Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Τσίπρας: «Σε ένα χρόνο θα εγκαταλείψουμε τα Μνημόνια - Ισχυρή Ελλάδα το 2021!»


Σε συνέντευξή του για την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζει ότι «σταδιακά θα αποκλιμακωθούν τα επιτόκια και σε ένα χρόνο από σήμερα θα είμαστε σε θέση να εγκαταλείψουμε τα μνημόνια».

«Προφανώς δεν θα δουν άμεσα τις αλλαγές, όμως η επανάκαμψη σταδιακά θα μετατραπεί σε νέες θέσεις εργασίας» υποστήριξε ο πρωθυπουργός. 

Τονίζοντας για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την έκδοση ομολόγων του ελληνικού δημοσίου επανακάμπτει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.


«Το σημαντικότερο είναι ότι δεν είχαν τον αλγόριθμο που έχουμε εμείς με την απόφαση της 15ης Ιουνίου και αφορά το επίπεδο του χρέους που μπορεί να εξυπηρετείται» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Εμείς κάναμε μία μετρημένη δήλωση ότι η έκδοση των ελληνικών ομολόγων ήταν ανώτερη των προσδοκιών μας και συνεχίζουμε... Χθες απεδείχθη ότι αυτή η εμπιστοσύνη ανακτάται...» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα πρόσθεσε: «Σήμερα το ομόλογο μειώνει το επιτόκιο του στην αγορά αυτό που λέμε με σεμνότητα είναι ότι κάναμε ένα βήμα όμως δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή του τέλους. Όμως δεν πανηγυρίζουμε».

Για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

Κληθείς να σχολιάσει τα επαναλαμβανόμενες και κλιμακούμενες προσκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Είμαι από τους πρωθυπουργούς που πίστεψαν και δούλεψαν πολύ για την αποκατάσταση της ομαλότητας και τη μείωση των εντάσεων. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι για να προστατεύσεις τα συμφέροντα της χώρας πρέπει να επιδιώκεις ειρήνη. Πήγα 3 φορές στην Τουρκία, συνάντησα δύο πρωθυπουργούς και τον Ερντογάν. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με ανεξάντλητη γεωπολιτική δυναμική. Τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί ο ρόλος της χώρας. Εχουμε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Οι γείτονές μας περνάνε μια μεγάλη περίοδο αστάθειας, πράγμα που τους κάνει πιο επιθετικούς. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Εμείς δεν είμαστε αυτοί που φωνάζουν, κάνουμε δουλειά. Και στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο για να εδραιώσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια».  

«Οι Τούρκοι να μην ξύνονται διαρκώς για φασαρίες και καβγάδες»

«Αυτή τη στιγμή και οι γείτονές μας καταλαβαίνουν ότι έχουν να κάνουν με μια χώρα που ανήκει στον πυρήνα της ΕΕ και οι σχέσεις τους μαζί μας περνούν και από την ΕΕ» είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στην τουρκική πολιτική ηγεσία είπε: «Να μην ξύνονται διαρκώς για φασαρίες και καβγάδες».

«Είμαστε στο τέλος αυτού του τούνελ; Περάσαμε απ' αυτή την περιπέτεια και τώρα μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία».

«Αυτή η τιτάνια προσπάθεια των τελευταίων ετών θα κριθεί τον επόμενο χρόνο, άρα δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να αλλάξουμε λίγο το κλίμα και της πολιτικής αντιπαράθεσης και η αξιωματική αντιπολίτευση να καταλάβει ότι δεν έχει κανέναν λόγο να επενδύει στην καταστροφή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«65 δισ. μέτρα πάρθηκαν το 2009-2014, το 1/8 των μέτρων αυτών πάρθηκε στα δύο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός και προσπάθησε να αποδομήσει την καθαρή δυναμική που εμφανίζει το κόμμα της ΝΔ σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

«Δεν βλέπω μια δυναμική στην αντίπαλη παράταξη, υπάρχει μια στάση αναμονής. Δεν βλέπετε έξω τον κόσμο να λέει "να έρθει ο Μητσοτάκης να μας σώσει"» ήταν η άποψη του κ. Τσίπρα.

«Αλλο ανεξάρτητη και άλλο ανεξέλεγκτη Δικαιοσύνη»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον «πόλεμο» μεταξύ κυβέρνησης και δικαιοσύνης είπε αρχικά πως η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι δεδομένη ωστόσο προσέθεσε: «Αλλο ανεξάρτητη και άλλο ανεξέλεγκτη Δικαιοσύνη. Οι υπουργοί και οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να κρίνουν τις δικαστικές αποφάσεις. Δεν θα σταματήσουμε να έχουμε άποψη και να ασκούμε κριτική σε αποφάσεις που προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Αλλο διάκριση των εξουσιών και άλλο η πολιτική των διακρίσεων».

Για Βαρουφάκη

Για όσα λέει ο Βαρουφάκης ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε: «Τι απ’ όλα αυτά δεν έχει ειπωθεί; Τι απ’ όλα αυτά δεν γνωρίζατε; Τι απ’ όλα αυτά σας κάνει εντύπωση;». Πρόσθεσε ότι «ο κ. Βαρουφάκης θέλει να κάνει καριέρα ως συγγραφέας να πουλήσει το βιβλίο του» και ευχήθηκε ειρωνικά «καλές πωλήσεις». «Η ιστορία το έχει αποδείξει» είπε ερωτηθείς αν έκανε λάθος στην επιλογή Βαρουφάκη.

Το πρώτο 6μηνο του 2015, ήταν 6μηνο μάχης του ελληνικού λαού. Είναι καταγεγραμμένη μια σοβαρή υπόθεση με το να την ευτελίζουμε με το εγώ μας. Ήταν μια συλλογική προσπάθεια και μάχη.

Για εξεταστική έγινε η συζήτηση στη Βουλή. Κάθε τόσο που θα έχουμε επιτυχία στην οικονομία, θα καταθέτει πρόταση εξεταστικής η αντιπολίτευση. Δεν ακολουθώ το άγχος του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν έχει να καταθέσει μια εναλλακτική πρόταση. Θυμάται τις δύσκολες στιγμές ενώ είμαστε εδώ. Σε λίγο θα κάνει προεκλογική καμπάνια με την ατζέντα του κ. Βαρουφάκη.

Για το 2015

Αναφερόμενος στους χειρισμούς του το 2015 είπε πως φτάσαμε σε ένα δύσκολο συμβιβασμό. «Δεν είναι εύκολο να μιλάς εκ των υστέρων. Δεν μπορούσαμε να υπολογίσουμε τις αντιδράσεις. Έδωσα την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων με πίστη σε άνισο αγώνα, για να μην προδώσω την εντολή του ελληνικού λαού στη διαπραγμάτευση».

Ο Πρωθυπουργός ομολόγησε επίσης ότι δεν ανέμενε τις αντιδράσεις των δανειστών: «Το ομολογώ δεν περίμενα το ευρωπαϊκό σύστημα είναι τόσο κυνικό απέναντι στην μάχη ενός λαού» είπε. Πρόσθεσε δε πως «ο ελληνικός λαός μάχεται και πληρώνει τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις του παρελθόντος. Αναβαθμίστηκε πλέον η εικόνα μας στο εξωτερικό».

«‘Η με τον Βαρουφάκη θα παίζετε, ή με τις παλιές εξαγγελίες. Ή θέλαμε να πάμε την χώρα στα βράχια ή λέγαμε ψέματα. Ένα από τα δύο συμβαίνουν. Διαλέξτε. Εμείς δεν φέραμε την επιτροπεία, εμείς οδηγούμε την έξοδο από την επιτροπεία και την καταστροφή» υποστήριξε.

Πρόσθεσε μάλιστα: «Φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής για να δικαιώσουμε την εντολή. Αν ήμασταν ψεύτες δεν θα φτάναμε μέχρι τέλους, εκεί που δεν υπήρχε αύριο. Τότε φτάσαμε σε συμβιβασμό. Πήγαμε σε εκλογές μετά. Οι προηγούμενοι έκαναν πρώτα εκλογές και μετά έκαναν συμβιβασμούς. Μετά την συμφωνία εμείς κάναμε εκλογές. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο».

«Καταλαβαίνω ότι το κοκτέιλ φόρων είναι επιβαρυντικό»

Παράλληλα είπε ότι πλέον «το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών και το 90% των αγροτών πληρώνουν λιγότερες εισφορές», ότι «χτίζουμε ένα πλεονασματικό ταμείο» και πως «ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι κατανοεί πως «το κοκτέιλ φόρων και εισφορών είναι επιβαρυντικό» και πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στην φορολογία. «Το να συνδέσεις το ασφαλιστικό με το εισόδημα, είναι δίκαιο. Πρέπει να σώσουμε το καράβι. Οι πιο δυνατοί πρέπει να πάρουν το κουπί, όχι οι αδύνατοι. Κάποιοι έκαναν λούφα, να φέρουν τα λεφτά από το εξωτερικό. Κάποτε καθόντουσαν στο κατάστρωμα όταν βούλιαζε το πλοίο».

Είπε ακόμη ότι οι έλεγχοι στις λίστες είναι αρκετοί και τα έσοδα πολλαπλάσια από το παρελθόν αλλά σημείωσε: «Δεν είμαι ικανοποιημένος ακόμη από τις εισπράξεις. Έχει φέρει αποτελέσματα ο νόμος, αν και είχαμε αρνητική εξέλιξη από τη δικαιοσύνη για την παραγραφή χρεών. Ωστόσο σεβόμαστε την απόφαση. Γίνεται προσπάθεια. Υπάρχει βούληση για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το μεγάλο πάρτι σταμάτησε που υπήρχε στην Υγεία σταμάτησε. Όποια πέτρα σήκωνες υπήρχε διαφθορά».

Ιστορική στιγμή η έξοδος στις αγορές

Χαρακτήρισε ως «ιστορική στιγμή» την χθεσινή ημέρα της 15ης Ιουνίου ενώ υποστήριξε ότι η έξοδος στις αγορές το 2014 είχε επικοινωνιακούς σκοπούς. «Η ζωή έδειξε ότι η έξοδος στις αγορές το 2014 δεν είχε προοπτική - Ηταν στη λογική να χτιστεί ένα success story» υποστήριξε. 

Αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε εκδοθεί το ομόλογο το 2014 ο πρωθυπουργός υποστήριξε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2014 δεν είχε σχέση η κοινωνία με σήμερα. Τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας το 2014 δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του 2017. Ο Σαμαράς είχε υπογράψει τεράστιους στόχους πλεονασμάτων, ήταν άδεια τα ταμεία και δεν υπήρχε θετικό κλίμα για επενδύσεις».

«Αυτό που λέμε με σεμνότητα είναι ότι κάνουμε ένα σημαντικό βήμα και είναι η αρχή του τέλους μιας περιπέτειας» είπε και πρόσθεσε «κλειδώσαμε μακροπρόθεσμα το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2%, όταν με βάση το σύμφωνο σταθερότητας θα έπρεπε να είναι 2,6%».

Υπερεκτιμήσαμε την ποσοτική χαλάρωση σε ό,τι αφορά τα επιτόκια των αγορών, ανέφερε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ωστόσο ότι η χθεσινή εξέλιξη φέρνει ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. 

Στο τέλος του προγράμματος, τότε θα κριθεί ότι ορθώς πράξαμε αν τα μέτρα πετύχουν. «Αν τα μέτρα δεν πετύχουν και ο ασθενής συνεχίσει να είναι κλινήρης, τότε θα έχουμε αποτύχει» είπε γελώντας ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «τζογάρει ποντάροντας στο μαύρο αλλά ευτυχώς για τη χώρα δεν έρχεται το μαύρο, έρχονται άλλα χρώματα».

«Δεν την χρεοκοπήσαμε εμείς τη χώρα, την παραλάβαμε χρεοκοπημένη» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και ισχυρίστηκε ότι «σήμερα, δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι δείκτες βελτιώνονται. Η ανεργία μειώνεται, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε επενδυτές, βεβαίως υπάρχει μια μερίδα συμπολιτών μας που τραβάει κουπί...».

Το 2021, 200 χρόνια μετά την επανάσταση θα είμαστε εκτός μνημονίων

«Πρέπει να σχεδιάσουμε την Ελλάδα που το 2021, 200 χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση θα είναι εκτός μνημονίων» αναφώνησε ο κ. Τσίπρας θέλοντας να δημιουργήσει το δικό του αφήγημα και την προσδοκία ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. 

«Είναι μια τομή λοιπόν αυτό που έγινε χθες και μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε το αύριο» συμπέρανε.

«Πρώτα βλέπουμε αν υλοποιούν οι εταίροι τις δεσμεύσεις τους και η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα και τότε υλοποιούμε κι εμείς τις δεσμεύσεις μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας επαναφέροντας παλαιότερη θέση ότι αν οι δανειστές δεν μειώσουν το χρέος τότε η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή.

«Άλλο είναι να είσαι σε μια επιτροπεία τεχνοκρατών και άλλο είναι να σχεδιάζεις μόνος σου την πολιτική» πρόσθεσε.

«Η ψηλή φορολογία είναι ένας κορσές που δεν μας επιτρέπει να εκτοξεύσουμε και τα έσοδα» είπε ο κ. Τσίπρας, παραβλέποντας προφανώς ότι είναι η κυβέρνησή του που έχει επιλέξει το μείγμα της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθείται με το βάρος στην αύξηση των εσόδων και όχι στην μείωση των δαπανών.

«Μισό λεπτάκι να μην τρελαθούμε κιόλας. αυτοί μας επιβάλλουν τον στενό κορσέ, αυτοί επιβάλλουν τους φόρους, μην κοροϊδευόμαστε κιόλας» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Θα έχουμε την μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 29% στο 26% θα έχουμε μείωση του φόρου αλληλεγγύης, θα έχουμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε στη συνέντευξή του: «Είναι οξύμωρο ότι έχουμε εδώ και τρία χρόνια μια εμμονή των δανειστών για διεύρυνση της φορολογικής βάσης και μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης».

Εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Εγώ με βεβαιότητα θα σας πω ότι αν δεν είμασταν εμείς κυβέρνηση θα τα υπέγραφαν αμάσητα χωρίς αντίμετρα».

«Θέλουμε ανάπτυξη ώστε να μπορέσουμε αυτοδύναμα, αυτόνομα, ως αυτοδύναμη κυβέρνηση να δούμε πού θα το επιστρέψουμε αυτό το πλεόνασμα. Αυτό θα το έχουμε μόνο αν βγούμε απ'το μνημόνιο».

Το 2020 σας ανέφερα μια σειρά από ελαφρύνσεις στοχευμένες που θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα με τη μείωση του αφορολογήτου ορίου: Μείωση φορολογίας επιχειρήσεων, μείωση εισφοράς αλληλεγγύης εγώ σας είπα πλέον αυτών, την δυνατότητα που θα έχουμε αν έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο το 2016 είχαμε μια υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας,είχαμε ένα πλεόνασμα 4,2% αν θέλαμε σοβαρές προβλέψεις δεν θα ζητάγαμε απ'την κυρία Βελκουλέσκου τη γνώμη της γιατί έχουν πέσει επτά φορές έξω, επτά χρόνια έξω όταν λοιπόν η ανάπτυξη το 2017 θα είναι 1,8% και το 2018 θα είναι πάω από 2,5% θα έχουμε πιο ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και θα είναι πιο εύκολο να μην ενεργοποιηθούν οι κόφτες αλλά να ενεργοποιηθούν οι δότες πέρα από τα αντίμετρα δηλαδή να δώσεις ενισχύσεις με επιστροφές φόρων σ' αυτούς που δώσανε περισσότερα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου