Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Αυστρία: "Η πολιτική της τρόικας στην Ελλάδα απέτυχε"


«Ακόμη και αν δεν είναι εύκολο, θα πρέπει να υπάρξει μια λύση από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση. Eπίσης θα πρέπει να γίνει σεβαστό ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει λάβει μια εντολή από το λαό, ο οποίος θέλει μια πολιτική προς περισσότερη ανάπτυξη και μακριά από κοινωνικές περικοπές και περικοπές συντάξεων», τόνισε σε ομιλία του στην αυστριακή Βουλή ο αρμόδιος για την οικονομική πολιτική του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας, Κρίστοφ Ματσνέτερ. Ταυτόχρονα κατήγγειλε την αποτυχία της τρόικας και των θεσμών στην περίπτωση της Ελλάδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, του Σοσιαλδημοκράτη βουλευτή Γιόζεφ Τσαπ, ο οποίος ανέφερε ότι δεν χρειάζονται συζητήσεις «ακαδημαϊκου -οικονομικού» επιπέδου για την Ελλάδα, τη στιγμή που πρόκειται για αποφάσεις που αφορούν ανθρώπους και τις τύχες τους, αλλά απαιτούνται βήματα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Κατή τη διάρκεια της συζήτησης τρεχόντων ευρωπαϊκών θεμάτων στην ολομέλεια της αυστριακής Βουλής, ο Κρίστοφ Ματσνέτερ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά ως «οικονομικά αντιπαραγωγικό» το «πτωχευτικό δίκαιο για χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που ζητούσε το νεοφιλελεύθερο κόμμα «Νέα Αυστρία» της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι απόδειξη εναντίον μιας τέτοιας απαίτησης αποτελούν ακριβώς οι εξελίξεις στην Ελλάδα, η οποία χρειάζεται ανάπτυξη και όχι κοινωνικές περικοπές και μειώσεις συντάξεων.

Ο ίδιος, παρατηρώντας ότι υπάρχουν ήδη διαδικασίες αντιμετώπισης υπερχρεωμένων χωρών, διερωτήθηκε «πώς μπορεί να λειτουργήσει πτώχευση στην περίπτωση ενός κράτους», για να σημειώσει ότι δεν μπορούν να εκτιμηθούν σχολεία, δρόμοι ή πάρκα, αλλά εκείνο για το οποίο μπορεί να γίνει εκτίμηση είναι τα μελλοντικά έσοδα.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι «τρόικα» και «θεσμοί» με την πολιτική τους τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα απέτυχαν, καθώς επιδίωξαν να καταπιαστούν μικροοικονομικά αντί να προσπαθήσουν να φέρουν στο κράτος περισσότερη παραγωγή και θα πρέπει τώρα να υπάρξει μέριμνα για περισσότερη ανάπτυξη ώστε να είναι δεδομένη η βιωσιμότητα του χρέους.

Τις αιτιάσεις για ένα πτωχευτικό δίκαιο στις χώρες - μέλη της ΕΕ, απέρριψε στην ομιλία του και ο Γιόζεφ Τσαπ, αναφέροντας ότι μια συζήτηση για πτώχευση κρατών δεν είναι συγκρίσιμη με συζητήσεις για πτώχευση ιδιωτικών επιχειρήσεων και καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η συζήτηση στη Βουλή γίνεται τη στιγμή που στην Ευρώπη υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου