Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Μυστηριώδες ρωσικό σκάφος «είναι εξολοθρευτής δορυφόρων»;

Νέο κεφάλαιο φαίνεται ότι έχει ανοίξει στη στρατιωτικοποίηση του Διαστήματος. Έπειτα από ανάλογες δοκιμές των ΗΠΑ και της Κίνας, η Ρωσία δοκιμάζει έναν δορυφόρο που μπορεί να πλησιάζει άλλα διαστημικά σκάφη -για καλό ή για κακό.
Που είναι και τι κάνει
Το μυστηριώδες αντικείμενο, γνωστό ως Kosmos 2499, εκτοξεύτηκε κρυφά το Μάιο μαζί με τρεις δορυφόρους για το δίκτυο επικοινωνιών Rodnik, οι οποίοι ήταν το επίσημο φορτίο του. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από ασυνήθιστες μανούβρες, πλησιάζοντας σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων τον πυραυλοκινητήρα Briz-KM, με τον οποίο είχε τεθεί σε τροχιά.
Οι κινήσεις του παρακολουθούνται τώρα στενά από ραντάρ Δυτικών υπηρεσιών, αναφέρει το Russianspaceweb.com που αποκάλυψε το θέμα. 

Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι το Kosmos 2499. Οι αναλυτές ωστόσο εκτιμούν ότι η τεχνολογία προσέγγισης σε τροχιά θα μπορούσε να έχει είτε ειρηνικές είτε στρατιωτικές χρήσεις.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να χρησιμοποιηθεί για την εξουδετέρωση εχθρικών δορυφόρων, ίσως με τη χρήση ενός ρομποτικού βραχίονα που καταστρέφει τους ηλιακούς συλλέκτες του στόχου, ή ακόμα με συσκευές ηλεκτρονικής παρεμβολής που λειτουργούν από μικρή απόσταση. Θα μπορούσε όμως να αξιοποιηθεί για τη συντήρηση τηλεπικοινωνιακών και άλλων δορυφόρων μεγάλου στόχου. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να είναι σύστημα συλλογής διαστημικών σκουπιδιών, ένα είδος διαστημικής σκούπας.

Οι τεχνολογίες

«Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε για ειρηνικούς είτε για άλλους σκοπούς» δήλωσε στη Washington Post o Ρόμπερτ Κρίστι, πρώην μέλος της οργάνωσης αστρονόμων Kettering Group, η οποία παρακολουθούσε τους σοβιετικούς δορυφόρους τη δεκαετία του 1960. Η εφημερίδα κάνει μάλιστα λόγο για αναβίωση του σοβιετικού προγράμματος Istrebitel Sputnikov («Εξολοθρευτής Δορυφόρων), το οποίο είχε στόχο την ανάπτυξη όπλων κατά των δορυφόρων την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Μιλώντας αργότερα στο BBC, ο Κρίστι επισήμανε ότι παρόμοιες δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί φέτος και από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Τον Ιούλιο, η αμερικανική πολεμική αεροπορία εκτόξευσε τον πειραματικό δορυφόρο Angels, σχεδιασμένο να ακολουθεί σε μικρή απόσταση το ανώτερο στάδιο του πυραύλου Delta 4 με τον οποίο εκτοξεύτηκε.

Η διαδικασία πιστεύεται ότι είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε «προηγμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης».
Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον κινεζικό δορυφόρο Shijian 15, ο οποίος εκτοξεύτηκε τον Ιούλιο του 2013 και έκτοτε έχει πλησιάσει επανειλημμένα τον παλαιότερο δορυφόρο Shijian 7.

Ο παλιός δορυφόρος «έκανε κάποιες μικρές διορθώσεις της τροχιάς και ο άλλος δορυφόρος τις αντέγραψε, διατηρώντας σταθερή την απόσταση μεταξύ τους» λέει ο Κρίστι. «Η ιδέα είναι ότι, αν εσύ κυνηγάς τον δορυφόρο μου, εγώ θα τον μετακινήσω. Οπότε πρέπει κι εσύ να κινηθείς με την ίδια ταχύτητα για να με προφτάσεις» εκτιμά.

Μάλιστα ο πύραυλος με τον οποίο εκτοξεύτηκε το Shijian 15 «ενδέχεται» να μετέφερε και μια άλλη συσκευή με ρομποτικό βραχίονα, η οποία αιχμαλώτισε και στη συνέχεια απελευθέρωσε έναν μικρότερο, συνοδό δορυφόρο. Η Κίνα, εξάλλου, προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις το 2007 όταν δοκίμασε με επιτυχία έναν βαλλιστικό πύραυλο για την καταστροφή δορυφόρων -παρόμοιες τεχνολογίες είχαν δοκιμάσει παλαιότερα οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=651962
Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Τελικά μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ ανακαλύψαμε ότι οι Ρώσοι είναι καλοί άνθρωποι, αγαπούν την Ελλάδα και θα μας βοηθήσουν, ότι ο Πούτιν είναι έντιμος άνθρωπος αλλά και καλός Χ.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή