Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Εξωφρενικά πράγματα ετοιμάζουν για την εκπαίδευση!

"Κανείς συνάδελφος που έχει διορισθεί με ΑΣΕΠ δεν πρόκειται να δεχθεί μια τέτοια κατάφορη αδικία εάν γίνουν πραγματικότητα τα σενάρια για «τυφλές» διαθεσιμότητες και απολύσεις!" "Είμαι εκπαιδευτικός, που έχω διοριστεί στη δημόσια εκπαίδευση με το γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ του 2002. Όπως και πολλοί άλλοι συνάδερφοί μου, έτσι και εγώ, αγωνίστηκα σκληρά για να ασχοληθώ με το επάγγελμα αυτό, ένα επάγγελμα που πρέπει να το αγαπάς πολύ για να το κάνεις, αφού δεν είναι εύκολο να εργάζεσαι για χρόνια μακριά από τον τόπο καταγωγής σου, πολύ συχνά χωρίς την οικογένεια και τους φίλους σου και με μισθό κοντά στα 900 ευρώ, από τα οποία το 80% πάει στα ενοίκια, στις βενζίνες και τις μετακινήσεις.

Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί που διοριστήκαμε με ΑΣΕΠ, μείναμε μακριά από κομματικά γραφεία, διαπλοκές και ύποπτες συνεννοήσεις "κάτω από το τραπέζι'', αφού πιστέψαμε ότι αν έχεις μπει αξιοκρατικά και με απόλυτα διαφανή τρόπο στο δημόσιο (έτσι χαρακτηρίζανε το ΑΣΕΠ οι κυβερνώντες), δεν έχεις κανένα λόγο να τα κάνεις όλα αυτά. Μάλιστα, οι διορισμένοι με ΑΣΕΠ εκπαιδευτικοί είμαστε οι μόνοι υπάλληλοι στο δημόσιο που έχουμε αξιολογηθεί έως τώρα, αφού κανείς άλλος δεν έχει αξιολογηθεί ποτέ. Τώρα μαθαίνουμε από δημοσιεύματα, ότι θα βγουν σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύουν με μελλοντική απόλυση, εκπαιδευτικοί, με μόνο κριτήριο το έτος διορισμού! Οι εκπαιδευτικοί άρχισαν να διορίζονται με εξετάσεις ΑΣΕΠ από το 1999 και μετά και προφανώς από ένα τέτοιο μέτρο θίγονται κυρίως οι συνάδελφοι του ΑΣΕΠ.

Ξέραμε ότι η αξιολόγηση γίνεται με κριτήριο τη γνωστική σου επάρκεια (διαγωνισμός ΑΣΕΠ), την παιδαγωγική σου ικανότητα, τα τυπικά προσόντα σου, αλλά είναι αδιανόητο μοναδικό κριτήριο να είναι τα χρόνια προϋπηρεσίας. Μάλιστα, ενώ αρχικά στη δημόσια διαβούλευση είχαν πει ότι ως κριτήριο αξιολόγησης θα μπει και ο τρόπος διορισμού στο δημόσιο, αυτό τελικά αποσύρθηκε μυστηριωδώς. Ενώ λοιπόν οι κυβερνώντες, με κάθε ευκαιρία, κάνουν αναφορά στο ΑΣΕΠ, λέγοντας ότι ακόμη και οι προς διαθεσιμότητα θα κριθούν τελικά από το ΑΣΕΠ και διαβεβαιώνουν ότι θέλουν αξιοκρατία και διαφάνεια στις προσλήψεις στο δημόσιο, ουσιαστικά με τις πράξεις τους αναιρούν όλα αυτά, δείχνοντας ότι τελικά στη χώρα μας, δεν υπάρχει όχι θέληση, αλλά ούτε καν διάθεση για σύγκρουση με το βαθύ πελατειακό κράτος.

Επιπλέον, στην εκπαίδευση συμβαίνει και το εξής παράδοξο: με βάση το νόμο Πεπονή, το ελληνικό κράτος (το υπουργείο παιδείας στη συγκεκριμένη περίπτωση) όφειλε, από το 2001 και μετά, να διορίζει αποκλειστικά στην εκπαίδευση μέσω γραπτών εξετάσεων του ΑΣΕΠ. Το Υπουργείο Παιδείας όμως δεν το τήρησε ποτέ αυτό, κάνοντας προεδρικά διατάγματα και εγκυκλίους κάθε χρόνο και δημιουργώντας και άλλες δεξαμενές διορισμού (π.χ. προϋπηρεσία αποκτηθείσα από πρόσθετη διδακτική υποστήριξη, ιδιωτικά σχολεία, 24μηνα, 30μηνα κτλ.). Μάλιστα οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ ήμασταν και οι τελευταίοι στις τοποθετήσεις, γι' αυτό και συνήθως υπηρετούμε σε απομακρυσμένα μέρη. Με κάθε τρόπο λοιπόν το υπουργείο μας έδειχνε ότι είμαστε σχεδόν ενοχλητικοί γι' αυτό. Εάν τηρούσε τους διορισμούς μόνο μέσω ΑΣΕΠ, δεν θα πλεόναζε τώρα κανείς εκπαιδευτικός.

Σε κάθε περίπτωση, κανείς συνάδελφος που έχει διορισθεί με ΑΣΕΠ δεν πρόκειται να δεχθεί μια τέτοια κατάφορη αδικία και είναι βέβαιο πως εάν γίνουν πραγματικότητα τα σενάρια για «τυφλές» διαθεσιμότητες και απολύσεις, τότε το λόγο θα τον πάρει η δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να έχουν διορισθεί πριν το 2000 στη δημόσια εκπαίδευση ως Πληροφορικοί, άτομα που δεν έχουν βασικό πτυχίο πληροφορικής και τώρα να συζητούν για απολύσεις συναδέλφων επειδή απλά έχουν διορισθεί μετά το 2005. Αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Στη διάθεσή σας

Κωνσταντίνος Γιάγκος (ΠΕ19)

Πηγή

2 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΤΗΣΕΣ ΤΗ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ...ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΣΟΥ...ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ...ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΗΡΙΔΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ...ΒΟΗΘΑΣ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ...ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 1988 ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΡΟΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν αγαπάς τήν παιδεία όπως ό ίδιος δηλώνεις, δέν θά τήν θεωρούσες επάγγελμα, νά παίρνεις τά ευρουλάκια μόνο. Ή αγάπη στά παιδιά καί στήν μόρφωσή τους είναι λειτούργημα κύριε βολεμένε. Αλλά οί βολεμένοι δέν ασχολούνται μ΄αυτές τίς ΄΄λεπτομέρειες΄΄, μόνο ή τσέπη νά είναι γεμάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή