Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Λαβρόφ: "Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για κατάπαυση του πυρός στη Συρία - Αναμένουμε απάντηση από τις ΗΠΑ"


«Κάναμε προτάσεις για κατάπαυση, προτάσεις οι οποίες είναι εντελώς συγκεκριμένες», είπε ο Λαβρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ πριν ξεκινήσει η συνάντηση με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία έχει κάνει μια «συγκεκριμένη» πρόταση για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Συρία και αναμένει πλέον μια αμερικανική απάντηση.

«Κάναμε προτάσεις για κατάπαυση, προτάσεις οι οποίες είναι εντελώς συγκεκριμένες», είπε ο Λαβρόφ κατά την έναρξη της διμερούς συνάντησης στο Μόναχο, ενόψει της διάσκεψης της Διεθνούς Ομάδας Στήριξης της Συρίας (ΔΟΣΣ, 17 κράτη και τρεις διεθνείς οργανισμοί).

Από την πλευρά του, ο Κέρι υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις αφορούν «όλες τις διαστάσεις της σύρραξης στη Συρία», ενώ οι Αμερικανοί επικρίνουν έντονα τους ρωσικούς βομβαρδισμούς σε υποστήριξη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, ειδικά αυτούς στο Χαλέπι.

«Ασφαλώς σε μια δεδομένη στιγμή θέλουμε να υπάρξει πρόοδος στα ζητήματα της ανθρωπιστικής πρόσβασης και της κατάπαυσης του πυρός», σημείωσε ακόμη o Κέρι.

Ρωσικά αεροσκάφη έριξαν δέματα με τρόφιμα στην πολιορκημένη πόλη Ντέιρ Εζόρ

Παράλληλα, Ρωσικά αεροσκάφη έριξαν δέματα με είδη πρώτης ανάγκης χθες (10/02) σε συνοικίες της συριακής πόλης Ντέιρ Εζόρ, η οποία ελέγχεται από την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αλλά πολιορκείται εδώ και μήνες από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε το Συριακό
Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, 486.700 άνθρωποι στη Συρία ζουν σε πόλεις που πολιορκούνται είτε από τις ένοπλες δυνάμεις της κυβέρνησης είτε από τους αντάρτες. Δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από ασιτία ή από έλλειψη ιατροφαρμακευτικής βοήθειας.

Από το 2013 το ΙΚ έχει σφίξει τον κλοιό γύρω από τις συνοικίες που ελέγχονται ακόμη από την κυβέρνηση. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι το 70% των κατοίκων στις πολιορκημένες συνοικίες είναι γυναίκες και παιδιά.

Η επαρχία Ντέιρ Εζόρ ελέγχεται από το ΙΚ, εκτός από ένα μικρό μέρος της ομώνυμης πρωτεύουσάς της και το αεροδρόμιο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου