Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η ρωσική βοήθεια που ποτέ δεν έρχεται. Ποιοι περιμένουν στην Αθήνα...Ορλώφ και Βαρβάκη;


Η πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε είναι πολύ σκληρή για να αντέξουμε και παραμύθια. Κι αυτή τη τριετία, δυστυχώς εύκολα πολλοί διακινούν πολλά. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι και αυτό του “ρωσικού παράγοντα”, που όλο θέλει διακαώς να βοηθήσει την Ελλάδα ,αλλά πάντα κάτι τον εμποδίζει.

Στις αρχές της κρίσης ήταν ο Παπανδρέου ,αλλά μεσολάβησαν πολλοί και πολλά από τότε και δεν είδαμε κάποιο χειροπιαστό σημάδι “ρωσικής κινητικότητας”. Αντιθέτως όλα δείχνουν ότι η Μόσχα προς το παρόν “στηρίζει Βερολίνο”.

Τα λέμε αυτά γιατί εκτός από βαρετό έχει καταντήσει και αστείο το επαναλαμβανόμενο σενάριο της “ρωσικής εμπλοκής” στην ελληνική κρίση. Η οποία εμπλοκή όλως περιέργως συνδέεται πάντα -στα σενάρια που κυκλοφορούν- με διάφορα εξοπλιστικά προγράμματα που ενδιαφέρουν (;) τη Μόσχα ή κάποιους στην Αθήνα που φαίνεται ότι έχουν μεγάλες ανησυχίες γι΄ αυτά.

Η Ρωσία είναι πολύ μεγάλη χώρα, πολύ μεγάλη δύναμη και διαθέτει ένα αξιοζήλευτο οπλοστάσιο. Και η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να διατηρήσει ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας και συνεργασίας με αυτή την υπερδύναμη και να την αξιοποιήσει. Αυτή είναι η θέση μας.

Άλλο αυτό κι άλλο να προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι ότι οι “ορθόδοξοι Ρώσοι” ξυπνάνε και κοιμούνται με την αγωνία της Ελλάδας. Ούτε βέβαια ότι μια χώρα σαν τη Ρωσία επικεντρώνει τις σχέσεις της με μια χώρα μόνο από το πόσα τεθωρακισμένα οχήματα BMP θα αγοράσει.

Χθες κυκλοφόρησαν νέα σενάρια για ρωσική πρόταση εξαγοράς των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ έναντι 2 δις. Αποδείχτηκαν κούφιες φήμες.

Η Ρωσία αν ήθελε ,ή αν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα μπορεί να το κάνει. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαφανεί κάτι χειροπιαστό. Και μην ξεχνάμε ότι το ίδιο συμβαίνει και στην πολύ σημαντική για την Μόσχα Κύπρο. 

Η Ρωσία ,όπως και η ΗΠΑ και το Ισραήλ και όλες οι χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει σχέση πρωτίστως φροντίζουν για τα δικά τους συμφέροντα και πολύ καλά κάνουν. Αυτό πρέπει να πράξουμε κι εμείς με σοβαρότητα και συνέπεια. Κι όχι να περιμένουμε τον νέο Βαρβάκη -είναι και επίκαιρος λόγω της ταινίας- ούτε τον νέο Ορλώφ.

Ας αποφασίσουμε ότι πρώτα απ΄ όλα εμείς μόνοι μας πρέπει να σκεφτούμε ,να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε σχέδιο ή σχέδια σωτηρίας. Και σ΄ αυτά να εντάξουμε την όποια εξωτερική βοήθεια υπάρξει. Η οποία πάντα έρχεται όταν εξυπηρετεί αυτόν που σπεύδει να την δώσει.

Όλα τ΄ άλλα είναι αυταπάτες στην καλύτερη περίπτωση και ύποπτη και δόλια σεναριολογία στην χειρότερη.
 onalert
Σχόλιο Προμηθέως: Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια συνεχώς ακούγεται ότι η Ρωσία θα μας ''σώσει'', η Ρωσία θα μας δώσει το τάδε εξοπλιστικό πρόγραμμα ή ότι η Ρωσία θα είναι ο υπερασπιστής των Ελληνικών συμφερόντων, στην ανατολική Μεσόγειο. Δυστυχώς, για κάποιους, που βασίζουν την σωτηρία της χώρας μας στην Ρωσία, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει λάβει χώρα ακόμα. Οι λόγοι είναι πολλοί. Οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν δείξει μία αδράνεια όσες φορές η Ρωσία μας ζήτησε την συνεργασία σε ορισμένα ζητήματα, όπως για παράδειγμα ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ένα στρατηγικό έργο, από πολλές οπτικές ματιές αν το δει κανείς, όπου η μεν κυβέρνηση Καραμανλή, θέλησε να το προχωρήσει, παρόλα αυτά όμως, δεν έδωσε και την δέουσα προσοχή και από την άλλη η κυβέρνηση Παπανδρέου, ''πάγωσε'' το έργο για ''περιβαλλοντολογικούς'' λόγους. Η Ρωσία από την άλλη, σαν υπερδύναμη που είναι, κοιτάει τα συμφέροντά της, έτσι λοιπόν έχουν λάβει χώρα συμφωνίες, στρατηγικής συμφωνίας με τους Τούρκους, όπου τρανό παράδειγμα είναι η κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία, από την     Ρωσία. Η Ρωσία, σαν μεγάλη χωρά, '' βλέπει '' μόνο τα συμφέροντά της, πρέπει να σταματήσει τώρα αυτή η σεναριολογία για τους Ρώσους, ή για τον ξανθόν γένος, ότι θα βοηθήσει την χώρα μας, μόνο και μόνο επειδή είμαστε ομόδοξοι. Αυτό μόνο κακό προξενεί στην Ελλάδα, πρέπει πρώτα να βασιστούμε στις δυνάμεις μας και να μην περιμένουμε σωτήρες. Πρέπει να γνωρίζουμε, ότι στην διπλωματία και στην γεωστρατηγική, υπάρχει μία ρήση... ''Δεν υπάρχουν αιώνιοι φίλοι ή αιώνιοι εχθροί, αλλά αιώνια συμφέροντα''...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου