Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Κεφαλογιάννη-Αραμπατζή προειδοποιούν: Κινδυνεύουμε να χάσουμε χιλιάδες Ρώσους τουρίστες


Καμπανάκι προς την κυβέρνηση για τη νέα τουριστική σεζόν, χτυπούν η Ολγα Κεφαλογιάννη και η νέα τομεάρχης τουρισμού Φωτεινή Αραμπατζη σε ερώτηση που καταθέτουν σε τέσσερις υπουργούς. 

Στο κείμενο τους μιλούν για ορατούς κινδύνους απώλειας χιλιάδων Ρώσων Τουριστών εξαιτίας της καθυστέρησης από τα αρμόδια Υπουργεία, να στελεχώσουν τις Ελληνικές Προξενικές Αρχές στη Ρωσία με αναγκαίο και καταρτισμένο προσωπικό για την έγκαιρη χορήγηση της νέας βιομετρικής visa Schengen.

Μάλιστα προσθέτουν ότι την ώρα, που οι ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Ισπανία, είναι ήδη έτοιμες, η Κυβέρνηση συνεχίζει να πελαγοδρομεί ρισκάροντας ένα ακόμα πλήγμα για την ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα ενώ η Ελλάδα απασχολεί 7 υπαλλήλους στα visa centers στη Ρωσία, η ανταγωνιστική Ισπανία απασχολεί 80!

Παράλληλα, αναφέρουν ως ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε γραφεία θεωρήσεων visa (Visa Centers) στη Ρωσική επικράτεια από την πλευρά των Ελληνικών Προξενικών Αρχών, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι πολίτες, που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα να πρέπει να υποστούν μεγάλη όσο και δαπανηρή ταλαιπωρία για να προμηθευτούν τη visa.

Τέλος αναφέρουν ότι στις 22 Μαρτίου ξεκινάει στη Μόσχα η μεγάλη Διεθνής Τουριστική Έκθεση MIT, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ελλάδα οφείλει να είναι πανέτοιμη να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο από την Ρωσική Τουριστική αγορά, όμως με βάση τα σημερινά δεδομένα αυτά κάθε άλλο πάρα εφικτό είναι.

Εκπρόσωποι του τουρισμού με τους οποίους συναντήθηκε η κ. Αραμπατζή εξέφρασαν το φόβο τους ότι υπάρχει ο κίνδυνος φέτος η Ελλάδα να μην υποδεχθεί ούτε 100.000 Ρώσους τουρίστες όταν το 2013 ο αριθμός αυτός είχε φτάσει το 1.400.000 το 2014 το 1.100.000 και το 2015 τους 550.000.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου