Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Σταυρίδης:"Να αγοράσει το ΝΑΤΟ τα ρώσικα Μιστράλ"


O ναύαρχος Τζέϊμς Σταυρίδης, πρώην Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, πρότεινε την Πέμπτη στο USNI news μια λύση που εξυπηρετεί σημαντικά τόσο το ΝΑΤΟ όσο και τη Γαλλία. Να αγοράσει το ΝΑΤΟ τα δυο πλοία κλάσης Mistral που προορίζονταν για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ρωσίας. 

Υπενθυμίζουμε ότι προχθές, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία δεν καθιστούν κατάλληλες τις συνθήκες για την προγραμματισμένη παράδοση του πρώτου από τα δύο ελικοπτεροφόρα πλοία Mistral στη Μόσχα—μία απόφαση που χαιρέτισε η Ουάσινγκτον, χαρακτηρίζοντάς την "συνετή". Η απόφαση της Γαλλίας να αναστείλει ως τον Νοέμβριο την παράδοση του δευτέρου ελικοπτεροφόρου πλοίου Mistral στη Ρωσία κινδυνεύει να κοστίσει στο Παρίσι τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε εγγυήσεις λόγω αθέτησης συμβολαίου. Επίσης οι πολιτικές επιπτώσεις είναι σοβαρές, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο να χαθούν θέσεις εργασίας στην γαλλική αμυντική βιομηχανία σε μια περίοδο που η ραγδαία αύξηση της ανεργίας στην Γαλλία έχει φέρει τον Ολάντ στο ναδίρ της δημοτικότητα που είχε οποιοσδήποτε Γάλλος πρόεδρος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. 

Ο ελληνικής καταγωγής ναύαρχος των ΗΠΑ, ο Τζέιμς Σταυρίδης, πιστεύει ότι το ίδιο το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να αγοράσει τα ρωσικά Μιστράλ, καθώς η αναστολή παράδοσης των γαλλικής κατασκευής πολεμικών πλοίων στο Ρωσικό Ναυτικό δίνει στο ΝΑΤΟ την μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει μια έτοιμη πλατφόρμα για τη σχεδιαζόμενη δύναμη ταχείας δράσης της Συμμαχίας. «Η Γαλλία πήρε τη σωστή απόφαση να παγώσει τη διαδικασία πώλησης - θα ήταν παράλογο το ΝΑΤΟ να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία από τη μία πλευρά, και να πουλάει εξοπλισμό στη Ρωσία από την άλλη", δήλωσε σχετικά στο USNI News. Συνεχίζοντας "Αν το εμπάργκο των [ρωσικών] όπλων συνεχιστεί, τότε η ιδέα το ΝΑΤΟ να προχωρήσει στην αγορά ενός ή ακόμα και δύο (Μιστράλ), ως τμήμα μιας δύναμης ταχείας αντίδρασης θα μπορούσε να έχει νόημα ..." [Αλλά] είναι πολύ νωρίς να πω κάτι τέτοιο, δεδομένου των σημερινών διαπραγματεύσεων για εκεχειρία και πολιτική διευθέτηση."

Η ουκρανική κρίση και ο ρόλος της Ρωσίας βρίσκεται στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία που ξεκίνησε χθες. Αμερικανοί αναλυτές θεωρούν ότι πρόκειται για τη «σημαντικότερη σύνοδο» των τελευταίων ετών. Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν την ικανότητα της Συμμαχίας να ανταποκριθεί στους τρέχοντες κινδύνους ως προς την ασφάλεια στην Ανατολή και στο Νότο, καθώς και τις μελλοντικές προκλήσεις. Θα εξετάσουν επίσης πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις αυτές κάνοντας τις σωστές επενδύσεις - ξοδεύοντας το κατάλληλο ποσό χρημάτων για την ανάπτυξη, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων. Αυτήν την εβδομάδα - ως μέρος της συνεχιζόμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ - οι ηγέτες της συμμαχίας θα εγκρίνουν πιθανότατα τη δημιουργία μιας «δύναμης πολύ υψηλής ετοιμότητας η οποία θα είναι σε θέση να αναπτύξει δυνάμεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, τη Δευτέρα, στην Wall Street Journal. 

Το ΝΑΤΟ έχει σήμερα μια δύναμη αντίδρασης, αλλά η νέα μονάδα θα μπορούσε να είναι επιχειρησιακά έτοιμη σε δυο ημέρες αντί για πέντε που ισχύει σήμερα. 

Η δύναμη που θα μπορούσε να έχει ως συνδετικό σταθμό τα ρώσικα Mistral, δήλωσε ο Eric Wertheim - διεθνής αναλυτής σε ναυτικά θέματα.

"Νομίζω ότι η Ατλαντική Συμμαχία θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο απόκτησης των δύο πλοίων ως περιουσιακών στοιχείων της συμμαχίας του ΝΑΤΟ που θα χρησιμοποιηθούν στην υποστήριξη της νέας προτεινόμενης δύναμης ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ," είπε. "Επιπλέον, τα δύο αυτά πλοία των 20.000 τόνων θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις MCM επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ ή να βρίσκονται σε αναμονή για επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας."

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ αγοράζει και λειτουργεί δικό της στρατιωτικό εξοπλισμό. "Υπάρχει προηγούμενο με την κοινή ιδιοκτησία του ναυτικού του ΝΑΤΟ και ακόμη και σε περιουσιακά στοιχεία της αεροπορίας. Το ΝΑΤΟ κατέχει το ερευνητικό πλοίο NRV Alliance, καθώς και το ωκεανογραφικό CRV Leonardo," δήλωσε ο Wertheim. "Το ΝΑΤΟ διευθύνει έναν στόλο E-3 αερομεταφερόμενων έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS), καθώς και μια δύναμη της C-17 φορτηγά αεροσκάφη που λειτουργούν με πολυεθνή πληρώματα, μέλη του του ΝΑΤΟ." 

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε πειραματιστεί κατά τη δεκαετία του 1960 με μικτά πολυ-εθνικά πληρώματα του ΝΑΤΟ με επιτυχία ως ένα βαθμό και τώρα αναμένεται να το επαναλάβει.

Η ένταξη των Mistrals στο οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ ανοίγει μια σειρά από νέες δυνατότητες για την δύναμη ταχείας αντίδρασης.

Τα ρωσικά Mistrals - το Βλαδιβοστόκ και η Σεβαστούπολη - έχουν τροποποιηθεί ώστε να φέρουν τα βαρύτερα ρωσικά ελικόπτερα και έχουν βελτιστοποιηθεί για επιχειρήσεις στην Αρκτική, επιτρέποντας μια σπάνια δυνατότητα λειτουργίας για το ΝΑΤΟ σε κρύες συνθήκες. Τα περισσότερα δυτικά πλοία έχουν βελτιστοποιηθεί ώστε να λειτουργούν βέλτιστα σε τροπικά κλίματα.

Τα πλοία θα μπορούσαν επίσης να χρησιμεύσουν ως βάση logistics στη θάλασσα για εκστρατευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, χωρίς τη δημιουργία μεγάλων επίγειων βάσεων – περίπου όπως στην περίπτωση των U.S. Navy and Marine Amphibious Ready Groups και των Marine Expeditionary Unites του αμερικανικού ναυτικού. 

Επιμέλεια-Μετάφραση: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου