Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ιράκ: Οι γυναίκες Πεσμεργκά τραγουδούν πριν την επίθεσή τους στους τζιχαντιστές του ISIS


Οι γυναίκες που πολεμούν στον πλευρό των Πεσμεργκά στο Ιράκ απάντησαν πρώτα με ένα τραγούδι όταν οι τζιχαντιστές του ISIS επιτέθηκαν με όλμους εναντίον μιας ομάδας αποτελούμενης με γυναίκες κουρδικής καταγωγής από το Ιράν.

Στη συνέχεια, μένοντας πάντα τη θέση τους, στην έρημο του βόρειου Ιράκ, άνοιξαν πυρ με πολυβόλα.

"Θέλαμε να τους εκνευρίσουμε. Να πούμε στο Ντάες ότι δεν φοβόμαστε", είπε η Μανί Νασραλαπούρ, 21 ετών, μια από τις περίπου 200 Κούρδισσες που άφησαν τη ζωή τους στο Ιράν για να πολεμήσουν εναντίον των σκληροπυρηνικών σουνιτών.

Ένας διοικητής υποστήριξε ότι το Ισλαμικό Κράτος (στα αραβικά αποκαλείται με το ακρωνύμιο Ντάες) σκοπίμως στοχοθέτησε τις γυναίκες όταν εκείνες άρχισαν να τραγουδούν.

Το Ισλαμικό Κράτος απαγορεύει το τραγούδι και τη μουσική. Έχει επίσης επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις γυναίκες, ενώ εκατοντάδες από αυτές στο βόρειο Ιράκ υποβιβάστηκαν σε "σεξουαλικές σκλάβες" όταν οι τζιχαντιστές κήρυξαν την ίδρυση του "χαλιφάτου" τους στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους, το 2014.

Οι Κούρδισσες είναι μέλη μιας μεγάλης μονάδας, αποτελούμενης από περίπου 600 μαχητές, που συνδέεται με το Κόμμα Ελευθερίας του Κουρδιστάν (PAK). Η ομάδα αυτή έχει ενωθεί με τις άλλες κουρδικές δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, όμως έχει και έναν πολύ πιο φιλόδοξο στόχο: τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν που θα εκτείνεται σε περιοχές του Ιράκ, του Ιράν, της Τουρκίας και της Συρίας.

"Μαχόμαστε για να προστατεύσουμε τα εδάφη μας, είτε είναι στο Ιράν είτε στο Ιράκ. Δεν έχει σημασία αν είναι το Ντάες η κάποια άλλη οργάνωση που κατέχει τα εδάφη μας", είπε η Νασραλαπούρ, κρατώντας σφιχτά το όπλο της, ένα τουφέκι AK-47.

Η παρουσία των γυναικών αυτών αποτελεί ταυτόχρονα και μια υπενθύμιση του πόσο περίπλοκη είναι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης στο βόρειο Ιράκ. Οι Κούρδισσες του Ιράν πρόσφατα ενώθηκαν με τους Ιρακινούς Κούρδους μαχητές για να εκδιώξουν το ΙΚ από το χωριό Φαντιλίγια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου