Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Β. Λεβέντης: H Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τη συμφωνία της με την ΕE


Με τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα συναντήθηκε, σήμερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στο γραφείο του στη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, τα αιτήματα ασύλου και τα σύνθετα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

Ο Βασίλης Λεβέντης, από τη μεριά του, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Ένωση Κεντρώων στη χρηστή οικονομική διαχείριση των κονδυλίων που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς τη χώρα μας και την ανάγκη ενίσχυσης από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης του συντονισμού μεταξύ των κρατικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ΜΚΟ και της Ύπατης Αρμοστείας Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών. Καλωσόρισε επίσης την εξαγγελία του κ. Μουζάλα για τη δημιουργία μητρώου και υιοθέτηση νομοθεσίας περί ΜΚΟ στον εν λόγω τομέα.

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, η οποία είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Μετά τη συνάντηση ο κ. Λεβέντης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην ΕΡΤ1. Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας: «Ευτυχώς μας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει διαφθορά στα χρήματα που έρχονται από την Ευρώπη. Υπάρχει το θέμα με το μητρώο των Μ.Κ.Ο. θα αρχίσει να ελέγχει τις Μ.Κ.Ο το ελληνικό κράτος, αλλά μέχρι τώρα αυτές οι Μ.Κ.Ο που δουλεύουν πληρώνονται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το κράτος δεν έχει το δικαίωμα ούτε να τις ελέγξει προς το παρόν».

Επίσης, τόνισε, ότι ο κ. Μουζάλας του διαμήνυσε ότι «σε κράτη όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο προχωράει σε διμερείς επαφές για το θέμα των ανταλλαγών, δηλαδή ποιους θα μας στέλνουν και πόσους και πόσους και ποιους θα στέλνουμε. Οργανώνονται σιγά σιγά οι υπηρεσίες και προχωράει και καλά το θέμα της ενοικιάσεως ακινήτων, 12.000 διαμερίσματα ήδη ενοικιάζονται και αρκετά ξενοδοχεία».

Τέλος, διαυκρίνισε ότι «το μόνο που φοβάται, ο κ. Μουζάλας είναι εάν η Τουρκία αρχίσει να μην τηρεί τη συμφωνία που έχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ξεσπάσει κάποιο νέο κύμα», και πρόσθεσε ότι συζήτησαν, επ΄αυτού, το plan B για το πώς, δηλαδή, θα αντιμετωπίσει μία τέτοια εξέλιξη αυτό το ελληνικό κράτος.

Ερωτηθείς για το «τι θα ψηφίσει η Ένωση Κεντρώων στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θέματα υγείας που θα προτείνει η Κυβέρνηση;» ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε ότι «σχετικά με τις εξεταστικές είμαστε υπέρ αρκεί να πιάνει όλο το εύρος. Νομίζω δεν θα έχει αντίρρηση ο κ. Τσίπρας, η εξεταστική επιτροπή να πιάνει μέχρι και σήμερα, όλα, γιατί αν βάλει περίοδο έρευνας μόνο την περίοδο ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, τότε εκεί θα έχω έναν ενδοιασμό και θα παρακαλέσω τον κύριο πρωθυπουργό να έχει όλο το εύρος, μέχρι και σήμερα, για να ψηφίσει η Ένωση Κεντρώων. Εάν επιμερίζεται μόνο στις μέρες της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, θα δυσκολευτώ».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου