Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Νιγηρία: Τρεις νεκροί από επιδρομή των ένοπλων ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ


Τρεις άνθρωποι, δύο άμαχοι κι ένας στρατιωτικός, έχασαν τη ζωή τους σε χωριό στο νότιο τμήμα του Νίγηρα από επιδρομή ενόπλων που πιστεύεται ότι ανήκαν στην ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας.

Η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Αμπαντάμ, στην επαρχία Ντίφα, κοντά στα σύνορα του Νίγηρα με τη Νιγηρία, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Η Μπόκο Χαράμ επιτέθηκε τη νύχτα της Τρίτης», σύμφωνα με πηγή στις υπηρεσίας ασφαλείας της χώρας. «Τα μέλη της σκότωσαν δύο αμάχους και λεηλάτησαν καταστήματα. Χάσαμε έναν λοχία την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της καταδίωξης των τρομοκρατών. Αλλά τους εξουδετερώσαμε», πρόσθεσε.

Οι θάνατοι επιβεβαιώθηκαν και από δεύτερη πηγή.

Υπολογίζεται ότι 150.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει στη Ντίφα για να γλιτώσουν από τη βία της Μπόκο Χαράμ τα τελευταία δύο χρόνια.

Εκκαθαριστική επιχείρηση που διεξήγαγαν νωρίτερα φέτος οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας, του Νίγηρα, του Τσαντ και του Καμερούν οδήγησε στην ανακατάληψη μεγάλου μέρους των εδαφών που έλεγχε η Μπόκο Χαράμ στη βόρεια Νιγηρία. Όμως οι ισλαμιστές αντεπιτέθηκαν, εξαπολύοντας ένα νέο κύμα επιδρομών και βομβιστικών επιθέσεων.

Η κυβέρνηση του Νίγηρα έχει κηρύξει την επαρχία Ντίφα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι αρχές εκεί έχουν συλλάβει και προφυλακίσει περίπου 1.100 φερόμενους ως ισλαμιστές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου