Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Η Repubblica παραληρεί για τις ομορφιές και τα προϊόντα της Ζακύνθου -Η σύγκριση με παλέτα ζωγράφου και ο Ιταλός ποιητής που γεννήθηκε στο νησί


«Τζάντε. Τα χρώματα της Ελλάδας του Ιονίου» είναι ο τίτλος του ταξιδιωτικού αφιερώματος που έχει κάνει η ιταλική εφημερίδα «Repubblica» που στέκεται στη θέα του «Ναυαγίου», επισημαίνοντας ότι «κόβει την ανάσα», αλλά και στο γεγονός ότι είναι το νησί όπου γεννήθηκε ο Ιταλός ποιητής Ούγκο Φόσκολο.

Ειδική αναφορά γίνεται στα «τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά», το «πράσινο» και την «πλούσια βλάστηση» του νησιού, αλλά και των τοπικών προϊόντων με το «κίτρινο μέλι που ικανοποιεί τον ανθρώπινο ουρανίσκο» να έχει τα πρωτεία. Το νησί περιγράφεται ως «παλέτα ζωγράφου» ο οποίος επέλεξε να σχηματίσει ένα «θαύμα στην καρδιά του Ιουνίου». Η αρθρογράφος δεν στέκεται μόνο στις δαντελωτές παραλίες με τη λευκή άμμο και τους κρυφούς όρμους ή στο διάσημο «Ναυάγιο» -το οποίο αναφέρει συχνά -πυκνά-, αλλά και στα χωριά με τους ελαιώνες, όπου «γηραιές κυρίες έχουν στήσει τους πάγκους τους και πωλούν λάδι, λικέρ και μέλι, που τα έχουν ίδιες παράξει».

Φυσικά, γίνεται ειδική μνεία στον Ιταλό ποιητή Ούγκο Φόσκολο, ο οποίος γεννήθηκε στο νησί από ενετό πατέρα,που είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα, και ελληνίδα μητέρα κατά την περίοδο που τα νησιά του Ιονίου ήταν κάτω από την ενετική κυριαρχία. Μάλιστα, ο ίδιος είχε γράψει και το περίφημο σονέτο «Ζάκυνθος».

Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει ότι μπορεί το νησί να είναι γνωστό για συγκεκριμένα μέρη, όπως η παραλία του «Ναυαγίου» που εκτιμάται από την αρθρογράφο ότι μπορεί να είναι και από τις παραλίες που έχουν φωτογραφηθεί όσο καμία άλλη στην Ελλάδα, ωστόσο στο Τζάντε, υπάρχουν πολλά ανεξερεύνητα μέρη που θα αποτελέσουν μια ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στη γραφική πόλη της Ζακύνθου, αλλά και στη δυνατότητα εκδρομών με καραβάκια στα γειτονικά νησιά της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης αλλά και την Πελοπόννησο. Οσο για το πώς θα γίνει ευκολότερη η περιήγηση στο νησί; Η ιταλίδα δημοσιογράφος μοιάζει να το έχει επισκεφθεί πολλές φορές, αφού προτείνει τη διαίρεσή του σε τρεις ζώνες: το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου όπου αναπαράγονται οι χελώνες Caretta caretta, τη δυτική και την ανατολική πλευρά. «Η νότια είναι σίγουρα η πιο τουριστική» αναφέρει η εφημερίδα, «με αμμώδεις παραλίες που βαθαίνουν σιγά -σιγά, αλλά στον βορρά το τοπίο γίνεται μαγευτικό με άγρια βράχια και γαλανά νερά και ακόμα πιο βαθιές (παραλίες) και κρύα (νερά)».

Ξεχωριστό τμήμα του άρθρου αφιερώνεται στις παραλίες που ανήκουν στον «κόλπο με τις χελώνες». Η δημοσιογράφος εξηγεί στους Ιταλούς αναγνώστες ότι ονομάζεται έτσι επειδή σε αυτόν τον κόλπο αναπαράγεται το υπό εξαφάνιση είδος Caretta caretta κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η Repubblica αναφέρει μία προς μία τις παραλίες που αποτελούν τον «κόλπο με τις χελώνες» έτσι ώστε οι ιταλοί τουρίστες να σεβαστούν το ελληνικό περιβάλλον.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου