Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΓΙΝΕ.. ΙΡΑΚ: ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΠΟΛΗ, ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ


Πορφύρης Δ Σταφυλά Π 
 H Ersal η παραμεθόριος πόλη του Λιβάνου στα σύνορα με τη Συρία έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους .Εδώ και κάποιες ώρες οι τζιχαντιστές πέτυχαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη που βρίσκεται στην Κοιλάδα Bekaa.16 νεκροί στρατιώτες εκ των οποίων οι 2 αξιωματικοί δεκάδες είναι οι νεκροί τζιχαντιστές.Οι μαχητές αυτοί που έχουν διασύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος και τον χαλίφη του με το ψευδώνυμο Abou Bakr al-Baghdadi κατέκτησαν τους δρόμους της πόλης, κάποιους στρατώνες και ένα τοπικό σταθμό των Δυνάμεων της εσωτερικής ασφάλειας της αστυνομίας (FSI) όπου αιχμαλώτισαν 20 αστυνομικούς. Στην εισβολή επί λιβανικού εδάφους συμμετέχει και η Αλ Νούσρα. Εδώ και κάποιες ώρες δεκάδες μαχητές αναπτύχθηκαν στους δρόμους της πόλης αποκόπτοντας την εθνική οδό που την ενώνει με την Labweh.Στη συνέχεια επιτέθηκαν στις θέσεις του λιβανέζικου στρατού στην Ersal.03-08-14-daish 
Οι τζιχαντιστές απήγαγαν 6 στρατιώτες και ανάρτησαν τις φωτογραφίες τους στο Twitter χρησιμοποιώντας το λογαριασμό «Wilaya [Κράτος ] της Δαμασκού.” Σύμφωνα με τον στρατηγό του λιβανέζικου στρατού νωρίτερα τον Jean Kahwaji 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν 25 τραυματίστηκαν και 13 άλλοι φέρονται εξαφανισμένοι . Δέκα πολίτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση των εισβολέων αλλά και πολλοί τζιχαντιστές με ξένη υπηκοότητα. Οι τζιχαντιστές εμποδίζουν το κόσμο να εγκαταλείψει την πόλη Ersal γιατί θεωρούν πως μια τέτοια κίνηση θα επέτρεπε στο στρατό να διεισδύσει υποστηριζόμενος από την πολεμική αεροπορία και τους άνδρες της Hezbollah.BuMDGgKCEAEQJrL 
   Η σύλληψη του σύριου τζιχαντιστή Imad Jumaa με το ψευδώνυμο Abu Ahmed Jumaa ήταν ο σπινθήρας που άναψε τη φωτιά στην Ersal.Ο Jumaa ήταν καταζητούμενος από τις υπηρεσίες ασφαλείας με τις κατηγορίες σύστασης ένοπλης ομάδας και συμμετοχής σε παράνομη οργάνωση. Ο Jumaa είναι ο αρχηγός της οργάνωσης Ταξιαρχία Fajr al-Islam με 300 ως 400 μαχητές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Jumaa κατάγεται από το συριακό Qusayr.Σε στρατιωτικό ανακοινωθέν μετά τη σύλληψή του τονίζεται ότι ο ίδιος ομολόγησε ότι ήταν μέλος της Al-Nusra πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό του Abou Bakr al-Baghdadi.print1Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος παλαιότερα ήταν μέλος της Fatah al-Intifada πριν προσηλιτιστεί στην εξτρεμιστική σαλαφιστική ιδεολογία. Πηγές αποκάλυψαν πως η al-Nusra βρίσκεται πίσω από την κατάληψη της στρατιωτικής βάσης 85 και την αιχμαλωσία πολλών στρατιωτών. Οι τακφιριστές το Σάββατο το βράδυ περικύκλωσαν τα φυλάκια του στρατού και άνοιξαν πυρ. Σύμφωνα με τις αρχές οι μάχες άρχισαν το Σάββατο το απόγευμα μετά τη σύλληψη ενός σύριου τζιχαντιστή του Imad Ahmad Jomaa,που ανήκει στην al-Nosra, το συριακό παρακλάδι της Al-Qaïda. (al-akhbar 4/08/14,Al manar ,tunisia daily)

dimpenews.com

2 σχόλια:

  1. .
    Πόλεμοι θρησκευτικοί ή με πρόσχημα τη θρησκεία;

    Σχεδόν όλοι οι πόλεμοι που φέρουν τη σφραγίδα της θρησκείας, έχουν στη βάση τους πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

    «Με τη δύναμη του Θεού στο πλευρό μας, θα θριαμβεύσουμε στο Ιράκ», διακήρυττε ο Τζορτζ Μπους, πριν τον πόλεμο... «Πολεμήστε, σαν να σας έδωσε εντολή ο Θεός», καλούσε στο αντίπαλο στρατόπεδο τους Ιρακινούς ο Σαντάμ Χουσεΐν... Ηγέτες επικαλούνται τον Θεό για να δικαιολογήσουν εγκλήματά τους.

    Ποια είναι η σχέση του Θεού με τον πόλεμο; Αποτελούν η θρησκεία και οι θρησκευτικές διαφορές αιτίες συγκρούσεων;

    Σχεδόν όλοι οι θρησκευτικοί πόλεμοι κρύβουν πίσω τους πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και εδαφικές διεκδικήσεις, υποστηρίζουν στον «Ελεγχο Πολέμου» ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ. Όπως αναφέρει η έρευνα, οι ένοπλες συγκρούσεις σπανίως, εάν όχι ποτέ, δεν αφορούν αποκλειστικά τη θρησκεία. Αν και γίνονται στο όνομα μιας ανώτερης δύναμης, οι ρίζες τους εντοπίζονται σε παράγοντες περισσότερο... ευτελείς: Οικονομία, πολιτική, φυσικές πηγές, εδαφικά δικαιώματα, εθνικότητα, ταυτότητα.

    Όταν οι ΗΠΑ και η Βρετανία προετοίμαζαν το έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, η σχέση θρησκείας-πολέμου επανήλθε στο προσκήνιο... «Ιερός πόλεμος», «δίκαιος πόλεμος», «σύγκρουση πολιτισμών» ήταν μερικοί από τους όρους που αναφέρονταν κατά κόρον. Όπως όμως αναφέρει η έρευνα, η εισβολή στο Ιράκ είναι ένας πόλεμος που φραστικά αποδόθηκε στη θρησκεία. Τη... θρησκευτική συνείδηση όμως ενός και μόνο ανδρός, του Τζορτζ Μπους...

    Εάν επιχειρήσει κανείς να ξεχωρίσει τους αυθεντικά θρησκευτικούς πολέμους - αυτούς που συνδέονται κυρίως με θρησκευτικές πεποιθήσεις, παρά πολιτικούς σκοπούς - πρέπει να ανατρέξει αιώνες πίσω: Στην ισλαμική επέκταση τον 7ο αιώνα, όταν ο πόλεμος αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα διάδοσης της νέας θρησκείας.

    Στις Σταυροφορίες που ξεκίνησαν τον 11ο αιώνα και αποτέλεσαν μία από τις πλέον αιματηρές περιόδους στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Χριστιανισμού. Στους πολέμους της περιόδου της μεταρρύθμισης που ξεκίνησαν τον 16ο αιώνα, με την εξάπλωση της κυριαρχίας της Χριστιανικής Εκκλησίας στην Ευρώπη.

    20ός αιώνας
    Κυριαρχεί η άποψη ότι οι οργανώσεις ή ομάδες που εμπλέκονται σε συγκρούσεις με θρησκευτικές πτυχές αυξήθηκαν σημαντικά τον μισό αιώνα μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Από 26 την περίοδο 1945-49, σε 70 τη δεκαετία του ’90.

    Τα τελευταία 100 χρόνια ωστόσο, ελάχιστοι ήταν οι αυθεντικοί θρησκευτικοί πόλεμοι. Οι Ισραηλο-αραβικοί πόλεμοι, που ξεκίνησαν το 1948 και που συχνά παρουσιάζονταν στα ΜΜΕ ως θρησκευτικοί, ήταν στην πραγματικότητα αποτέλεσμα εθνικιστικών τάσεων, απελευθέρωσης εδαφών ή αυτοάμυνας.
    Ο ισλαμικός τρομοκρατικός πόλεμος που εδώ και χρόνια διεξάγει η αλ-Κάιντα, έχει να κάνει κυρίως με την πολιτική τάξη στις αραβικές χώρες και την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στα μουσουλμανικά κράτη, παρά με τον θρησκευτικό προσηλυτισμό ξένων ή την επέκταση της εδαφικής κυριαρχίας εις το όνομα του Θεού.

    Ο Οσάμα μπιν Λάντεν παρουσίαζε αυτόν τον πόλεμο ως θρησκευτικό καθήκον, ένα καθήκον που πηγάζει όμως από την εχθρότητα προς τις ΗΠΑ, το σύμμαχο Ισραήλ και ορισμένες αραβικές χώρες - όπως την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία - που θεωρούν καταπιεστικές.

    Μίσος που ίσως πυροδοτεί η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ σε ισλαμικές χώρες, οι αμερικανικές στρατιωτικές επιθέσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Σουδάν, η αμερικανική υποστήριξη προς το Ισραήλ και η ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΗΤΑΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΔΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΙΣΡΑΗΛ ΣΗΜΕΡΑ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΕ Η ΡΟΥΚΕΤΑ.Ο ΔΕ ΜΠΟΥΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΚΕΙ,ΤΟ ΡΗΞΕ ΣΤΝ ΘΕΟ Ο ΚΡΑΝΙΟ Κ ΟΣΤΑ ΜΑΣΩΝΟΣ.ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.Κ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΝ ΗΠΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Κ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ,ΝΑΡΚΩΤΙΚΩ ΚΤΛΠ.ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜ Κ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΞΕΧΝΑΜΕ Κ ΤΝ ΠΟΛΕΜΟ-ΔΙΩΓΜΟ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ..ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή