Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Βιομηχανική είσοδος των τούρκων στην Τουρκία;

Δωράκι 10 εκατ. δολαρίων πρόκειται να δώσει η Τουρκία στην Παλαιστινιακή Αρχή, με την πρώτη δόση, ύψους 5 εκατ. να καταβάλεται την επόμενη εβδομάδα, όπως αποκάλυψε ο επιτετραμμένος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Τουρκία Ναμπίλ Μααρούφ.

«Περιμένουμε τα 5 εκατ. την επόμενη εβδομάδα. Τα χρήματα αυτά είναι μέρος των πιστώσεων, ύψους 10 εκατ. δολαρίων που η τουρκική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να διαθέσει στην Παλαιστινιακή Αρχή. Η επόμενη δόση θα δοθεί τους προσεχείς μήνες», δήλωσε ο Μααρούφ στον τουρκικό Τύπο.

Με τα χρήματα αυτά, όπως αποκάλυψε ο Μααρούφ, η Παλαιστινιακή Αρχή αγοράζει γη, με σκοπό να δημιουργήσει μια βιομηχανική ζώνη στην περιοχή της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη – γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για το Ισραήλ.

Η συμφωνία χρηματοδότησης είχε υπογραφεί από την Τουρκία τον Οκτώβριο του 2011, όταν ακόμα τα γεγονότα του Μαβί Μαρμαρά ήταν «ζεστά». Σήμερα και παρά τις αμερικανικές πιέσεις, η Τουρκία φαίνεται πως εξακολουθεί το δικό της παιχνίδι στην πολύπαθη Εγγύς Ανατολή. Όχι τυχαία, άλλωστε, την όλη βιομηχανική αξιοποίηση της περιοχής της Τζενίν, έχουν αναλάβει τουρκικές εταιρείες.

Η πρώτη σκέψη των Τούρκων ήταν η δημιουργία μιας βιομηχανικής ζώνης στη Γάζα, αλλά τελικά επικράτησε η άποψη για τη δημιουργία της στη Δυτική Όχθη. Στη βιομηχανική ζώνη της Τζενίν, σύμφωνα με τα τουρκικά σχέδια, θα δραστηριοποιηθούν τουρκικές εταιρείες, οι οποίες θα προσφέρουν εργασία σε 6.000 Παλαιστίνιους.

Για τις τουρκικές εταιρείες θα ισχύσει ειδικό, ευνοϊκό καθεστώς καθώς η περιοχή της Τζενίν θα είναι για τους Τούρκους ζώνη ελευθέρου εμπορίου. Τα προϊόντα θα διοχετεύονται στις διεθνείς αγορές, μέσω του λιμένα της Χάιφα, πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους, οι οποίοι ελπίζουν, με τον τρόπο αυτό, να άρουν τις ισραηλινές αιτιάσεις επί του σχεδίου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου