Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Reuters: «Εξακολουθούν να παραμένουν οι αποστάσεις μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος»


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters εξακολουθούν να παραμένουν οι αποστάσεις μεταξύ Ευρωπαίων δανειστών και ΔΝΤ σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Το χρέος είναι θέμα- κλειδί για το Ταμείο, που το έχει θέσει ως όρο για τη συμμετοχή του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ από την άλλη κάποιες κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα μπορούσαν να θέσουν ως όρο τη συμμετοχή του ΔΝΤ για την εκταμίευση νέων δόσεων, σημειώνει το δημοσίευμα.

Στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, τη Δευτέρα, δεν υπήρξε πρόοδος- σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters. «Υπάρχουν ακόμη σημαντικά κενά στο ζήτημα της ελάφρυνσης χρέους. Δεν ήταν ποτέ πιθανό να μειωθούν οι αποστάσεις στο EuroWorking Group. Θα πρέπει να γίνει σε υψηλότερο επίπεδο», ανέφερε ένας αξιωματούχος.Μία ομάδα χωρών της βόρειας Ευρώπης, με επικεφαλής της Γερμανία, θέλουν το ΔΝΤ στο πρόγραμμα για λόγους αξιοπιστίας, καθώς πιστεύουν ότι η Κομισιόν μπορεί να είναι υπερβολικά επιεικής απέναντι στην Αθήνα, σημειώνει το Reuters. Ομως, συνεχίζει το δημοσίευμα, οι ίδιες χώρες αντιδρούν σε μία ισχυρή δέσμευση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, γιατί φοβούνται ότι δεν θα το εγκρίνουν οι ψηφοφόροι τους. Επίσης, ανησυχούν ότι μόλις η Αθήνα εξασφαλίσει μία συμφωνία για το χρέος, θα χάσει το κίνητρο για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Το ΔΝΤ θέλει εκ των προτέρων τη μέγιστη δέσμευση για ελάφρυνση χρέους, ενώ άλλοι προτιμούν να γίνουν πιο ακριβείς το 2018», ανέφερε δεύτερος αξιωματούχος στο Reuters. Η Ελλάδα στο μεταξύ λέει ότι έχει υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, συμφωνώντας σε περαιτέρω περικοπές συντάξεων για παράδειγμα και έχοντας ένα σχετικά μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα πέρυσι, σημειώνει το δημοσίευμα, ενώ θέλει να επιστρέψει στις αγορές τον Ιούλιο.  

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου