Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Financial Times : "Τελειώνουν οι μέρες του Ερντογάν.."

«Ο Ταγίπ Ερντογάν άφησε κατά μέρος τις συνήθεις καταγγελίες του κατά των διαδηλωτών και προασπίστηκε τους κυβερνητικούς χειρισμούς του, εμφανιζόμενος ενώπιον των μελών του κόμματός του μέσα στην εβδομάδα. O Τούρκος Πρωθυπουργός επικαλέστηκε το οικονομικό συμφέρον της χώρας του, απαριθμώντας μία νέα σειρά από πενταετείς στόχους: αύξηση του μέσου εισοδήματος, μείωση του ελλείμματος, δημιουργία 4 εκ. νέων θέσεων εργασίας, άμβλυνση του πληθωρισμού», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Financial Times.

  «Το σημαντικότερο κεφάλαιο που διαθέτουμε είναι η αδελφοσύνη μας... Οδεύοντας προς την επίτευξη αυτών των στόχων, θα βελτιώνουμε ταυτόχρονα και τη δημοκρατία μας... Έτσι, θα οδεύσουμε προς ακόμα καλύτερες μέρες» ήταν τα λόγια του Πρωθυπουργού.

  «Υπουργοί της κυβέρνησης έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει ότι η οικονομική επιτυχία της χώρας οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εδώ και μία δεκαετία εδραία και ισχυρή κυβέρνηση», σε αντίθεση με την προγενέστερη κατάσταση, απόρροια των αδύναμων κυβερνητικών συνασπισμών. Δεν είναι, όμως, λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο σχεδιασμός του Ερντογάν είναι παρωχημένος και ότι οι ένδοξες μέρες ευημερίας και μεταρρυθμίσεων ανήκουν πλέον στο παρελθόν, επισημαίνει το δημοσίευμα:

  «Υπάρχουν ενδείξεις ότι μερικά από τα μεγάλα επιτεύγματα του κυρίου Ερντογάν έχουν παρέλθει. Ακόμη και το κατά κεφαλή εισόδημα σε δολάρια – το πιο κολακευτικό σημάδι ανάπτυξης στα χρόνια διακυβέρνησης του AKP – δεν έχει αυξηθεί δραματικά πάνω από τις $10.000 σε σχέση με το 2008... Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις των οποίων ηγήθηκε ο Ερντογάν οφείλονταν στην υποψηφιότητα της χώρας για είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα στοίχημα που μοιάζει να μην έχει αίσια έκβαση έπειτα από τις πρόσφατες σκηνές αστυνομικής βίας, οι οποίες έφτασαν μέχρι τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Όσο για το κουρδικό ζήτημα, ο κύριος Ερντογάν τοποθετήθηκε πρόσφατα στην ίδια γραμμή πλεύσης με τους Τούρκους εθνικιστές, για τους οποίους το Κουρδικό αποτελεί ανάθεμα».

  «Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι ως δημοκρατικός και φιλελεύθερος ως προς ένα ζήτημα και δεσποτικός και ανάλγητος ως προς κάποιο άλλο», καταλήγει το δημοσίευμα, αναπαράγοντας τη φράση Τούρκου αρθρογράφου: «Πολύ απλά, το πράγμα δεν λειτουργεί έτσι».

Πηγή

1 σχόλιο: