Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Τσίπρας: «Άνθρωποι στην κρίση δημιούργησαν επιχειρηματικά εγχειρήματα οικονομικά βιώσιμα αλλά και κοινωνικά ωφέλημα»


«Βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους ικανούς και δημιουργικούς, σε ανθρώπους με φαντασία και πείσμα, σε ανθρώπους που όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω στα χρόνια της κρίσης, αλλά βρήκαν το δρόμο να δημιουργήσουν επιχειρηματικά εγχειρήματα οικονομικά βιώσιμα, αλλά και κοινωνικά ωφέλημα» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στην Πρώτη Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Πριν από λίγες μέρες, είπε ο κ. Τσίπρας, «επισκέφθηκα στο Σικάγο ένα αντίστοιχο ΧΑΠ και ένοιωσα υπερήφανος που έχουμε ένα τέτοιο στην Ελλάδα» και σημείωσε πως συμπληρώνεται κι ένας χρόνος από την ψήφιση του νόμου που αυτή η κυβέρνηση εισήγαγε και που έγινε αποδεκτός με μεγάλη πλειοψηφία όχι μόνο από το κοινοβούλιο, αλλά και από την πλειονότητα των ανθρώπων που δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο και έχουν θεσμική υπόσταση.

«Έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά το πιο σπουδαίο είναι να δώσουμε χώρο μεταξύ των φορέων να ανταλλάξουν ιδέες, να εκπαιδευτούν μαζί και γιατί όχι να συνεργαστούν οικονομικά».


«Μου δίνεται η ευκαιρία σήμερα στην έναρξη αυτής της Έκθεσης, να αναφερθώ στους θεμελιώδεις λόγους που για πρώτη φορά στα χρονικά, μια κυβέρνηση αποφασίζει να δείξει τόσο ενδιαφέρον και επιμονή, για την ενίσχυση του τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως η χώρα μας βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής.

Αφήνει σταδιακά πίσω της μια πολύ σκληρή περίοδο οικονομικής καχεξίας και κοινωνικής ερήμωσης, βρίσκεται στην τελική ευθεία της εξόδου από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία, με ορόσημο τον ερχόμενο Αύγουστο, και έχει ήδη περάσει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στη φάση της ανάκαμψης, επισήμανε.

Παρατήρησε πως βρισκόμαστε σε μια περίοδο γενικευμένης ανασυγκρότησης δυνάμεων όσον αφορά την παραγωγή, ενισχύοντας παραδοσιακές μορφές της, αλλά παράλληλα ανοίγοντας και δρόμους για την ανάπτυξη και νέων μορφών.

«Καλύπτουμε την πρωτοφανή οπισθοχώρηση που σημειώθηκε στα χρόνια της κρίσης.Το βασικό μας μέλημα είναι πρώτον να μη επιστρέψουμε στο ίδιο μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση και να απελευθερώσουμε δυνάμεις γιατί δεν μπορείς να χτίσεις το καινούργιο με τα υλικά του παλιού».

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 1ης Εκθεσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ισχυρίστηκε επίσης ότι η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία της εξόδου από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία, με «ορόσημο τον ερχόμενο Αύγουστο». 

Ανέφερε δε, ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι «να μην επιστρέψουν στο ίδιο μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση» και δεύτερον «να απελευθερώσουμε δυνάμεις που για χρόνια ασφυκτιούσαν». 

«Υπήρξε μια αντικοινωνική πολιτική, στρεβλής και απατηλής αντίληψης, που έγινε κυρίαρχη και αναπαράχθηκε μαζικά από πολιτικούς, επιχειρηματικούς και μιντιακούς κύκλους, εντός και εκτός χώρας, και την οποία πρόσφατα επανέλαβε ο ΣΕΒ: Η αντίληψη ότι "ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας και ότι επομένως ορθώς επεβλήθη το αντίδοτο της λιτότητας, για να μας επαναφέρει στον ίσιο δρόμο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας για να τονίσει πως πρόκειται για μια μειωτική αν μη τι άλλο και ψευδή αναφορά στις δυνατότητες αυτής της χώρας και των ανθρώπων της. 

Ερχεται το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας 

«Σε πρώτη φάση, ενεργοποιείται τον Δεκέμβριο το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας που θα έχει αρχικό κεφάλαιο 10 εκατ. ευρώ και θα υποστηρίξει όλους τους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας που αποκλείονταν μέχρι σήμερα από το τραπεζικό σύστημα» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Oπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, θα πρόκειται δηλαδή για μια τράπεζα μόνο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, η οποία θα δώσει μικροπιστώσεις, των πέντε των δέκα των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ σε σχήματα που θα θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, ενώ στην επόμενη φάση θα ενεργοποιηθούν χρηματοδοτικά προϊόντα, όπως εγγυητικές επιστολές για δάνεια σε υπάρχουσες και νέες επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας». Το Ταμείο, όπως διευκρίνισε, θα λειτουργεί ουσιαστικά ως φορέας που διευκολύνει και υποστηρίζει τη χρηματοδότηση των εγχειρημάτων της Κοινωνικής Οικονομίας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωράει στη δημιουργία 100 κέντρων υποστήριξης, τα οποία θα λειτουργήσουν στις αρχές του 2018 σε όλες τις περιφέρειες της χώρας -μια δράση ύψους 11 εκατ. ευρώ. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου