Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε την παράδοση 20 ΤΟΜΠ στην Ουκρανία


Περίπου 20 ΤΟΜΠ βρετανικής κατασκευής έχουν ήδη παραδοθεί, ενώ άλλα 55 αναμένεται να φτάσουν σύντομα, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας (NSDC). Θα πρέπει να τα αναβαθμίσουμε,  και να τα θέσουμε  σε στρατιωτική υπηρεσία, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής αυτής  Oleksandr Turchynov, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Τα οχήματα « παρελήφθησαν»  χωρίς  πολεμικό εξοπλισμό , και εμείς θα τα εξοπλίσουμε , καθιστώντας τα επιχειρησιακά για την αποτελεσματική κάλυψη των μονάδων  του ουκρανικού στρατού», δήλωσε ο  Turchynov , όπως αναφέρεται από την ουκρανική επιτροπή NSDC.

Παρόλα αυτά τα  τεθωρακισμένα αυτά οχήματα, αποτελούν αμυντική βοήθεια προς τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με άρθρα μας στο pentapaostagma.gr, τον οξύ προβληματισμό του εξεδήλωσε  ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ,  για την κατάπαυση του πυρός, από νωρίς το πρωί  της Κυριακής. «Δεν θα είναι εύκολη» δήλωσε στους δημοσιογράφους, από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε για την Σύνοδο  Κορυφής της ΕΕ.

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύ δύσκολες και εμείς δεν αναμένουμε μία εύκολη εφαρμογή της συμφωνίας» δήλωσε ο ίδιος, αφού παρουσίασε τα αποτελέσματα της τετραμερούς συνόδου, στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των «28»  χωρών της ΕΕ.

«Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, οι τρομοκράτες που υποστηρίζει η Ρωσία εξαπέλυσαν μια επίθεση» υποστήριξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού, περίπου 50 ρωσικά άρματα μάχης Τ-72,  και εκτοξευτές πυραύλων τύπου Grad, εισήλθαν  στην ουκρανική επικράτεια από την Ρωσία, με σκοπό την συμμετοχή στις εχθροπραξίες .

«Για αυτό ακριβώς είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να διατηρήσουμε την πίεση προκειμένου να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις για την κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των βαρέων όπλων, την απελευθέρωση όλων των ομήρων, την απόσυρση των στρατευμάτων και των ξένων μισθοφόρων και το κλείσιμο των συνόρων», δήλωσε  ο Ποροσένκο.

Από ότι διαφαίνεται υπάρχουν πολύ μεγάλα και αντικρουόμενα συμφέροντα που πιθανόν διατηρούν, την εμπόλεμη κατάσταση στην χώρα αυτή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου