Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Βουλγαρία: Βίαιες συγκρούσεις μεταναστών-αστυνομίας


Τουλάχιστον 24 Βούλγαροι αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και 400 μετανάστες συνελήφθησαν κατά τη σύγκρουση αστυνομίας- μεταναστών,  στο μεγαλύτερο στρατόπεδο φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Χαρμανλί της Βουλγαρίας.

Στις συγκρούσεις συμμετείχαν περίπου 1500 μετανάστες και εξαιτίας της μεγάλης έκτασής τους, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ,  ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ουγγαρία.

Ο Μπορίσοφ ανακοίνωσε ότι οι μετανάστες θα μεταφερθούν σε κλειστό στρατόπεδο και ελπίζει ότι αυτό θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Ορισμένοι από τους μετανάστες θα αποσταλούν στο Αφγανιστάν, χώρα καταγωγής τους.

Μετά τη σύγκρουση, συνελήφθησαν περισσότεροι από 400 αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, προσθέτοντας ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες και κανόνια νερού για να ηρεμήσει την αναταραχή.

«Με βάση τη συμφωνία ΕΕ και Αφγανιστάν, θα αρχίσει διαδικασία έκδοσης Αφγανών μεταναστών, που θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Δεκεμβρίου. Όλοι όσοι συμμετείχαν στις βίαιες συγκρούσεις θα μεταφερθούν σε κλειστό στρατόπεδο», είπε ο Μπορίσοφ στους δημοσιογράφους.

Οι μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, έκαψαν λάστιχα και λιθοβόλησαν περίπου τους 250 αστυνομικούς  και πυροσβέστες.

Η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης στο Χαρμανλί, Νίνα Νικόλοβα, δήλωσε ότι οι μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν γιατί τέθηκε σε καραντίνα το στρατόπεδο εξαιτίας επιδημίας ψώρας.

Η Βουλγαρία φιλοξενεί περίπου 13000 μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν.

http://www.echedoros-a.gr/2016/11/blog-post_351.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου