά θάνατο ζωή· αυτό που χρειαζόμαστε είναι εύκολο να το αποκτήσουμε· αυτό που μας κάνει να υποφέρουμε είναι εύκολο να το υπομείνουμε." όπως μας λέει και ο μεταγενέστερος επικουρικός Φιλόδημος στο απόσπασμα του ποιήματος που παρέθεσα στην αρχή της ανάρτησης. Ας δούμε αυτά τα τέσσερα μέρη λίγο πιο αναλυτικά:


"Μην φοβάσαι το Θεό"
Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε μια κατάσταση σύγχυσης σχετικά με τους θεούς αφού πιστεύουν ότι διαρκώς ασχολούνται με το τι κάνουν οι άνθρωποι και ξοδεύουν όλο το χρόνο και την ενέργεια τους για να τιμωρήσουν τους θνητούς εχθρούς τους και να βοηθήσουν τους πιστούς τους. Αυτό είναι αντίθετο καταρχήν με την ελευθερία του
ανθρώπου (ντετερμινισμός). Επίσης δεν συμβαδίζει με την ιδέα της θεότητας να υπάρχουν θεοί οι οποίοι ανησυχούν και οι οποίοι καταβάλλουν δυνάμεις για να κάνουν κάτι. Ταιριάζει περισσότερο σε αυτούς να βρίσκονται σε μια κατάσταση ευτυχίας, χωρίς άγχη, ανησυχίες και ανάγκες να ζουν μια ζηλευτή ζωή. Έτσι για τους Επικουρικούς αποτελούν τα πρότυπα στα οποία προσπαθούν να μοιάσουν μέσα στα όρια της ανθρώπινης φύσης. Ο Επίκουρος έλεγε: "Είμαι έτοιμος να συναγωνιστώ τον Δία σε ευτυχία όσο έχω ψωμί και νερό."
Φυσικά μια τέτοια άποψη έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με κάθε θρησκεία αφού της αφαιρεί κάθε δύναμη επιβολής
πάνω στις μάζες αφού δείχνει ότι δεν είναι θεόσταλτη. Δεν είναι να απορεί κανείς ότι η άποψη του πολεμήθηκε απ' όλες τις θρησκείες και η προπαγάνδα που στήθηκε τον παρουσίαζε ως άθεο. 


"Μην ανησυχείς για το θάνατο"
Ίσως από τις πιο γνωστές ιδέες του. "Μην φοβάστε", έλεγε, "το θάνατο, γιατί όταν υπάρχουμε δεν είναι ο θάνατος παρόν και όταν είναι παρόν δεν υπάρχουμε εμείς". Προκαλεί σύγχυση το να ανησυχείς για την θνητότητά σου και είναι αχαριστία να απεχθάνεσαι τα όρια της ζωής. 


"Ό,τι είναι καλό είναι εύκολο να το αποκτήσεις"
Οι βασικές μας ανάγκες είναι λίγες και εύκολες να αποκτηθούν: φαγητό, νερό, στέγη και ασφάλεια από τους εχθρούς μας. Δεν χρειάζονται για να αποκτηθούν πολύ προσπάθεια ή πολλά χρήματα. Όλες οι άλλες ανάγκες είναι επίπλαστες και απαιτούν κόπο και χρήμα για να αποκτηθούν. Αν μάλιστα καταφέρουμε και τις αποκτήσουμε μας στερούν την ελευθερία γιατί απαιτούν ακόμα περισσότερο κόπο και χρήμα για να τις κρατήσουμε δημιουργώντας φυσικά περισσότερο άγχος. Και ενώ τα σώματα μας χρειάζονται όλα τα παραπάνω, το μόνο που χρειάζονται οι ψυχές μας είναι να είναι πεπεισμένες ότι τα σώματα μας θα πάρουν όλα αυτά που χρειάζονται. 


Σώμα ικανοποιημένο και ψυχή σίγουρη μας κάνουν χαρούμενους και αυτό είναι το κλειδί για την ευτυχία. Η Επικούρεια φιλοσοφία μας βοηθάει να καταλάβουμε πόσο λίγα χρειαζόμαστε, να είμαστε ευτυχισμένοι που τα κατέχουμε και να έχουμε την σιγουριά ότι θα συνεχίσουμε να τα κατέχουμε. Από την άλλη δεν υπάρχει λόγος να μην χαιρόμαστε τις εκάστοτε πολυτέλειες αν τύχει να είναι εύκολα προσβάσιμες. Δεν υπάρχει κάτι κακό στην πολυτέλεια αυτή καθ' αυτή, αλλά κάθε εξάρτηση από αυτή είναι επιζήμια για την ευτυχία μας, όπως και κάθε επιθυμία για άχρηστα πράγματα.


"Ό,τι είναι τρομερό είναι εύκολο να το υπομείνεις"
Αυτή η διδασκαλία είναι ίσως η πιο δύσκολη να αποδεχτούμε. Η αρρώστια και ο πόνος δεν είναι ευχάριστα σε κανένα αλλά η φύση μας έχει κάνει έτσι ώστε να μην υποφέρουμε πολύ από αυτά. Η αρρώστια για παράδειγμα είναι είτε σύντομη, είτε χρόνια και είτε μέτρια ή βαριά, αλλά χρόνια και βαριά είναι εξαιρετικά σπάνιο· έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε με την προοπτική ότι θα υποφέρουμε.


Αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία στη φιλοσοφία του Επίκουρου είναι η πεποίθηση ότι δεν ερχόμαστε στη γη δεμένοι με σχοινιά. Δεν είμαστε οι μαριονέτες ενός δημιουργού· δεν υπάρχει κάποιο σενάριο που πρέπει να ακολουθήσουμε ή από το οποίο περιοριζόμαστε. Από εμάς εξαρτάται να ανακαλύψουμε τους περιορισμούς που μας θέτει η ίδια η φύση μας. Όταν το κάνουμε αυτό βρίσκουμε κάτι ευχάριστο: η ζωή είναι ελεύθερη, η ζωή είναι καλή, η ευτυχία είναι πιθανή και μπορούμε να χαρούμε την ευτυχία των θεών αντί να ταπεινώνουμε τους εαυτούς μας στις λάθος ιδέες μας γι' αυτούς.
Όταν λέμε ότι η ζωή είναι ελεύθερη δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε ηθικούς περιορισμούς. Είναι λάθος πρακτική να κλέψουμε τους φίλους μας ή να επιτεθούμε σε αγνώστους. Γιατί; Όχι επειδή είπε ο Θεός ότι αυτά είναι ανήθικα, αλλά επειδή είναι ηλίθιο να κάνουμε οτιδήποτε θα μας προκαλέσει ανησυχία. Οι φίλοι και η φιλοσοφία είναι τα δύο μέσα που έχουμε στη διάθεση μας για να μας βοηθήσουν να ζήσουμε τις ζωές μας με σιγουριά και χωρίς άγχος.                                                                       visaltis
Διαβάστε περισσότερα...

ΤουρκοΆραβες θέλουν να αγοράσουν τον Σκορπιό!!


Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Φιγκαρό», όμιλος που ανήκει σε τούρκους και άραβες επιχειρηματίες και έχει στην κατοχή του μεταξύ άλλων και ποδοσφαιρική ομάδα της Τουρκίας, ήρθε σε επαφή με την Αθηνά Ωνάση, στην οποία έκανε πρόταση 500 εκατ. ευρώ για την πώληση του νησιού.


Ο βετεράνος δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο συγκεκριμένος όμιλος επιθυμεί τόσο την αγορά του Σκορπιού, όσο και του διπλανού νησιού, Σπάρτη. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η Αθηνά Ωνάση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησης του διάσημου νησιού, τόσο λόγω των πολλών προσωπικών της εξόδων όσο και λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης των εγκαταστάσεων.


Στόχος του αραβοτουρκικού ομίλου είναι η μετατροπή του νησιού σε τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών για πλούσιους και ισχυρούς.


Παρότι αρχικά η Αθηνά Ωνάση απέρριψε την πρόταση, ο όμιλος επανήλθε με ένα τεράστιο ποσό.


Πάντως, ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της οικογένειας Ρουσέλ, Αλέξης Ματθαιάκης υποστηρίζει ότι η διάσημη κληρονόμος ουδεμία πρόθεση έχει να πωλήσει το νησί.


Δεν μπορεί να πουληθεί


Πάντως, το ζήτημα πώλησης ή μη του Σκορπιού το έλυσε προσωπικά ο Αριστοτέλης Ωνάσης με τη διαθήκη του. Σε αυτήν προβλέπεται ότι το νησί δεν μπορεί να πουληθεί, αλλά θα περνά κάθε φορά στην κυριότητα του φυσικού του κληρονόμου. Σε περίπτωση που ο φυσικός του κληρονόμος δεν μπορεί να συντηρεί τον Σκορπιό, τότε θα πρέπει να τον παραχωρήσει για κατασκήνωση των παιδιών των εργαζομένων στην Ολυμπιακή.


Ωστόσο, ορισμένοι εκτιμούν ότι ο Σκορπιός μπορεί να ενοικιαστεί για πολλές δεκαετίες.


newsbomb 
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι τιμούν στην Αίγυπτο την ελληνική παράδοσή τους!


Όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν στο δρόμο από και προς το Κάιρο για την Αλεξάνδρεια, θα έρθουν αντιμέτωποι με με μία φωτεινή επιγραφή. Είναι πράγματι φωτεινή. Όχι όμως από αυτές που έχουμε συνηθίσει.
Η επιγραφή που βρίσκεται στην είσοδο της πρώην ελληνικής κοινότητας είναι γραμμένη στα ελληνικά, μετά από συλλογική απαίτηση των Αιγυπτίων δημάρχων της περιοχής της Αλεξάνδρειας.
Η επιγραφή βρίσκεται στην είσοδο της πρωτεύουσας της Αιγύπτου σε αρχαίο κλασικό, προσδίδοντας στην πόλη "άρωμα" ελληνικού πολιτισμού.
"Και αυτό για να τιμήσουμε τον Μέγα Αλέξανδρο", δήλωναν τότε όσοι ενεπλάκησαν στο μεγαλειώδες έργο.
Κάτι που δεν θα μπορούσε να αποτελεί τίποτα άλλο, από μία αιχμηρή απάντηση όχι μόνο απέναντι στους γείτονές μας στην ΠΓΔΜ που θέτουν συνεχώς θέμα με την ονομασία της χώρας τους, αλλά και στους γηγενείς μας που τείνουν να ξεχάσουν τις ρίζες, τον πολιτισμό και την πλούσια ιστορία τους.


Οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας
Όταν το 332 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος πέρασε από την περιοχή της σημερινής Αλεξάνδρειας, γονάτισε στην αχανή παραλία και χάραξε στην άμμο το αμφιθεατρικό σχήμα της μελλοντικής πόλης, η οποία θα γινόταν η πρωτεύουσα της Αιγύπτου και θα έπαιρνε το όνομά του.
Μετά τον Μέγα Αλέξανδρο και την εγκαθίδρυση του κράτους των Πτολεμαίων άρχισαν να καταφθάνουν στην Αίγυπτο, και περισσότερο στην Αλεξάνδρεια, μετανάστες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας. Εκεί δημιούργησαν ολόκληρες πόλεις, τις οποίες διοίκησαν με πολιτεύματα ανάλογα των μητρικών πόλεων καταγωγής τους.


Το επόμενο μεγάλο ρεύμα μετανάστευσης των Ελλήνων στην Αίγυπτο άρχισε στις αρχές του 19ου αιώνα. Έλληνες έμποροι, μεταξύ των οποίων οι αδελφοί Τοσίτσα και ο Γεώργιος Αβέρωφ, διαδραμάτισαν ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά του βαμβακιού και τη δημιουργία μεγάλων εργοστασίων παραγωγής και επεξεργασίας αγροτικών και χημικών προϊόντων.
Δεν ήταν όμως όλοι οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας εύποροι επιχειρηματίες, ήταν και μικρομαγαζάτορες και απλοί εργαζόμενοι, που μετανάστευσαν στην Αίγυπτο για να εργαστούν στις ελληνικές επιχειρήσεις. Οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας απέκτησαν ξεχωριστό χαρακτήρα, επειδή μεγάλωσαν σε πολυεθνικό περιβάλλον.
Τα χρώματα, οι γεύσεις και οι ήχοι της ανατολής σημάδεψαν την ψυχή τους και τους προίκισαν με καλλιτεχνική προδιάθεση και εμπορικές δεξιότητες. Είναι κοσμοπολίτες, μιλούν πολλές γλώσσες και δεν τους τρομάζουν οι αναμίξεις των λαών και των πολιτισμών.
Παράλληλα νιώθουν 100% Έλληνες και ξοδεύουν πολύ προσωπικό χρόνο και χρήμα για να κρατήσουν την ελληνικότητά τους.
Ανέκαθεν έχτιζαν ελληνικά σχολεία υψηλού επιπέδου και δημιουργούσαν δραστήριες ομογενειακές οργανώσεις. Επίσης μαζεύονταν συχνά σε σπίτια κατά οικογένειες για να εξοικειώσουν τα παιδιά τους στην κοινωνική ζωή δίπλα σε Έλληνες.
Μεγαλώνοντας είχαν κατανοήσει κι αυτά την ανάγκη να ρυμουλκήσουν την επόμενη γενιά της παροικίας στην ελληνικότητα.


news247
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αρχαίοι ελληνικοί χρησμοί και τα μαντεία


Από την αρχαιότητα είναι γνωστή η επιθυμία του ανθρώπου να γνωρίσει το μέλλον, συνυφασμένη με μία εσωτερική του ανάγκη να προσεγγίσει την αιωνιότητα, σπάζοντας το φράγμα του χρόνου, το τεκμήριο της πεπερασμένης ύπαρξής του.


Η επιθυμία αυτή ήταν συνυφασμένη με την καθημερινότητα των αρχαίων Ελλήνων και αυτό το διαπιστώνουμε από τα πολυάριθμα μαντεία που εμφανίστηκαν κατά την αρχαιότητα στον ελληνικό χώρο, καθώς και από ιστορίες που καταμαρτυρούν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για τις προφητείες. Οι αρχαίοι Έλληνες στηριζόντουσαν στην διαφόρων μορφών μαντεία, ώστε να πάρουν συμβουλές για δημόσια πράγματα και ιδιωτικές τους υποθέσεις. Ο Ηρόδοτος αναφέρει τουλάχιστον 18 ιερά που περιείχαν μαντεία και 96 αποστολές με σκοπό την αίτηση συμβουλής από κάποιο μαντείο, εκ των οποίων οι 53 απευθυνόντουσαν στο μαντείο των Δελφών.


Η προφητεία και η μαντική τέχνη εμφανίζονται να είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες, η μαντική ήταν η επιστήμη των οιωνών (συχνά αναφέρεται αυτή η όψη της μαντικής τέχνης ως οιωνοσκοπία) και εφαρμοζόταν με ποικίλους τρόπους, όπως για παράδειγμα η ερμηνεία του πετάγματος των πουλιών. Η ερμηνεία του πετάγματος των πουλιών ήταν τόσο διαδεδομένη, ώστε το όνομα του πουλιού «όρνις» σήμαινε «οιωνός». Ο Αριστοφάνης στις «Όρνιθες» παίζει με τη διπλή σημασία της λέξης όρνις - οιωνός. Σημασία δινόταν για την κατεύθυνση που πετούσαν τα πουλιά, για το ύψος, αλλά και τον τρόπο πετάγματός τους και σημαντικοί μάντεις της αρχαίας εποχής που αναφέρονται στον Όμηρο, όπως ο Κάλχας (Έλληνες) και ο Έλενος (Τρώες) ήταν περίφημοι για την ικανότητά τους στην ερμηνεία αυτών των οιωνών.


Άλλοι τρόποι οιωνοσκοπίας ήταν η μελέτη των ουράνιων σημείων, των κεραυνών και των σεισμών. Ακόμα μπορούσαν να μελετήσουν και μία σταγόνα της βροχής, ενώ ιδιαίτερη σημασία έδιναν στα όνειρα, που θεωρούνταν ως τρόποι για να λάβει κανείς συμβουλές από τους θεούς, όπως γινόταν στα ιερά του Ασκληπιού. Πολλοί μάντεις της αρχαιότητας εξέταζαν τα εντόσθια των ζώων που είχαν θυσιαστεί (κυρίως το συκώτι), ή την φλόγα που έκαιγε στο βωμό του θυσιαστήριου. Γενικά, έδιναν πολύ μεγάλη σημασία στους οιωνούς, πολλές φορές μάλιστα σε τόσο υπερβολικό ίσως βαθμό, που ακόμα και ένα φτέρνισμα, μπορούσε να αποτελέσει σημάδι για κάποιο σημαντικό γεγονός, ή συμβουλή για να παρθεί μία δύσκολη απόφαση. Στη ραψωδία ζ' της Οδύσσειας, ένα φτέρνισμα του Τηλέμαχου κάνει την Πηνελόπη να αποφασίσει να φωνάξει το ζητιάνο, που είναι ο Οδυσσέας ντυμένος με κουρέλια.


Μία ενδιαφέρουσα μορφή της τότε αρχαιότητας είναι οι προφήτες. Ως τέτοιοι χαρακτηρίζονταν οι άνθρωποι που είχαν δεχτεί από τους θεούς το χάρισμα να προφητεύουν. Οι γυναίκες προφήτισσες ονομάζονταν στην αρχαία Ελλάδα Σίβυλλες, ενώ οι άντρες ονομαζόντουσαν Βάκις. Συνέτασσαν κυρίως έμμετρες προφητείες που ερμηνευόντουσαν από κάποιους εξηγητές, όπως είναι γνωστό ότι γινόταν αργότερα στον δυτικό κόσμο με τις έμμετρες προφητείες του Νοστράδαμου. Υπήρχαν ωστόσο ανάμεσά τους και αγύρτες. Ο λαός δεν έβλεπε πάντοτε με καλό μάτι τους επαγγελματίες προφήτες. Πολλοί από αυτούς όμως, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή ιδιαίτερα των Αθηνών.


Πέρα από την οιωνοσκοπία και τους προφήτες που έγραφαν έμμετρες προφητείες, πιο επίσημη μορφή μαντείας μπορούσε να ζητηθεί από τα ιερά, όπου υπήρχε μαντείο εν ενεργεία. Υπήρχαν πολλά τέτοια μαντεία και δημιουργήθηκαν καινούργια μέχρι και τη ρωμαϊκή εποχή. Δεν είχαν όλα την ίδια φήμη. Άλλα είχαν μεγάλη εμβέλεια και άλλα είχαν πιο τοπική.


Ένα τέτοιο τοπικό μαντείο είναι εκείνο που βρισκόταν στο ιερό της θεάς Δήμητρας, στην Πάτρα της Αχαΐας. Σύμφωνα με τον Παυσανία (VII 21, 12), ζητούσαν συμβουλές από το μαντείο αυτό για θέματα υγείας. Κρεμούσαν έναν καθρέφτη με ένα λεπτό σκοινί και τον κατέβαζαν μέχρι την πηγή του μαντείου, προσέχοντας να μη βυθιστεί στο νερό, αλλά να ακουμπάει μόλις στην επιφάνειά του. Μετά από προσευχή στη θεά Δήμητρα και θυσία (καύση λιβανιού), κοίταζαν μέσα στον καθρέφτη που έδειχνε τον ασθενή νεκρό ή ζωντανό.


Μαντεία με μεγαλύτερη φήμη ήταν αυτό του Αμφιάραου (στα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία), του Τροφωνίου και του Απόλλωνα στο ιερό των Βαγχιδών ή Διδύμειον (που βρισκόταν κοντά στη Μίλητο της Ιωνίας). Ο Ηρόδοτος αναφέρει, ότι ο βασιλιάς της Λυδίας Κροίσος θέλησε κάποτε να ελέγξει την αξιοπιστία των γνωστότερων μαντείων της τότε εποχής. Έστειλε απεσταλμένους στα μαντεία του Αμφιάραου, του Τροφωνίου, του Διδύμειου, των Δελφών και της Δωδώνης, ζητώντας να απαντήσουν στην ερώτηση, τι έκανε ο Κροίσος εκείνη την ώρα. Το μαντείο των Δελφών έδωσε τη σωστή απάντηση, αποκαλύπτοντας ότι ο Κροίσος έβαλε σε μια χάλκινη χύτρα να βράσουν μια χελώνα κι ένα αρνί μαζί (Ηρόδοτος 1, 48-49).


Τα δύο γνωστότερα μαντεία του αρχαίους ελληνισμού ήταν το μαντείο των Δελφών και το μαντείο της Δωδώνης. Στο μαντείο της Δωδώνης, στους πρόποδες του όρους Τόμαρος, ο Ζευς έδινε τους χρησμούς του με τη φωνή των δρυών και του ανέμου. Οι ιερείς που υπηρετούσαν στο ναό λεγόντουσαν Σελλοί, κοιμόντουσαν επάνω στο έδαφος και δεν έπλεναν ποτέ τα πόδια τους. Στο μαντείο υπήρχαν και τρεις προφήτισσες, οι οποίες διηγήθηκαν στον Ηρόδοτο έναν μύθο σχετικό με την αιγυπτιακή προέλευση του μαντείου.


Τα μηνύματα του Νάϊου Ζευς δινόντουσαν μέσα από τους ψιθύρους που έκανε το φύλλωμα των ιερών Δρυών του μαντείου, τους οποίους ερμήνευαν οι ιερείς. Έναν άλλο τρόπο χρησμοδότησης μαθαίνουμε από τον Στράβωνα: στο ιερό υπήρχε ένα χάλκινος λέβητας στηριγμένος σε μία κολόνα (τον λέβητα τον είχαν χαρίσει στο ιερό του Ζευς οι Κερκυραίοι). Σε μια διπλανή κολόνα υπήρχε το άγαλμα ενός παιδιού που κρατούσε ένα μαστίγιο με τριπλή χάλκινη αλυσίδα, η οποία με τον άνεμο χτυπούσε τον χάλκινο λέβητα και οι μάντεις μετέφραζαν τις δονήσεις που παραγόντουσαν από τα χτυπήματα σε χρησμούς.


Ασύγκριτα πιο φημισμένο από κάθε άλλο μαντείο της αρχαιότητας, ήταν αυτό του Απόλλωνα στους Δελφούς. Το μαντείο των Δελφών αναφέρεται από τον Όμηρο στην Οδύσσεια (θ 79-81) και είναι γνωστό ότι από τον 7ο αιώνα προ Χριστού έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Δεν ήταν κάθε ημέρα ευνοϊκή για να ζητηθεί χρησμός από το μαντείο και η συνθήκη αυτή επέτεινε το γεγονός του σχηματισμού ουράς μέσα στο ιερό, ώστε να εξασφαλιστεί η προτεραιότητα στην αναζήτηση των συμβουλών του μαντείου. Εκτός από την προσφορά ενός ποσού στο μαντείο (πέλανος), που ποίκιλλε ανάλογα με το εάν ο χρησμός ζητούνταν από κάποια πόλη ή κάποιον ιδιώτη, για να εγκριθεί το κατά πόσον ο θεός ήθελε να απαντήσει σε κάποιοιο ερώτημα, έπρεπε να θυσιαστεί μια κατσίκα, την οποία προηγουμένως είχαν βρέξει με κρύο νερό: εάν η κατσίκα δεν έτρεμε από το κρύο, θεωρούσαν ότι ο θεός δεν ήθελε να απαντήσει στην ερώτηση. Σε διαφορετική περίπτωση, η διαδικασία συνεχιζόταν με την είσοδο στο ναό και την παράδοση της ζητούμενης ερώτησης, η οποία είχε ήδη προετοιμαστεί από πριν σε γραπτή μορφή.


Σύμφωνα με τα υπάρχοντα αρχαιολογικά στοιχεία, ο ενδιαφερόμενος μπορούσε να εισέλθει μόνο μέχρι ένα σημείο του ναού. Στο βάθος υπήρχε το άδυτο, ένας απαγορευμένος χώρος όπου βρισκόταν η Πυθία. Η Πυθία ήταν επιλεγμένη ανάμεσα σε γυναίκες των Δελφών και ζούσε σε απομόνωση και αγνότητα. Καθόταν επάνω σε έναν τρίποδα μέσα στο άδυτο, κοντά σε μια ιερή πέτρα σε σχήμα τρούλου, που ονομαζόταν ομφαλός και συμβόλιζε το κέντρο της γης. Μέσα στο άδυτο και από μια ρωγμή του βράχου έβγαιναν αναθυμιάσεις που θεωρείται ότι προκαλούσαν μια εκστατική κατάσταση στην Πυθία. Εκείνη, καθισμένη επάνω στον τρίποδα, μασούσε φύλλα Δάφνης και έπινε νερό από την ιερή πηγή Κασσωτίδα. Κατά τη διάρκεια της έκστασης ψιθύριζε ακατάληπτα λόγια, που μετατρεπόντουσαν πιθανότατα σε έμμετρα κείμενα από τους προφήτες του ναού.


Οι περισσότεροι χρησμοί της Πυθίας ήταν σκοτεινοί και διφορούμενοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ιστορία της εποίκησης του Τάραντα και η ίδρυση της πόλης από τον Φάλανθο, στα μέσα του 7ου αιώνα προ Χριστού. Ο Φάλανθος πριν ξεκινήσει ζήτησε χρησμό από το μαντείο των Δελφών και του απάντησαν πως θα κατακτούσε εδάφη και μια πόλη, όταν θα αισθανόταν βροχή κάτω από καθαρό ουρανό. Φτάνοντας στην Ιταλία είχε πολλές νίκες, αλλά δεν κατόρθωσε να καταλάβει κάποια πόλη ή εδάφη. Καθώς θεωρούσε αδύνατο να βρέξει με καθαρό ουρανό όπως έλεγε η προφητεία, ήταν απογοητευμένος και έγειρε το κεφάλι του στα γόνατα της γυναίκας του, η οποία άρχισε να ψάχνει για ψείρες στα μαλλιά του. Εκείνη τότε ξέσπασε σε κλάματα, τα οποία έβρεξαν τα μαλλιά του Φάλανθου και ξαφνικά συνειδητοποίησε το νόημα της προφητείας: τα δάκρυα της γυναίκας του ήταν σα βροχή και το όνομά της ήταν Αίθρα, δηλαδή καθαρός ουρανός. Πράγματι, την επόμενη νύχτα επιτέθηκε στον Τάραντα και κατέκτησε την πόλη.


Ένα άλλο ιστορικό παράδειγμα που συνδέεται με το μαντείο των Δελφών, είναι αυτό του Θεαγένη από τη Θάσο. Εξαιτίας της δόξας που είχε φέρει στο νησί λόγω των αθλητικών του θριάμβων, έστησαν ένα άγαλμα για να τον τιμήσουν. Μετά το θάνατό του, ένας εχθρός του Θεαγένη ερχόταν κάθε νύχτα και έδερνε με χάλκινες βέργες το άγαλμα. Λέγεται ότι το άγαλμα εκδικήθηκε την πράξη αυτή, προκαλώντας το θάνατο του ανθρώπου και τα παιδιά του δίκασαν το άγαλμα για φόνο, με αποτέλεσμα να πεταχτεί στη θάλασσα από τους κατοίκους της Θάσου. Κατόπιν, ακαρπία έπληξε τη Θάσο και οι κάτοικοί της έστειλαν ερώτηση στο μαντείο, που τους συμβούλεψε να φέρουν πίσω αυτούς που είχαν διώξει. Οι κάτοικοι της Θάσου επέτρεψαν στους εξόριστους να γυρίσουν πίσω, αλλά το κακό δε διορθωνόταν. Ρωτώντας ξανά την Πυθία, εκείνη τους απάντησε ότι ξέχασαν τη μνήμη του μεγάλου Θεαγένη. Κάποιοι ψαράδες ψάρεψαν κατά τύχη το άγαλμα μέσα από τη θάλασσα, οι Θάσιοι το τοποθέτησαν και πάλι στην αρχική του θέση και έκτοτε το τίμησαν ως θεό, ως ήρωα, ως θεραπευτή και προστάτη της Θάσου.


Βιβλιογραφία:


Francois Chamoux: Ο ελληνικός πολιτισμός
Heinz Gunther Nesselrath: Εισαγωγή στην Αρχαιογνωσία, τόμος Α', Αρχαία Ελλάδα
P.E. Easterling - B.M.W. Knox: Ιστορία της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πούτιν, ο Εφραίμ και τα σχέδια της Μόσχας... Το διπλωματικό παρασκήνιο, τα «δώρα» στην Αθωνική Πολιτεία και οι προσπάθειες των Ρώσων να έχουν ρόλο στην ενέργεια...


Την ίδια ώρα, που ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και με εγγύηση 300.000 ευρώ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να κάνει Ανάσταση στο Άγιο Όρος.


Αποκλειστικές πληροφορίες του “newsbomb” αναφέρουν έντονο διπλωματικό παρασκήνιο μεταξύ του ελληνικού ΥΠΕΞ και του αντίστοιχου ρωσικού, ενόψει της επίσκεψης.


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα επισκεφθεί τη Μονή Βατοπεδίου και θα έχει συνάντηση με τον Εφραίμ. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και οι διπλωματικοί υπάλληλοι των δύο χωρών έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προετοιμάσουν την επίσκεψη.


Η επίσκεψη, οι Financial Times και το ρώσικο ενδιαφέρον


Η επίσκεψη Πούτιν έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το ενδιαφέρον, που εκδήλωσε ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός της Gazprom για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ.


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times, οι Ρώσοι έχουν βλέψεις για την Ελλάδα, ειδικά με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί λόγω κρίσης. 


«Μια «30ετής ή 50ετής συμφωνία που θα δώσει στο ρωσικό ναυτικό δικαιώματα βάσης στο λιμάνι του Πειραιά, ίσως μια μέρα να είναι λογική σκέψη και για τις δύο πλευρές. Μέσα στον χρόνο, αυτή η συμφωνία θα απέφερε στην πεινασμένη ελληνική κυβέρνηση έως 200 δισ. δολάρια». Ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.


Σήμερα, η Ρωσία χρησιμοποιεί τις ναυτικές βάσεις στην Λατάκια και την Ταρτούς και όσο φαίνεται πώς οι μέρες του Μπασάρ Αλ Άσαντ στην Συρία είναι μετρημένες, η Μόσχα έχει κάθε λόγο να αναζητεί εναλλακτικές διεξόδους…


Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη Πούτιν στο Άγιο Όρος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ρώσος πρόεδρος δεν θα έρθει με άδεια χέρια, αλλά θα προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά τα αγιορείτικα μοναστήρια και πρώτα απ’ όλα το Ρωσικό.


Αγιορείτικες πήγες φέρουν τόσο εκπροσώπους των Ιερών Μονών, όσο του Ρώσου Πατριάρχη να προετοιμάζουν την «αποστολή» 500 ρώσων μοναχών, οι οποίοι μέχρι το τέλους του έτους θα ενισχύσουν τη «δύναμη» στο Ρωσικό μοναστήρι.


Η επίσκεψη Πούτιν προκαλεί μια σειρά από ερωτήματα:


- Κατά πόσο η έλευση του Ρώσου προέδρου αποτελεί προάγγελο μιας δυναμικής προσπάθειας για διείσδυση στα Βαλκάνια;


- Ποια η σχέση και ο ρόλος του Εφραίμ με τη Μόσχα και από πού πηγάζει η υποστήριξη;


Άλλωστε, ήταν ο ίδιος ο Πατριάρχης της Ρωσίας Κύριλλος είχε κάνει παρέμβαση υπέρ του Εφραίμ, ακολουθώντας τις ανησυχίες που είχε διατυπώσει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 


Ήταν όταν υποστήριζαν πως η προφυλάκιση του Εφραίμ συνιστά καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο Ρώσος Πατριάρχης ζητούσε ευθέως την αποφυλάκισή του…                            newsbomb
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Κρύβουν από το λαό την αλήθεια για τα κοιτάσματα


Δεν θέλουν στο υπουργείο να μάθει ο κόσμος την αλήθεια για το θησαυρό
Νέο ξέσπασμα του καθηγητή Φώσκολου, μέσω της “Π”


Της Κατερίνας Μυλωνά


Η Κρήτη και τα πιθανά της αποθέματα παίζουν ρόλο ρυθμιστή των ενεργειακών εξελίξεων στο τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για την εκμετάλλευση και τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη, που εγκαινιάστηκε άτυπα τις προηγούμενες ημέρες.


Ωστόσο, ο διαγωνισμός σχετικά με την ανάθεση των σεισμικών ερευνών για ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης θα κατακυρωθεί μετά τις εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.


«Κοιτάζουνε Κρήτη ή βούλιαξε η Ελλάδα, αυτή είναι η αλήθεια», τονίζει στην «Π», από την πλευρά του, ο ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης, δρ. Αντώνης Φώσκολος αποκαλύπτοντας στην “Π” πως στο υπουργείο δεν θέλουν να μάθει ο κόσμος την αλήθεια για τις τεράστιες ποσότητες υδρονανθράκων που βρίσκονται νότια της Κρήτης.






Νεότερα 


μετά τις εκλογές






Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι αποτελεί θέμα ηθικής τάξης να μη ληφθούν αποφάσεις για τα σεισμικά δύο με τρεις ημέρες προτού κλείσει η Βουλή για τις εκλογές. Το ίδιο, όπως είπε, θα γίνει με τη στελέχωση του κρατικού φορέα διαχείρισης των δικαιωμάτων έρευνας για υδρογονάνθρακες.


Ο υφυπουργός ανέφερε ότι μεγάλες και μεσαίες εταιρείες έχουν έλθει σε επαφή με το υπουργείο και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο - Κρήτη και τους διαγωνισμούς για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιωάννινα, Πατραϊκό Κόλπο και Κατάκολο.


Ανέφερε ότι το κράτος θα εισπράξει τους επόμενους δύο με τρεις μήνες το πρώτο εκατομμύριο ευρώ από τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, από την πώληση των δεδομένων στις εταιρείες που θα προσέλθουν στον διαγωνισμό για τις τρεις περιοχές.


Αναφερόμενος στις εξελίξεις όσον αφορά τους αγωγούς, ο κ. Μανιάτης μίλησε για ενεργειακό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου με στόχο τη δημιουργία νέου διαδρόμου τροφοδοσίας της ΝΑ Ευρώπης και όχι μόνο, με φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.


«Το στοίχημα για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ είναι αν θα γίνουμε Νορβηγία ή Νιγηρία», πρόσθεσε και έκανε λόγο για ιστορική ευκαιρία που δημιουργούν οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή.


Απαντώντας σε ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς για την επιλογή των θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, στις οποίες θα γίνουν οι σεισμικές έρευνες, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι ο χάρτης διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας καθώς και με την ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΥΠΕΞ που διαπραγματεύεται τη χάραξη των ορόφων της ελληνικής ΑΟΖ.


Υποστήριξε ότι δεν θα μείνει ανεξερεύνητη καμία σπιθαμή ελληνικού εδάφους ή θαλάσσιας περιοχής, όπου η χώρα ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα, καθώς και ότι, σε βάθος δεκαπενταετίας, η Ελλάδα μπορεί να καλύπτει έως και το 30% των αναγκών της σε υδρογονάνθρακες από εγχώριες πηγές.


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις φαίνεται να παίξουν οι ΗΠΑ που στηρίζουν το τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.


Το Ισραήλ δείχνει να μελετά τρία σενάρια, την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού 1.150-1.200 χλμ., που θα περνά από την Κρήτη και θα συνεχίζει προς την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ευρώπη, την κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποίησης του αερίου στο Ισραήλ και τη μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω τερματικού σταθμού στην Κύπρο. 


Φαίνεται πως καταλύτης των εξελίξεων θα είναι η Ελλάδα καθώς τόσο η Κύπρος όσο και το Ισραήλ περιμένουν τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών και τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει και αναμένεται να διακηρύξει επίσημη την ελληνική ΑΟΖ.


«Κλειδί» για την Ελλάδα, πάντως, αποτελεί η θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, η επονομαζόμενη και «λεκάνη του Ηροδότου».






«Καθυστερούν 


οι έρευνες»






Ο δρ. Αντώνης Φώσκολος τονίζει πως οι έρευνες υδρογονανθράκων, ειδικά κάτω από την Κρήτη έχουν καθυστερήσει και θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε τις εκλογές αφού η αξιοποίηση των κοιτασμάτων αποτελεί εθνικό θέμα και θα απασχολήσει όποιο κόμμα κι αν κερδίσει στις κάλπες.


Κάνει λόγο για «πολιτική επιβίωση» ορισμένων που βάζουν το πολιτικό τους μέλλον πάνω από το συμφέρον της χώρας.


Ο καθηγητής αναφέρει πως το Σεπτέμβριο του 2010 είχε συνάντηση με τον κ. Μανιάτη και ενώ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος είχε δείξει αδιαφορία, τελικά, σιγά- σιγά ακολουθεί βήματα, σύμφωνα με τις υποδείξεις του καθηγητή, όλα, όμως, γίνονται πολύ αργά. «Αυτό, με βάζει σε σκέψεις γιατί το 2016 τελειώνει η συμφωνία με τη Ρωσία, όσο αφορά την αγορά φυσικού αερίου», αναφέρει και αναρωτιέται αν μέχρι τότε δεν έχουμε αξιοποιήσει τον ορυκτό μας πλούτο, «θα αναγκαστούμε να αγοράσουμε από Ρώσους με διπλάσια τιμή; Αν βρεθούν τα κοιτάσματα δε θα έχουμε ανάγκη να αγοράσουμε», αναφέρει.


Ο καθηγητής λέει χαρακτηριστικά πως είναι Έλληνας και δεν τον ενδιαφέρουν τα πολιτικά παιχνίδια, «τι θα πάρει η Ρωσία... τι λέει η Αμερική, τι... αυτά είναι ντροπή», τονίζει. 


Ο καθηγητής υπογραμμίζει για ακόμα μία φορά ότι έχει στα χέρια του στοιχεία, τα οποία θα παρουσιάσει στις 20 Απριλίου στην Ακαδημία Αθηνών ενώ αναμένεται να μιλήσει και σε εκδήλωση που διοργανώνει το ΤΕΕ/ΤΑΚ στις 2 Μαΐου στο Ηράκλειο. «Κάθομαι και βλέπω ξανά τα στοιχεία... Τα αποθέματα είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει, υπάρχουν υδρογονάνθρακες 100%, το μέγεθος δεν μπορώ να το συλλάβω», λέει χαρακτηριστικά και συγκρίνει την Κρήτη με το Τρινιντάντ στην Καραϊβική που παράγει για 60 χρόνια φυσικό αέριο και θεωρεί ότι η Κρήτη μπορεί να παράγει για 100 χρόνια, «έχουν την καραϊβική ράχη, εμείς έχουμε τη μεσογειακή ράχη», αναφέρει. 


Υποστηρίζει πως οι σκεπτικιστές προέρχονται από εταιρείες που εισάγουν φυσικό αέριο. 


«Η Κρήτη μπορεί να σώσει την Ελλάδα, θα το επιτρέψει ο Παπακωνσταντίνου, ο Μανιάτης και ο κάθε Μανιάτης», αναρωτιέται και κάνει λόγο για μία αργοπορία που αν δεν υπήρχε, «σήμερα θα ξέραμε τι υπάρχει στην Κρήτη, θα παίρναμε δάνεια χαμηλότοκα. Η Κρήτη θα γίνει ενεργειακός κόμβος, δεν υπάρχει αμφιβολία», τονίζει και υποστηρίζει πως στο υπουργείο δε θέλουν να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.


Αναφορικά με τους σκεπτικιστές, τονίζει πως τα κοιτάσματα δε φαίνεται να είναι βαθιά αλλά σε 1700 μέτρα βάθος θαλάσσης ενώ εδώ και εκατομμύρια χρόνια βγαίνει φυσικό αέριο κάτω από την Κρήτη, μόνο από ένα ηφαίστειο βγαίνουν ετησίως 28 εκ κυβικά μέτρα, σύμφωνα με μετρήσεις του 


Scripps Institution of Oceanograph. «Ο δεύτερος χρυσούς αιώνας της Ελλάδα ξεκινάει από την Κρήτη», καταλήγει με νόημα. 


patris




ΠΗΓΗ:thesecretrealtruth
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ


4000 χρόνια πριν: Αυτή είναι η στιγμή όπου οι αρχαίοι Έλληνες, άρχισαν πρώτοι να χρησιμοποιούν αυτό το σύμβολο του Ηλίου. To σύμβολο δεν είχε τυποποιηθεί ακόμα με την πρώιμη μορφή του.
Ο Ήλιος της Βεργίνας (αλλιώς "Αστέρι της Βεργίνας") είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες. Αν και ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο Πανελλήνιο, έγινε διάσημος λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας.Ο τυπικός Ήλιος της Βεργίνας, αποτελείται από 16 ακτίνες. Μπορούμε επίσης να τον δούμε και με 12 ή ακόμα και 8 ακτίνες του Ήλιου.
Ο Ήλιος με τις δεκαέξι ακτίνες αντιπροσωπεύει τα εξής: Οι 4 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της φύσης, ΓΗ - ΘΑΛΑΣΣΑ - ΦΩΤΙΑ - ΑΕΡΑΣ και οι υπόλοιπες 12 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τους 12 Θεούς του Ολύμπου.  Ο Ήλιος της Βεργίνας, κατά κυριότητα συμβολίζει κάτι το παρθένο. Γι' αυτό και συνήθως βλέπουμε το Αρχαίο αυτό Ελληνικό σύμβολο, στην παρθένο Θεά Αθηνά. Αλλά και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, μπορεί να ταυτοποιηθεί και με τον Θεό Απόλλωνα. Ο Ήλιος της Βεργίνας αποτέλεσε ένα κοινό σύμβολο της Αρχαίας Ελλάδας και το βρίσκουμε σε κέρματα, αγγεία, τοιχογραφίες και αγάλματα, πολύ πριν το Μακεδονικό βασίλειο και την δυναστεία των Αργεάδων.
Δεκαεξάστεροι και Οχτάστεροι Ήλιοι παρουσιάζονται συχνά σε Μακεδονικά και Ελληνιστικά νομίσματα και ασπίδες της Περιόδου. Επίσης υπάρχει και αριθμός απεικονίσεων Αθηναίων Οπλιτών να φέρουν ένα πανομοιότυπο δεκαεξάκτινο σύμβολο στη πανοπλία τους, από τον -6ο αιώνα ,καθώς και σε νομίσματα, από τη νησιωτική μέχρι την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως στη Κέρκυρα, εύρημα -5ου αιώνα, Λοκρίδα, -4ο αιώνα. Μετά την ένωση των Ελλήνων υπό την αρχηγεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Ήλιος της Βεργίνας αποτέλεσε το κύριο σύμβολο της Ελληνικής εθνογέννεσης.                                                                                                                             enneaetifotos.blogspot
Διαβάστε περισσότερα...

Τι κρύβει η νέα αποστολή του Άλεξ Ρόντος...Τι έκανε στα Βαλκάνια πριν ανατραπεί ο Μιλόσεβιτς και πώς «καθάρισε» με το Ισραήλ…


Ποτέ δεν τον χαρακτήρισαν «κηπουρό». Ήξερε να κρύβεται πολύ καλά πίσω απ’ αυτούς και να κινείται στη σκιά του κ. Γιώργου Παπανδρέου.


Αυτός είναι ο άνθρωπος για τον οποίο μιλούσαν στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις νέες μεγάλες αποκαλύψεις του Newsbomb.gr για το «θεσμικό» ρόλο του. Ο Άλεξ Ρόντος πρωταγωνιστεί για μια φορά ακόμα σ’ ένα όργιο παρασκηνίου…


Η είδηση ότι ο «μίστερ Ρόντος» έχει οριστεί ειδικός εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κέρας της Αφρικής συζητήθηκε στο παλαιό μέγαρο, στο νέο «κτήριο» και στο κτήριο «Αστέρα» του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως είπαν πολλοί, πριν αποχωρήσει ο κ. Γιώργος Παπανδρέουαπό την πρωθυπουργία και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τελικά «για όλους φρόντισε».


Κανείς βεβαίως δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη. Υπήρξαν συνεργάτες του σημερινού υπουργού Εξωτερικών κ. Σταύρου Δήμα, οι οποίοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δεν έχει σχέση με τον συγκεκριμένο διορισμό. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι την απόφαση έλαβε ένα άλλο πρόσωπο που τύγχανε της ιδιαίτερης εκτίμησης του κ. Παπανδρέου, ο τέως υπουργός κ. Σταύρος Λαμπρινίδης.


Άλλωστε ο κ. Ρόντοςγνωρίζει πολύ καλά τον κ. Λαμπρινίδη από την εποχή που ο δεύτερος ηγείτο της γενικής γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού. Ως απόδημος ο πάλαι ποτέ μυστικός σύμβουλος του κ. Παπανδρέου πάντα ήθελε να μαθαίνει για συγκεκριμένες δραστηριότητες της ελληνικής ομογένειας στις Η.Π.Α., τον Καναδά, τα Βαλκάνια και φυσικά στην Αφρική.


Ωστόσο, ο διορισμός του κ. Ρόντου υπεγράφη στις 4 Νοεμβρίου και προφανώς έγινε με διακομματική συναίνεση, γεγονός που σημαίνει πολλά για όσους γνωρίζουν τι σημαίνει να εκπροσωπεί κάποιος την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Κέρας της Αφρικής στη συγκεκριμένη συγκυρία. Πολλοί θα σκεφθούν γιατί δίνουμε τόση έμφαση σ’ αυτό το γεγονός. Ίσως διότι πάντα ο «μίστερ» ήταν αθόρυβος και κινιόταν σαν… «φάντασμα» για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα.


Ο άνθρωπος – φάντασμα


Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου γνώρισε τον κ. Ρόντο μέσω του πρώην προέδρου του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού Άντριου Άθενς, όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη φάση διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον κ. Κώστα Σημίτη. Ήταν η εποχή που προωθούνταν δράσεις ενίσχυσης των Ελλήνων – Ποντίων στη Μαύρη Θάλασσα.


Η εμπειρία του κ. Ρόντου σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον του κ. Παπανδρέου, ο οποίος είναι γνωστό πως έχει μια ιδιαίτερη έφεση να επιλέγει συνεργάτες που δηλώνουν «ακτιβιστές» και μέλη σε “NGO” (Non Government Organizations). Όταν μάλιστα ο ομογενής από την Τανζανία άρχισε να μπαινοβγαίνει στο κτήριο του ΥΠΕΞ στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και βασιλίσσης Σοφίας, πολλοί άρχισαν τα σχόλια.


«Ο άνθρωπος που ήρθε από τη ζέστη» σχολίαζε κάποιος συνεργάτης του τότε υπουργού Εξωτερικών κ. Θεόδωρου Πάγκαλου. Κάποια άλλα στελέχη σχολίαζαν ότι κρυβόταν στη σκιά του Γιώργου «τόσο καλά, ώστε ούτε η φωνή του ακούγεται σαν ψίθυρος». Ένας από τους αξιόλογους παλιούς συνεργάτες του παραιτηθέντος πρωθυπουργού σχολίαζε: «Αν ο Ρόντος φορούσε καθολικά ράσα και δεν είχε γυαλιά, θα έμοιαζε στον Σαβοναρόλα», μεταφέροντας τις καλές επιδόσεις του στις παρασκηνιακές και αθόρυβες κινήσεις του.


Όταν μάλιστα ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Εξωτερικών, το 1999, μετά το φιάσκο και το διεθνή διασυρμό από τους χειρισμούς στην υπόθεση Οτσαλάν, ο «μίστερ Ρόντος» άρχισε να ακούγεται πολύ το όνομά του. Θεωρείται ως το πρόσωπο στο οποίο στηρίχθηκε το όργιο μυστικής διπλωματίας για να αρχίσει με τις ευλογίες των Αμερικανών η ελληνοτουρκική προσέγγιση και ώστε να αναλάβει ως αντάλλαγμα η Αθήνα το «πράσινο φως» για ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και ειδικό ρόλο στα Βαλκάνια.


Αποστολή στο Βελιγράδι


Όλα έγιναν τότε μέσω της υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, σχολιάζουν σήμερα διπλωμάτες που παροπλίστηκαν κακήν κακώς εκείνη την εποχή. Λέγεται ότι από τη συγκεκριμένη υπηρεσία διατέθηκαν τεράστια ποσά μέσω μυστικών κονδυλίων για να «εκδημοκρατιστεί» η πρώην Γιουγκοσλαβία. Ο «εκδημοκρατισμός» αυτός σήμαινε χρηματοδότηση όσων αντιπολιτεύονταν εκείνη την εποχή τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.


Ο «μίστερ Ρόντος» καθάριζε. Λέγεται ότι γνώριζε «λυτούς» και «δεμένους» από την Πρίστινα (του Κοσσυφοπεδίου) μέχρι το Νόβι Σαντ (της Βοϊβοδίνας) και από το Σεράγεβο (της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης μέχρι την Ποντγκόριτσα (του Μαυροβουνίου). Η ανατροπή του Μιλόσεβιτς εξυπηρετούσε τους σχεδιασμούς των Αμερικανών, των Γερμανών και του ΝΑΤΟ αλλά δεν συνδεόταν –τουλάχιστον εμφανώς- με τους αντικειμενικούς στρατηγικούς στόχους της ελληνικής διπλωματίας. Παρόλα αυτά, ο κ. Ρόντος έφερε τους ηγέτες της τότε σερβικής αντιπολίτευσης στο Καβούρι το 2000, όταν διοργανώθηκε ένα συνέδριο για τη δημοκρατία και την ανάπτυξη στην πρώην Γιουγκοσλαβία.


Τότε, ο μυστικοσύμβουλος του κ. Παπανδρέου απέφευγε να μιλήσει για την ουσία των διαπραγματεύσεων κι έλεγε για το όμορφο σπίτι του στη Γλυφάδα, το δράμα του γιουγκοσλαβικού λαού, τις εμπειρίες του από την προηγούμενη θητεία του στο Βελιγράδι ως στέλεχος της ΜΚΟ “International Orthodox Chistian Charity” της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, αλλά και για την ηγετική μορφή του τότε αρχιεπισκόπου Ιακώβου.


Το ξενοδοχείο στο Βελιγράδι


Άλλοι σύμβουλοι του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι απέφευγε να μιλήσει διότι δεν θα ήθελε να του φύγουν λόγια για το στρατηγείο που είχε στήσει στο ξενοδοχείο “Hyatt” του Βελιγραδίου (σ.σ. σημειώστε το αυτό θα το δούμε κάτι ενδιαφέρον παρακάτω).


Σίγουρα δεν θα ήθελε να μάθει κανείς τι συνέβη όταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έφυγε κακήν κακώς από τη σερβική πρωτεύουσα όταν επιχείρησε να δει ομάδα φοιτητών που ασκούσε σκληρή κριτική στον Μιλόσεβιτς. Λίγο καιρό μετά, οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ άλλαξαν την εικόνα και τις ισορροπίες στα Βαλκάνια.


Ο κ. Ρόντος ποτέ δεν διέρρηξε τις σχέσεις του με τον κ. Παπανδρέου. Ακόμα και μετά την ήττα του 2004 κινιόταν στη σκιά του. Ήταν παρών στα Συμπόσια της Σύμης, συμμετείχε σε διπλωματικές αποστολές, ενεπλάκη το όνομά του με τις μυστικές ζυμώσεις που οδήγησαν στην ολιγοήμερη σύρραξη της Γεωργίας με τη Ρωσία.


Η επόμενη αποστολή του ήταν η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας της Ελλάδας με το Ισραήλόταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός. Η κορύφωση αυτών των διεργασιών επιβεβαιώθηκε με τις συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό κ. Βενιαμίν Νετανιάχου, στις αρχές του 2010.


Το όνομά του ενεπλάκη στα πηγαδάκια του Κολωνακίου πριν από λίγο καιρό και πάλι, όταν άρχισε να συζητείται πώς άλλαξε χέρια το ξενοδοχείο “Hyatt” του Βελιγραδίου. Όλως τυχαίως φέρεται να γνώριζε την υπόθεση και μάλιστα να έχει εμπλακεί μέλος της οικογένειας Παπανδρέου. Έγινε κάτι τέτοιο;


Τυχαίο; Πιθανό; Συνδέεται με το διορισμό στο Κέρας της Αφρικής;


Κάποιοι που θα θεωρούνταν κερατάδες και δαρμένοι από τις πολιτικές και τις παραπολιτικές δραστηριότητες ορισμένων, μάλλον χρειάζονται απαντήσεις…                                                                Του Βελισσάριου Δραγάτση olympia.
Διαβάστε περισσότερα...