Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Στ. Θεοδωράκης για γενοκτονία Αρμενίων: «Το κλασικό παράδειγμα εθνοκάθαρσης»


Tα λόγια του ιστορικού Χάουαρντ Ζιν, ο οποίος είχε γράψει πως «δεν υπάρχει σημαία αρκετά μεγάλη για καλύψει τη ντροπή του να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους» θύμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τη συμπλήρωση 102 χρόνων από τη γενοκτονία των Αρμενίων!.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε επίσης στην ανάρτηση του facebook ότι η γενοκτονία των Αρμενίων έχει αναγνωριστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και 25 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού στο facebook:

«Αποφασίσθηκε να τεθεί τέρμα στο ζήτημα των Αρμενίων με εκτόπισίν τους στις ερήμους και την εξόντωση αυτού του ξενικού στοιχείου».
Τηλεγράφημα του Ταλαάτ Πασά προς τους νομάρχες της Ανατολικής Μικράς Ασίας.
Λίγες μέρες πριν, στις 24 Απριλίου του 1915, στην Κωνσταντινούπολη είχαν συλληφθεί και είχαν δολοφονηθεί, 250 επιφανείς Αρμένιοι. Η γενοκτονία είχε ξεκινήσει. Σε 3 χρόνια πάνω από ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή έγιναν πρόσφυγες (οι Τούρκοι θα σου πουν «μόνο 800.000»). Όμως, για πολλά χρόνια, για δεκαετίες ολόκληρες, κανείς δεν μιλούσε για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Σε σημείο που ο Χίτλερ το 1939 διερωτήθηκε, «ποιος μιλάει σήμερα για τον αφανισμό των Αρμενίων;» και προχώρησε στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και των Ρομά.
Τα τελευταία χρόνια, οι Αρμένιοι κατάφεραν να ακουστεί σε όλο τον κόσμο το έγκλημα των Οθωμανών και των Νεότουρκων. Έπεισαν και τους Γερμανούς που μόλις το 2015 δέχτηκαν ότι «η σφαγή των Αρμενίων υπήρξε γενοκτονία, το κλασικό παράδειγμα εθνοκάθαρσης, μαζικής καταστροφής και απέλασης». Και μέχρι στιγμής η γενοκτονία έχει αναγνωριστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και 25 χώρες (ανάμεσα τους και η Ελλάδα).
Γιατί, όπως λέει ο ιστορικός Χάουαρντ Ζιν, «δεν υπάρχει σημαία αρκετά μεγάλη για καλύψει τη ντροπή του να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους»!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου