Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Καρκίνος, άσθμα και διαβήτης δεν αντιστέκονται σε αυτό το πράσινο λαχανικό


Οι θρεπτικές του ιδιότητες είναι πασίγνωστες και από μικρή ηλικία οι γονείς έχουν κάθε δίκιο που προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τους να το αγαπάνε.
Άλλωστε, κάτι ήξερε ο... Ποπάι που έτρωγε σπανάκι για να δυναμώσει και να πολεμήσει τους κακούς. Με τρόπο αντίστοιχο, το σπανάκι θωρακίζει τον οργανισμό μας απέναντι στις πιο σοβαρές των ασθενειών, όπως είναι ο διαβήτης, ο καρκίνος, το άσθμα και η υπέρταση.



Θρεπτικά συστατικά
Μία κούπα ωμό σπανάκι περιέχει:
27 θερμίδες
0,86gr πρωτεΐνης
30mlg ασβεστίου
0,81gr σιδήρου
24mlg μαγνησίου
167mlg καλίου
58gr φολικού οξέος
Σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α

Το σπανάκι είναι μάλιστα καλύτερη πηγή καλίου ακόμα και από την μπανάνα που έχει την φήμη της καλύτερης τροφής σε αυτή την κατηγορία. Συγκεκριμένα μία κούπα μαγειρεμένο σπανάκι περιέχει 839mg καλίου, έναντι των 539mg που έχει μία κούπα μπανάνα.

Ασπίδα υγείας

Το σπανάκι βοηθάει τον οργανισμό μας να...

...περιορίσει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη: Το σπανάκι περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ως άλφα-λιποϊκό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης, αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη και προλαμβάνει τα συμπτώματα του στρες στους διαβητικούς. Επίσης, έρευνες επάνω στο α-λιποϊκό οξύ έχουν δείξει ότι περιορίζει την περιφερειακή νευροπάθεια ή/και την αυτόνομη νευροπάθεια σε άτομα με διαβήτη.

...προλάβει τον καρκίνο: Το σπανάκι και άλλα πράσινα λαχανικά περιέχουν χλωροφύλλη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική στο να εμποδίζει την καρκινογόνο δράση των ετεροκυκλικών αμινών που παράγονται, όταν το ψήσιμο τροφών στη σχάρα (κρέας, λαχανικά) γίνεται σε ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία.

...προλάβει το άσθμα: Οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη άσθματος είναι μειωμένοι σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ορισμένων θρεπτικών ουσιών. Μία από αυτές τις θρεπτικές ουσίες είναι το β-καροτένιο, για το οποίο το σπανάκι είναι μια εξαιρετική πηγή. Βερίκοκα, μπρόκολο, πεπόνι, κολοκύθα και καρότα είναι επίσης πλούσιες πηγές βήτα-καροτίνης.

...μειώσει την πίεση του αίματος: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κάλιο του, το σπανάκι συνιστάται σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση επειδή εξουδετερώνει τις επιδράσεις του νατρίου στο σώμα. Η χαμηλή/ανεπαρκής πρόσληψη καλίου μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την εκδήλωση υψηλής αρτηριακής πίεσης, όπως είναι και η υψηλή πρόσληψη νατρίου.

...έχει πιο υγιή οστά: Η χαμηλή πρόσληψη της βιταμίνης Κ έχει συσχετισθεί με τον αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα των οστών. Η επαρκής κατανάλωση βιταμίνης Κ είναι σημαντική για την καλή υγεία των οστών, καθώς δρα ως "τροποποιητής" των οστεϊκών πρωτεϊνών, βελτιώνει την απορρόφηση του ασβεστίου και μπορεί να μειώσει την ουρική έκκριση ασβεστίου από τον οργανισμό.

...έχει καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος: Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και νερό, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και την προώθηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος.

...έχει υγιή επιδερμίδα και μαλλιά: Το σπανάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή σμήγματος, ώστε να διατηρηθούν τα μαλλιά ενυδατωμένα. Η βιταμίνη Α είναι επίσης αναγκαία για την ανάπτυξη όλων των σωματικών ιστών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του δέρματος και των μαλλιών. Το σπανάκι και άλλα φυλλώδη πράσινα λαχανικά έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την κατασκευή και τη συντήρηση του κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του διατηρεί τη δομή της επιδερμίδας και των μαλλιών. Τέλος, η ανεπάρκεια σιδήρου είναι μία κοινή αιτία της απώλειας μαλλιών, η οποία μπορεί να προληφθεί με την επαρκή πρόσληψη τροφών πλούσιων σε σίδηρο, όπως το σπανάκι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου