Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Γαλλία και Τουρκία συμφώνησαν στην από κοινού ανάπτυξη του τουρκικού Α/Α συστήματος μεγάλης εμβέλειας!


«Οι καλές  “μπίζνες” κάνουν τους καλούς φίλους», παραφράζοντας το γνωστό γνωμικό. Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν στο Παρίσι και η συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν αποδείχθηκε επικερδής και για τις δύο πλευρές.

Έτσι οι δύο πρόεδροι ανακοίνωσαν ότι οι χώρες τους θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη του νέου εγχώριου αντιαεροπορικού συστήματος και αυτό παρά τις δηλώσεις Μακρόν «περί ακαταλληλότητας της Τουρκίας για ένταξή στην Ε.Ε.» οι οποίες ούτως ή άλλως αναμένονταν.

Πιο ειδικά σε ανακοίνωσή της η γαλλο-ιταλική αμυντική κοινοπραξία της Eurosam αναφέρει ότι η Τουρκία της ανέθεσε  18μηνο συμβόλαιο και στους τούρκους εταίρους της Aselsan και Roketsan προκειμένου να προχωρήσουν από κοινού στην ανάπτυξη ενός νέου Α/Α συστήματος μεγάλης εμβέλειας.


Η μελέτη, την οποία ανακοίνωσε η Eurosam στο περιθώριο της συνάντησης στο Παρίσι του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, πρόκειται να θέσει τις βάσεις για την υπογραφή συμβολαίου για την ανάπτυξη και παραγωγή του συστήματος.

Το πυραυλικό πρόγραμμα των τριών χωρών είναι προγραμματισμένο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας και στόχος του είναι η αμυντική θωράκιση απέναντι σε απειλές από αεροσκάφη τύπου stealth, από drones και από πυραύλους, αναφέρει η Eurosam.

Η κοινοπραξία αποτελείται από την κατασκευάστρια εταιρεία πυραύλων MBDA-- η οποία είναι και η ίδια κοινοπραξία μεταξύ της Airbus και της ιταλικής Leonardo και της βρετανικής BAE Systems- και την γαλλική Thales, κυριότεροι μέτοχοι της οποίας είναι το γαλλικό κράτος και η κατασκευάστρια μαχητικών αεροσκαφών Dassault Aviation.

Τον Νοέμβριο, η Τουρκία υπέγραψε μια δήλωση προθέσεων με τη Γαλλία και την Ιταλία για συνεργασία σε κοινά αμυντικά προγράμματα.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι θα συζητήσει την αμυντική συνεργασία με τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Γαλλία κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Παρίσι, κάνοντας λόγο για «ένα σημαντικό» βήμα της Τουρκίας με την Eurosam αλλά χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου