Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Γερμανός δημοσιογράφος σοκαρίστηκε με την φτώχεια στην Αθήνα


Στην κριτική είναι πρώτοι, στα ειρωνικά σχόλια επίσης πολύ καλοί, αλλά φαίνεται ότι γνωρίζουν τη μισή αλήθεια. Την υπόλοιπη, ευτυχώς, φροντίζουν να τους τη δείξουν άλλοτε ηθοποιοί μέσω σάτιρας στη δημόσια τηλεόραση και άλλοτε δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα.
Περί Γερμανών ο λόγος και αφορμή για τα παραπάνω υπήρξε η επίσκεψη του Φίλιπ Πλίκερτ, δημοσιογράφου της εφημερίδας FAZ στην Αθήνα. Ο Πλίκερτ πραγματικά σοκαρίστηκε με αυτά που είδε τα οποία και περιέγραψε σε άρθρο του.
«Μέχρι και πριν από κάποια χρόνια, φαγητό στην Αθήνα ζητούσαν κάποιοι μετανάστες. Σήμερα, όλο και περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και η σύνταξή τους δεν επαρκεί. Υπάρχουν πολλοί στο κέντρο της πόλης, δεν είναι όμως όλοι τους ζητιάνοι. Πολλοί Έλληνες κρύβουν τη φτώχεια τους...
Βλέπεις ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά, σε συσσίτιο στην οδό Σοφοκλέους, για να πάρουν φαγητό. Φασόλια με σάλτσα σε πλαστικό πιάτο καθώς κι ένα κουλούρι. Η Τζέιν είναι Αγγλίδα, ζει στην Αθήνα εδώ και 40 χρόνια και εργάζεται εθελοντικά βοηθώντας στη διανομή τροφίμων. Μας λέει ότι η κρίση επιδεινώθηκε πολύ το τελευταίο διάστημα και ότι καθημερινά διανέμονται 800 γεύματα.
'Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια', λέει ο πατέρας Μάλκολμ, ένας αγγλικανός ιερέας που μετέχει στο πρόγραμμα. 'Τα δύο τρίτα όσων στέκονται στην ουρά είναι ελληνικής καταγωγής και μόλις το ένα τρίτο, μετανάστες'».
Αυτά και άλλα πολλά γράφει ο Πλίκερτ, ο οποίος παραθέτει κι άλλα λεγόμενα του Μάλκολμ περί εκκλησίας και προσφοράς στους άπορους. «Η Ορθόδοξη Εκκλησία προσφέρει 250.000 γεύματα σε άπορους ανθρώπους, οι περισσότεροι εξ αυτών είναι Έλληνες». Οι αντιδράσεις των ανθρώπων ποικίλουν. Στην αρχή ήταν θυμωμένοι και επιθετικοί. Πλέον, έπειτα από έξι χρόνια ανέχειας, έχουν παραδοθεί στη μοίρα τους και νιώθουν κουρασμένοι».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου