Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τζούντο: Χρυσό μετάλλιο για τον Ηλία Ηλιάδη


Πρωταθλητής κόσμου στέφθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο δις Ολυμπιονίκης και από σήμερα κάτοχος έξι μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα, στον τελικό της κατηγορίας των -90 κιλών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας, νίκησε με Ippon τον Ούγγρο Κρίστιαν Τοτ και πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ο Ηλιάδης, ο οποίος στην πορεία για το χρυσό μετάλλιο σημείωσε ακόμη τέσσερις νίκες, ήταν χρυσός στα παγκόσμια πρωταθλήματα τόσο του Τόκιο το 2010 όσο και στο Παρίσι το 2011.

«Νοιώθω εκστασιασμένος. Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη. Δεν ξέρω εάν φάνηκε με την ολοκλήρωση του τελικού, όμως πετάω στα ουράνια. Ήμουν τόσο καλά προετοιμασμένος που ένοιωθα έτοιμος γι` αυτή την στιγμή. Ή έτσι τουλάχιστον νόμιζα, αφού αυτή τη στιγμή νοιώθω όπως τότε που κατέκτησα το πρώτο μου μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά. Νοιώθω καλά που έκανα υπερήφανους τους Έλληνες. Τους ανθρώπους που με αγαπούν και τους αγαπώ. Την οικογένειά μου. Τον προπονητή μου και όλους τους ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού. Μπορεί η Πολιτεία να μη μου έχει δώσει το πριμ από το παγκόσμιο μετάλλιο του 2011, όμως αυτό δεν πέρασε ούτε λεπτό από το μυαλό μου στη διάρκεια των αγώνων. Γιατί η δουλειά μου ήταν να έρθω στην Ρωσία για να κατακτήσω το χρυσό. Κι αυτό ακριβώς έκανα. Ευχαριστώ όλους εκείνους που βρίσκονται διαρκώς δίπλα μου. Όταν χειρουργήθηκα πριν από μερικούς μήνες και βρίσκονταν στο πλευρό μου. Τους θέλω κοντά μου και στη συνέχεια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι τόσο κοντά», τόνισε ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο.

«Είναι από τις στιγμές που τα λόγια είναι περιττά. Είναι ο κορυφαίος τζουντόκα του κόσμου και εδώ στη Ρωσία έκανε αυτό ακριβώς για το οποίο είναι γεννημένος: να βρίσκεται στην κορυφή. Τη στιγμή που οι τρεις πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης, Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές έμεναν εκτός εκτός ημιτελικών και κάποιοι ακόμη και εκτός μεταλλίων, ο Ηλίας ήταν ασταμάτητος. Είχε έναν στόχο από την στιγμή που πρωτοπάτησε στο τατάμι, τον οποίο και έφερε εις πέρας και μάλιστα με τον πιο ουσιαστικό τρόπο. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Την έπιασε από τον λαιμό και την αξιοποίησε χαρίζοντας στην Ελλάδα μια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας. Για να φτάσει βέβαια μέχρι εδώ, δούλεψε σκληρά. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε», τόνισε ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης.

«Το ελληνικό τζούντο είναι τυχερό που έχει τον Ηλία στις τάξεις του. Εκτός από ένας καλός αθλητής είναι και ένας ξεχωριστός άνθρωπος και του αξίζει πραγματικά ότι βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Είναι στολίδι για τον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος θα πρέπει να επενδύσει πάνω του. Τόσο σε αυτόν όσο και στον Νίκο Ηλιάδη, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια», ήταν η δήλωση του προέδρου της ΕΟ Τζούντο, Γιάννη Καφενταράκη.

Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο προκρίθηκε στον ημιτελικό χάρη στις νίκες με Ippon επί των Μέρβιν Ροντρίγκεζ (Βενεζουέλα), Σέλιο Ντίας (Πορτογαλία) και με Shido επί του Γκιγιέμ Έλμοντ (Ολλανδία). Στα ημιτελικά νίκησε με Shido τον Ουζμπέκο Σεραλί Γιουράεφ για να φτάσει σε μία εντυπωσιακή νίκη με Ippon επί του Ούγγρου Κρίστιαν Τοτ περίπου δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πενταλέπτου.


Ο Έλληνας πρωταθλητής, πλέον βρίσκεται στην 5η θέση στην λίστα των πολυμεταλλιούχων ανδρών σε παγκόσμια πρωταθλήματα και φλερτάρει με την πρώτη θέση την οποία κατέχουν οι Τεντί Ρινέ (Γαλλία), Ναόγια Ογκάβα (Ιαπωνία), Ρόμπερτ Βαν Ντε Βάλε (Βέλγιο) και Αλεξάντερ Μιχαίλιν (Ρωσία) που έχουν από επτά μετάλλια έκαστος. Επιπλέον κατέχει την 12η θέση (από την 16η που βρισκόταν μετά το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2013) ανάμεσα σε όσους τζουντόκα (άνδρες & γυναίκες) έχουν κατακτήσει μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Πηγή

1 σχόλιο: