Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ιταλός ΥΠΕΞ: «Η Ιταλία έτοιμη να πολεμήσει στην Λιβύη, αν χρειαστεί»


«Η Ιταλία θα είναι έτοιμη να ενταχθεί σε μάχιμη δύναμη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό την στρατιωτική επέμβαση, στην «ενεργή τρομοκρατική απειλή» στην Λιβύη ,  μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, όπου μεγάλες ομάδες ανταρτών ορκίστηκαν πίστη στο ισλαμικό κράτος», δήλωσε ο  Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Paolo Gentiloni, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων voanews.com.

Σε μια συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό SkyTG24, ο Gentiloni δήλωσε ότι η Ιταλία υποστήριξε τις προσπάθειες του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Bernardino Leon, να φέρει τις αντιμαχόμενες φατρίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και να προσπαθήσει να μεσολαβήσει για την κατάπαυση του πυρός.

Αλλά ο Ιταλός ΥΠΕΞ, υπογράμμισε ότι , στην πολύ πιθανή περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες, η Ιταλία θα «είναι έτοιμη να πολεμήσει φυσικά στο πλαίσιο μιας διεθνούς αποστολής».

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε την ιδέα ότι υπάρχει μια ενεργή τρομοκρατική απειλή μόνο λίγες ώρες μακριά από την Ιταλία», είπε ο ίδιος.

Η κατάσταση στη Λιβύη, είναι ήδη χαοτική, και συνεχώς «επιδεινώνεται», δήλωσε ο  Gentiloni , προσθέτοντας ότι η Ιταλία «δεν μπορεί να υποτιμήσει» το ενδεχόμενο μιας επίθεσης από τους ισλαμιστές μαχητές .

Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί Ιταλοί αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει πολλές δηλώσεις σχετικά με την προθυμία τους, να συμμετάσχουν σε μια δύναμη του ΟΗΕ στην Λιβύη, αλλά τα σχόλια του Gentiloni, σηματοδοτούν μια πιο επιθετική στάση.

Ο Gentiloni μίλησε μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης την Παρασκευή, ότι ισλαμιστές μαχητές, δήλωσαν  υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος, έχοντας στην κατοχή τους,  τον έλεγχο των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών στην πόλη της Σύρτης, μιας παράκτιας πόλης,  στο μισό της διαδρομής  μεταξύ  Τρίπολης και Βεγγάζης.

Η κύρια πάλη για την εξουσία στην Λιβύη, η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο των συνομιλιών του ΟΗΕ, είναι μεταξύ μιας διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, και των ισλαμιστών ανταρτών, που έχει συσταθεί στην πόλη της Τρίπολης, όταν  ένοπλες ομάδες κατέλαβε την πρωτεύουσα της χώρας το περασμένο καλοκαίρι.

Στην χώρα επικρατεί το απόλυτο χάος, έμποροι όπλων , λευκής σαρκός έχουν επωφεληθεί από το χάος, για να στέλνουν συνεχώς δεκάδες χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών, με μικρά και υπερπλήρη σκάφη προς την Ιταλία.

Πάνω από 300 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στην Ιταλία από την Λιβύη στις θυελλώδεις θάλασσες αυτή την εβδομάδα. Η οργάνωση των προσφύγων του ΟΗΕ, δήλωσε τουλάχιστον 218.000 μετανάστες διέσχισαν τη Μεσόγειο με πλοίο το περασμένο έτος και 3.500 πέθαναν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου