Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ρωσία: "Θα απαντήσουμε στο αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ στην Ουκρανία"


Εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει στοιχεία των Αμερικανικών αμυντικών αντιπυραυλικών συστημάτων στο έδαφός της, τότε η Ρωσία θα πρέπει να απαντήσει, ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλειά της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πρεσκώφ.

Νωρίτερα σήμερα ο Γραμματέας της Εθνικής Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Oleksander Turchynov είπε, ότι το Κίεβο ίσως εξετάσει την τοποθέτηση πυραυλικών αμυντικών συστημάτων στο έδαφός της Ουκρανίας, μετά από διαβουλεύσεις.

Είχε ζητήσει επίσης πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων του μπλοκαρίσματος Ρωσικών πολεμικών πλοίων που πλέουν μέσα από τα Στενά του Βοσπόρου και το κλείσιμο της πρόσβασης SWIFT  στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας.

Περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στην νοτιοανατολική Ουκρανία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο για την ίδια τη χώρα, αλλά και για ολόκληρο το Ευρωπαϊκό σύστημα Ασφάλειας, δήλωσε εν τω μεταξύ ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την ομιλία του στης συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, διαβάζουμε στην Σύγχρονη Ρωσία.

«Είναι πλέον απολύτως απαραίτητο να ξεκινήσει ο διάλογος του Κιέβου με τις αρχές του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ» τόνισε ο Λαβρόφ, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση του Κιέβου πρέπει να άρει άμεσα τον οικονομικό αποκλεισμό των περιοχών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας και να προχωρήσει σε συνταγματικές, δικαστικές και άλλες σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

«Κάθε προσπάθεια κλιμάκωσης της κρίσης που προωθείται από τους εξτρεμιστές του Κιέβου αλλά και από μια σειρά ευρωπαϊκών δυνάμεων σε διάφορες πόλεις της ΕΕ, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην Ουκρανία αλλά και στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας» επεσήμανε ο ρώσος ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως η μόνη προοπτική διευθέτησης της κρίσης περνά μέσα από την εκπλήρωση και την εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ, της 12ης Φεβρουαρίου του 2015, τις οποίες ενέκρινε και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Αναμένουμε απτά και αντικειμενικά αποτελέσματα από τις προσπάθειες της Διεθνούς Συμβουλευτικής Ομάδας – που συστάθηκε υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης – να προωθήσει τη διερεύνηση των εγκλημάτων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που διαπράχθηκαν στην Μαϊντάν αλλά και στην Οδησσό» συμπλήρωσε ο κορυφαίος ρώσος διπλωμάτης.

Τέλος, ο Λαβρόφ τόνισε πως η Μόσχα επιδιώκει να προωθήσει μια θετική και ενωτική στάση στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε αμοιβαίες συμβιβαστικές λύσεις, πάντα βάση της αρχής της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού των συμφερόντων του άλλου. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου