Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Το δεκάλεπτο του Σαμαρά στον Πανάγιο Τάφο - και οι πρωθυπουργοί..έχουν ψυχή

Η ΕΙΔΗΣΗ: Άφησε εκτός όλους τους συνεργάτες του, οι οποίοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι κάνει ο πρωθυπουργός επί δέκα λεπτά μέσα στον Πανάγιο Τάφο με μοναδική παρέα τον Πατριάρχη.
Σύμφωνα με τον Βηματοδότη πολλοί απόρησαν για την μακρά προσευχή του Έλληνα πρωθυπουργού. Γράφει χαρακτηριστικά στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος: «Δέκα λεπτά έμεινε στον Πανάγιο Τάφο ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς προσευχόμενος. Γιατί και για ποιούς προσευχήθηκε ουδείς το γνωρίζει. Εκείνο που έμαθα είναι ότι μαζί του ήταν και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος. Όπως με πληροφόρησαν, οι υπουργοί που συνόδευαν τον κ. Σαμαρά στην επίσκεψή του στο Ισραήλ δεν πήγαν μαζί του στον Πανάγιο Τάφο, έμειναν έξω στον χώρο του Ναού της Αναστάσεως, αφού ο Πατριάρχης ήθελε να είναι μόνος του ο κ. Σαμαράς. Πήγαν εκεί αργότερα για να προσκυνήσουν αφού αποχώρησε ο κ. Σαμαράς. Το δεκάλεπτο αυτό έβγαλε όμως τον Πρωθυπουργό έξω από το πρόγραμμά του και καθυστέρησε στο ραντεβού του με τον πρόεδρο του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες.» 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (ΕΛΛΑΣ _ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ) : Μόνον ο Θεός ξέρει ο καθένας τι κρύβει μέσα του.
Από εκεί και πέρα, για να μείνει κάποιος και να προσευχηθεί 10 ολόκληρα λεπτά μέσα στο Ιερότερο σημείο της Ορθοδοξίας, τον Πανάγιο Τάφο (στον οποίο δεν...χωράνε και ανέσεις, λόγω της ιδιαίτερης στενότητας του χώρου - όσοι έχουν πάει γνωρίζουν), αυτό τουλάχιστον σημαίνει πως δεν πρόκειται για άνθρωπο ξένο στην Μία και Μοναδική Πίστη μας! Κι όσοι αδυνατούν να το καταλάβουν αυτό, μετρώντας τα όλα με ψηφαλάκια, αποδεικνύουν πως - εκτός από κομματόσκυλα - είναι αξιολύπητοι και μοιάζουν στους υποκριτές Φαρισαίους, που κατακεραύνωσε ο Χριστός!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Το δεκάλεπτο της προσευχής Σαμαρά, στον Πανάγιο Τάφο

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

  
Είπαμε προχθές και το επαναλαμβάνουμε σήμερα, ότι ο Πρωθυπουργός μας εκπλήσσει ευχάριστα με κάποιες κινήσεις, χειρισμούς και πρωτοβουλίες του, οι οποίες μας δείχνουν ότι βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση, τουλάχιστον ως άνθρωπος και ως πολίτης αυτής της χώρας που ο λαός της στην συντριπτική πλειοψηφία του, αιώνες τώρα,  θρησκεύεται και προσεύχεται!
Διαβάσαμε, ακούσαμε και είδαμε σε όλα τα ΜΜΕ,τον Πρωθυπουργό της χώρας μας, Αντώνη Κ. Σαμαρά, να προσεύχεται επί δεκάλεπτο,με κατάνυξη και χωρίς τα συνήθη πλέγματα, μπροστά στον Πανάγιο  Τάφο, στα Ιεροσόλυμα, κάτι που ποτέ άλλοτε δεν έχει συμβεί από Έλληνα Πρωθυπουργό σε ανάλογο ταξίδι.
Κάποιοι τον είδαν και απόρησαν.
Κάποιοι γέλασαν! Κάποιοι άλλοι παρεξήγησαν την ειλικρίνειά του.
 Η βαθειά πλειοψηφία, όμως, των  Ελλήνων που θρησκεύονται υγιώς και σκέφτονται με κοινό νού, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας και συμφέροντος, κατάλαβαν ότι για να "προσεύχεται" ένας άνθρωπος αυτού του επιπέδου, με τέτοιο τρόπο, σημαίνει ότι το έχει ξανακάνει και επομένως γνωρίζει την σημασία και την αξία της προσευχής!
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν γονάτισε με δέος κλείνοντας τα μάτια του και ακουμπώντας το κεφάλι του στο ιερό μνημείο- σύμβολο όλου του χριστιανικού κόσμου, για να παρασύρει υποκριτικά τους θρησκευόμενους Έλληνες!
Είχε πολλές άλλες ευκαιρίες για να το πράξει και μάλιστα χωρίς να κινδυνεύσει να πέσει στα στόματα των ανεγκέφαλων, δήθεν άθεων και προοδευτικών που διαθέτει σε χιλιάδες αυτή η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας!

Ο Πρωθυπουργός έπραξε το αυτονόητο! Έπραξε αυτό που θα  έκανε κάθε απλός θρησκευόμενος,κάθε  κοινός θνητός που σέβεται την πίστη που έχει πάρει από το σπίτι του!    Έτσι θα έκανε κι  έτσι κάνει όποιος πηγαίνει, όταν πηγαίνει  στα Πανάγια Προσκυνήματα, στους Αγίους Τόπους, όπως επικράτησαν να  λέγονται από το λαό μας!

Δεν ξέρω αν έπραξε καλά ή όχι ο κ. Σαμαράς! Το βέβαιο είναι ότι αυτό θα μείνει στην ιστορία ως ο μοναδικός Πρωθυπουργός αυτής της χώρας που τόλμησε να κάνει αυτό που όλοι οι άλλοι φοβήθηκαν, για να μην τους.. "κράξουν" τα προοδευτικά φερέφωνα και οι ανιστόρητοι κονδυλοφόροι , αυτοί που ομιλούν ή σιωπούν, πάντα με το αζημίωτο!


http://www.iefimerida.gr/
http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=4843

1 σχόλιο:

  1. Τί μπούρδες λές στούς ηλιθίους ρέ γαλάζιο κομματόσκυλο? Πλέκεις εγκώμιο στόν δολοφόνο χιλιάδων ανθρώπων πού αυτοκτόνησαν? Στόν αρχιπροδότη πού ξεπουλάει τήν πατρίδα μας? Άντέ στό διάολο βρωμογλύφτη, θά βγάλεις τόν διάολο μέ τζόρι ΄΄άγιο΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή