Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Εισέρχεται στο κλαμπ των χωρών με πυρηνικά εργοστάσια η Αίγυπτος με ρωσική βοήθεια



Μόσχα και το Κάιρο, υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού στην Αίγυπτο, με την Ρωσία να χορηγεί δάνειο στην Αίγυπτο για να καλύψει το κόστος της κατασκευής αυτού μεγάλης σημασίας έργου, αναφέρει ο τουρκικός τύπος .

Ο εκπρόσωπος της  ρωσικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας , Rosatom δήλωσε ότι πυρηνικός σταθμός της Αιγύπτου θα κατασκευαστεί στην περιοχή abaa,  στο βόρειο τμήμα της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2022.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, έδωσε  πολύ λίγες λεπτομέρειες για το  μεγάλης σημασίας έργο , αλλά είπε ότι το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός σταθμού «τρίτης γενιάς», με τέσσερις αντιδραστήρες.

Δεν είναι σαφές το πόσο θα κοστίσει το όλο έργο της κατασκευής πυρηνικού σταθμού , αλλά ο Αλ Σίσι είπε το δάνειο από την Ρωσία θα πρέπει να πληρωθεί με ορίζοντα άνω των 35 ΧΡΟΝΩΝ .


«Η χώρα και ο προϋπολογισμός μας δεν δύναται να επωμιστεί το κόστος της κατασκευής του σταθμού αυτού. Θα πρέπει να εξοικονομήσουμε  χρήματα μέσα από την πραγματική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας , η οποία  θα παράγεται από τον πυρηνικό σταθμό», είπε ο ίδιος.

Η ρωσική εταιρεία Rosatom, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι ευρίσκονταν στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την συμφωνία, που αναμένονταν να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Η Αίγυπτος, από την πλευρά της έχει εξετάσει την δημιουργία πυρηνικού σταθμού στην θέση Dabaa από την δεκαετία του 1980.
Το Κάιρο όμως πάγωσε τα πυρηνικά σχέδια του , μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ το 1986 και μόλις το 2006 ανακοινώθηκε  από τον πρώην Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, ότι υπάρχει κυβερνητική πρόθεση για την αναζωογόνηση του σχεδίου αυτού . Ο Μουμπάρακ στην συνέχεια ανατράπηκε από μια ισλαμική επανάσταση το 2011.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η Αίγυπτος, με πληθυσμό 90 εκατομμυρίων κατοίκων , έχει  τεράστιες ενεργειακές απαιτήσεις, και επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις ενεργειακές της πηγές. Εκτός από την κατασκευή ενός πυρηνικού εργοστασίου , ο Σίσι έχει μιλήσει  και για την δημιουργία εγκαταστάσεων ηλιακής και αιολικής ενέργειας, τα επόμενα τρία χρόνια, και  για την παραγωγή περίπου 4.300 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας.
Η χώρα, επίσης, ανακάλυψε πρόσφατα ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ απόθεμα φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Μεσογείου.
Ο Abdel-Fattah ελ-Σίσι είναι αυτήν την στιγμή η ηγετική φυσιογνωμία του στρατιωτικού πραξικοπήματος που ανέτρεψε τον Μουσουλμάνο Πρόεδρο Μόρσι στις 3 Ιουλίου 2013. Μετά την επέμβαση του Σίσι , χιλιάδες Αιγύπτιοι φανατικοί μουσουλμάνοι έχουν μπει στη φυλακή για την υποστήριξη του πρώην Προέδρου Morsi. Πολλοί ισλαμιστές δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, έχουν συλληφθεί και κρατούνται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Όπως και να έχει ο Αλ Σίσι εδραίωσε την ασφάλεια στην χώρα του , σύναψε σχέσεις με την Δύση και κινείται μεθοδικά για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας του.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου