Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΕΚΘΕΣΗ: Σκάει «φούσκα» στην τουρκική αμυντική βιομηχανία;


Σοβαρή σύγκρουση έχει ξεσπάσει στην Τουρκία, με επίκεντρο την αμυντική βιομηχανία. «Η Τουρκία δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, όσον αφορά την αμυντική της βιομηχανία, παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια τροφοδοτείται με άφθονο χρήμα», αναφέρει έκθεση της ειδικής ελεγκτικής επιτροπής που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Τούρκου προέδρου Αμπτουλάχ Γκιουλ και στρέφεται, ανοικτά κατά του πρωθυπουργού Ερντογάν και της κυβέρνησής του.

Η έκθεση η οποία αναφέρεται στις ενέργειες του υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) για τον τομέα ευθύνης του, δηλαδή την αμυντική βιομηχανία, στο διάστημα 2010-2012, καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι το κύριο διαρθρωτικό πρόβλημα που παρεμποδίζει τη βελτίωση στον τομέα προήλθε από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η έκθεση αναφέρει επίσης, ότι η γραφειοκρατική σχέση μεταξύ των υπευθύνων της αμυντικής βιομηχανίας και των πολιτικών, είναι υπεύθυνη για την αποτυχία στην επίτευξη των επιθυμητών επιπέδων ανάπτυξης στον κλάδο. «Η γραφειοκρατική δομή της στρατιωτικής και αμυντικής βιομηχανίας διατηρείται, χωρίς να υπάρχει σοβαρή πολιτική πρωτοβουλία για τη βελτίωση της κατάστασης και την ανάπτυξη των απαραίτητων πολιτικών και στρατηγικών. Ως αποτέλεσμα το πολιτικό όργανο αγνοεί τις πολιτικές που δεν θεωρεί ως αναγκαίες και η γραφειοκρατία συνεχίζει να ανθεί σε όλους τους τομείς».


Η έκθεση επιχειρεί επίσης να ρίξει φως στο πως τα επίπεδα των αμυντικών δαπανών της Τουρκίας εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρά την παγκόσμια μείωση των στρατιωτικών δαπανών μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η Τουρκία έγινε η 24η κορυφαία εξαγωγέας όπλων στον κόσμο και ο 11ος εισαγωγέας όπλων κατά την περίοδο 2008-2012, παράλληλα με την αύξηση στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης (R&D) των δαπανών κατά την ίδια περίοδο.

Ωστόσο, η έκθεση υποστηρίζει, ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία δεν μπορεί να καταστεί ανταγωνιστική στη διεθνή αγορά, παρά τα υψηλά επίπεδα των δαπανών σε έρευνα και ανάπτυξη. «Είναι φανερό ότι οι εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας στη χώρα μας παράγουν για την κάλυψη της εγχώριας ζήτησης και όχι προς πώληση προϊόντων τους στο εξωτερικό», ανέφερε η έκθεση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου