Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Απειλεί τα Σκόπια ο Αλβανός πρωθυπουργός: «Δε θα γίνετε μέλος του ΝΑΤΟ»


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, δήλωσε ότι η όλη διαδικασία που ακολουθείται από την κυβέρνηση των Σκοπίων στην τραγωδία στο Κουμάνοβο,  που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, είναι απαράδεκτη.

 Επεσήμανε, μάλιστα,  την καθυστέρηση στην υπόθεση και την έλλειψη διαφάνειας από τη δικαιοσύνη του γειτονικού κράτους (Σκόπια) στην όλη υπόθεση,  καθώς  και τη μη αποκατάσταση των ζημιών,  που προκλήθηκαν σε αθώους κατοίκους του Κουμάνοβο.

Το σχόλιο αυτό έγινε κατά την ομιλία του, σήμερα το μεσημέρι στη δεύτερη μέρα της περιφερειακής υπουργικής διάσκεψης κατά του εξτρεμισμού και ο Ράμα τόνισε ότι τα Σκόπια δεν μπορούν να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, χωρίς  εγγυήσεις για τα δικαιώματα των Αλβανών στη χώρα αυτή.

«Για τα Σκόπια, υπήρχε πάντοτε μια σαφής υποστηρικτική στάση, αλλά όπως επισημάνθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της Ουαλίας (του ΝΑΤΟ) είχαμε ζητήσει τη συμμόρφωσή τους στη Συμφωνία-Πλαίσιο της Οχρίδας», τόνισε ο Ράμα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, είπε,  ότι  η τραγωδία στο Κουμάνοβο δεν μπορεί να εκφραστεί με δύο λέξεις όπως «τρομοκράτες Αλβανοί» και σημείωσε ότι  είναι επικίνδυνη και επιζήμια αυτή η προσπάθεια για τον χαρακτηρισμό αυτόν  που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εθνοτική αντιπαράθεση που θα ήταν σε βάρος όλων.

«Αυτό είναι απαράδεκτο, όχι μόνο  για εμάς αλλά και για το συμφέρον της πΓΔΜ. Οι Αλβανοί ήταν και θα παραμείνουν  μια αναφαίρετη συνιστώσα του κράτους αυτού που έχει στόχο την ακέραιη  πορεία του στο μέλλον».

Ο Ράμα επεσήμανε ότι είναι λάθος ο όρος της τρομοκρατίας να αντιμετωπίζεται με τη θέσπιση των δικαιωμάτων των Αλβανών που δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία, και ο συσχετισμός με την τρομοκρατία των απαιτήσεων των δικαιωμάτων των Αλβανών, υποβαθμίζουν, απλά, τη δημοκρατία.

Ο Έντι Ράμα, τόνισε ότι τα Σκόπια δεν θα έχουν την υποστήριξη της Αλβανίας εάν το κράτος των Σκοπίων δεν  εφαρμόσει πλήρως  τα δικαιώματα των Αλβανών, όπως αυτά εκφράζονται από τη Συμφωνία της Οχρίδας (2001).

http://www.echedoros-a.gr/2015/05/blog-post_716.html
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου