Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ο Σέρβος πρόεδρος και ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανησυχούν για την ασφάλεια των Βαλκανίων. Εμείς;


Σύμφωνα με προχθεσινό  άρθρο στο pentapostagma.gr, επιβεβαιωνόμαστε για μια φορά ακόμη για τις εκτιμήσεις μας σχετικά με την  κατάσταση ασφαλείας στα Βαλκάνια.

Αιφνιδιαστικά ο Σ. Λαβρόφ στο Βελιγράδι, σε επίσκεψη αστραπή λόγω πιθανών « εξελίξεων» στα Βαλκάνια
Προετοιμάζονται ραγδαίες «εξελίξεις» στα Βαλκάνια, κάτι που άλλωστε  το γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες στην « Ιερουσαλήμ». Η Ρωσία με την παρουσία  του Υπουργού εξωτερικών της Σ. Λαβρώφ, απλά δηλώνει την ετοιμότητα της να « επέμβει» σε οποιαδήποτε ανωμαλία προκύψει…

Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς δήλωσε, κατά την  συνάντηση  του με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέϊ Λαβρόφ, ότι τα Βαλκάνια, μετά από την πολυχρόνια προσπάθεια της Σερβίας να δημιουργήσει μια όαση ειρήνης,  γυρίζουν και πάλι στο βάρβαρο παρελθόν τους .

«Αυτό αποτελεί απότοκο του γεγονότος της « γέννησης» του λεγόμενου ανεξάρτητου κράτους του Κοσόβου,  και της επιθυμίας αυτού του κράτους και της Αλβανίας, να δημιουργήσουν  ένα μεγάλο αλβανικό κράτος, το οποίο θα συμπεριλάβει περιοχές από τις γύρω χώρες» ,  δήλωσε  ο Σέρβος πρόεδρος Νίκολιτς.

Εδώ ο Σέρβος Πρόεδρος, ο οποίος  βρίσκεται σε αντίθεση με τον «γερμανοτραφή» πρωθυπουργό της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς , κρούει  «μεγάλες καμπάνες» τις οποίες ας ελπίσουμε να ακούσουν στην Αθήνα , παρά τα προβλήματα με τους δανειστές μας. Εδώ στα Βαλκάνια διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη μας.  Ξεκάθαρες δηλώσεις από δύο σοβαρούς «παίκτες» στην διεθνή πολιτική σκηνή .

  Ο Σέρβος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Σερβία και η Ρωσία έχουν ΚΟΙΝΕΣ  θέσεις ,  σε ζητήματα  εξωτερικής πολιτικής, ειδικά  όσον αφορά τις συγκρούσεις στον κόσμο,  και ευχαρίστησε για την υποστήριξη της Μόσχας, που «εγγυάται την  κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας».!!!!

 Ο Λαβρόφ εξέφρασε ανησυχίες  του σχετικά με την ανάπτυξη του αλβανικού  εξτρεμισμού στην περιοχή, τονίζει ο σερβικό τύπος. Ο ίδιος ανέφερε ότι και η Σερβία και η Ρωσία δίνουν μεγάλη σημασία στην ενδυνάμωση της φιλίας των δύο χωρών, η οποία βασίζεται στη μεγάλη και πλούσια ιστορική παράδοση. Ο κ. Λαβρόφ πρόσθεσε στο τέλος ότι μία από τις βάσεις της συνεργασίας Βελιγραδίου και Μόσχας είναι η οικονομία και ότι οι ρωσικές επενδύσεις στη Σερβίας φτάνουν τα τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ρωσία «ήρθε» στην Σερβία , μέσω του Λαβρώφ δήλωσε ότι εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, ενώ συγχρόνως δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι η Μεγάλη Αλβανία δεν πρόκειται να « δημιουργηθεί ».

Πριν μερικά χρόνια το 2008 υπενθυμίζουμε ότι το Κρεμλίνο είχε εκφράσει την ετοιμότητα του για την δημιουργία  μιας ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην Σερβία,  με την τοποθέτηση βαλλιστικών πυραύλων. Ένα τέτοιο γεγονός σύμφωνα με ειδικούς θα άλλαζε το γεωπολιτικό παιχνίδι σε όλη την Ευρώπη. Η παρουσία  του Ρώσου ΥΠΕΞ, μόνο τυχαία δεν είναι αυτήν την δεδομένη χρονική στιγμή.

Η σύγκρουση στα Βαλκάνια των δύο υπερδυνάμεων( ΗΠΑ και Ρωσία) ,  θα είναι σφοδρότατη και εμείς στην πατρίδα μας  είμαστε απόντες εντελώς.

Μέσα σε όλα αυτά, ο  Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς με αφορμή την  στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία  LOGEX 15,  δήλωσε ότι η Σερβία έχει μια απάντηση σε κάθε πρόκληση της ασφάλειας και οποιουδήποτε  πιθανού κινδύνου . Ο ίδιος, μετά την επίσκεψη στους  συμμετέχοντες της στρατιωτικής άσκησης στο στρατόπεδο Μπάνιτσα, δήλωσε ότι,  η χώρα δεν κινδυνεύει προς το παρόν ,  οι πολίτες  πρέπει  να είναι σίγουροι  ότι υπάρχουν σοβαρές υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες είναι πάντα έτοιμες να ανταποκριθούν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία επιδιώκει να ενισχύσει τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, και ότι έχει αποκτήσει μεγάλη ποσότητα τεθωρακισμένων οχημάτων , στολών και άλλου εξοπλισμού . Κατά τα λεγόμενά του, για τέτοιου είδους σοβαρές προετοιμασίες είναι  απαραίτητες για την προστασία του εδάφους και των πολιτών  της Σερβίας. Αναμένουμε την ίδια σοβαρότητα και από την ελληνική πολιτική ελίτ όσο αφορά αυτό το ζήτημα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου