Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Οι Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ανέκτησαν μεγάλο μέρος της πόλης αλ-Μπαγκντάντι από τον ISIS


Οι Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και οι  πολιτοφύλακες πραγματοποίησαν  σφοδρές μάχες  με τους  αντάρτες, του  Ισλαμικού Κράτους (IS), ανακαταλαμβάνοντας μεγάλα τμήματα της πόλης, που βρίσκεται κοντά στην αεροπορική βάση  Ain al-Asad, στην οποία ευρίσκονται  εκατοντάδες Αμερικανοί, στην  δυτική επαρχία Ανμπάρ, αναφέρει πηγή ασφαλείας, σήμερα  Σάββατο, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και  οι φυλές των σουνιτών, που υποστηριζόμενοι  από μαχητικά αεροσκάφη των  ΗΠΑ, εξαπέλυσαν επίθεση κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη  αλ-Μπαγκντάντι, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας  Βαγδάτης, και κατέλαβαν το κεντρικό τμήμα της πόλης, μεταξύ των οποίων και το δημαρχείο, αλλά και το αστυνομικό τμήμα , μετά από ώρες σφοδρών συγκρούσεων με τους εξτρεμιστές μαχητές,  ανέφερε  πηγή στο πρακτορείο  Xinhua, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Τα στρατεύματα εξακολουθούν να μάχονται σε πολλά σημεία στο βόρειο και το  βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, είπε η ίδια  πηγή.

«Η πόλη ευρίσκεται  σχεδόν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας, και οι μάχες είναι σε εξέλιξη για να απωθήσουν τους ισλαμιστές με την μαζική  υποστήριξη αμερικανικών ελικοπτέρων Apache»,  πρόσθεσε η πηγή.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με άρθρο μας στο pentapostgama.gr οι Ισλαμιστές μαχητές πραγματοποίησαν  επίθεση στην πόλη αλ-Μπαγκντάντι, και την κοντινή αεροπορική βάση Ain al-Asad, και κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη, αλλά η επίθεσή τους αποκρούστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας,  με  τα  Ιρακινά στρατεύματα να σκοτώνουν επί τόπου επτά βομβιστές αυτοκτονίας.

Η στρατιωτική βάση Ain al-Asad χρησιμοποιείται από τις ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά και από περίπου 300 Αμερικανούς πεζοναύτες, οι οποίοι εργάζονται ως στρατιωτικοί εκπαιδευτές και σύμβουλοι .

Κατά την παραμονή τους στην πόλη, οι εξτρεμιστές  ισλαμιστές μαχητές εκτέλεσαν  33 άτομα, πολλοί οι οποίοι ήταν τοπικοί αστυνομικοί και μέλη της κυβέρνησης, είπε η πηγή.

Η κατάσταση της ασφάλειας στο Ιράκ άρχισε να επιδεινώνεται δραματικά στις 10 Ιουνίου, όταν ξέσπασαν οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και της  Αλ Κάιντα, η οποία ανέλαβε τον έλεγχο της βόρειας επαρχίας της χώρας, Νινευή, καταλαμβάνοντας  τεράστιες εκτάσεις εδαφών, με τις  Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους για  άλλες σουνιτικές επαρχίες.

Ο επανεξοπλισμός των ιρακινών από τους Αμερικανούς, και η παρουσία επίλεκτων Αμερικανικών και Βρετανικών δυνάμεων , σε συνδυασμό με  την παρουσία ισχυρής αεροπορικής παρουσίας, άλλαξαν το κλίμα. Μην ξεχνάμε ότι ετοιμάζεται μεγάλης έκτασης  αντεπίθεση του Ιρακινού Στρατού την άνοιξη περίπου στα μέσα Μαρτίου, εναντίον του Ισλαμικού Στρατού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου