«Ο παγκόσμιος αγώνας κατά του καρκίνου έχει στοχεύσει κατά του λάθους εχθρού»
Λέει ότι η CIA τον «ενόχλησε» στο σπίτι του για του κάνει ερωτήσεις.. Οι συνάδελφοί του τον προειδοποίησαν να μην αναζητήσει περαιτέρω τα «αμφιλεγόμενα» ερευνητικά του ευρήματα. Μία από τις επαγγελματικές οργανώσεις στις οποίες συμμετείχε ήταν έτοιμη να τον διώξει από μέλος εξαιτίας των ερευνών του, και τα πανεθνικά panel που κάποτε τον επιδοκίμαζαν πανηγυρικά, τώρα τον αγνοούν..
O T. Colin Campbell.
Όμως, παρά τις δυσχέρειες και δυσκολίες ο T. Colin Campbell είναι ένας ασυμβίβαστος και παθιασμένος ερευνητής. Όταν τα ερευνητικά του ευρήματα ήρθαν σε σύζευξη με τις αντιλήψεις του περί της αξίας της διατροφής, ο Campbell βρέθηκε σε ένα δύσκολο «σταυροδρόμι»: να συνεχίσει μία πολύ αξιόλογη ακαδημαϊκή καριέρα σε ένα διάσημο κολέγιο ή να ανακοινώσει δημόσια τα επιστημονικά του ευρήματα, που ακυρώνουν τους κατεστημένους κανόνες διατροφές, αντικρούουν τις κατευθυντήριες οδηγίες των κυβερνητικών φορέων περί διατροφής, δεν γίνονται κατανοητές από την κατεστημένη ιατρική τάξη και ακυρώνουν τους διαφημιστικούς ισχυρισμούς των μεγάλων εταιρειών τροφίμων;
Ο Campbell δηλώνει ότι επέλεξε την αλήθεια. Απαντώντας σε σχολιασμό για την δράση του απάντησε ότι δεν έχω να αντιμετωπίσω μία βιομηχανία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά «μία βιομηχανία τρισεκατομμυρίων δολαρίων»..
Ο επίτιμος καθηγητής διατροφικής βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι έρευνες του αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ζωϊκών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος, των ψαριών και των γαλακτοκομικών προϊόντων οδηγεί σε χρόνιες παθήσεις και βλάβες στην υγείας εγκυμονώντας πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από την ίδια την κληρονομικότητα ή/και το περιβάλλον.
Έχει συνδέσει την πρωτεϊνη καζεϊνη του γάλακτος με τον καρκίνο του μαστού. Η εστίαση του σε ολόκληρη τη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου αφορά στη σύνδεση μεταξύ καρκίνου και διατροφής, και ο Colin Campbell αναφέρει ότι «ο εθνικός και παγκόσμιος αγώνας μας κατά του καρκίνου έχει στοχεύει στον λάθος εχθρό»..
Ο επιστήμονας αμφισβητεί και ακυρώνει τη δίαιτα Atkins, τη δίαιτα Paleo, τη δίαιτα South Beach και τη δίαιτα υψηλών πρωτεϊνών. Δεν υποστηρίζει τους διάσημους ιατρούς που δίδουν διατροφολόγια με άγριο σολωμό και πανάκριβα τρόφιμα προς τέρψιν των επίσης διάσημων πελατών τους..
Υποστηρίζει με πυγμή την εξασφάλιση της υγείας για όλους, και όχι μόνο για όσους μπορούν να δαπανήσουν μεγάλα ποσά για ειδικά συμπληρώματα διατροφής, αμφίβολου εξάλλου οφέλους για την υγεία..
Διατροφή και καρκίνος
Ο Colin Campbell θεωρεί ότι οι ιατροί δεν αποτελούν αξιόπιστες πηγές διατροφικών συμβουλών για τους ασθενείς τους. Οι ιατροί έχουν λάβει από ελάχιστη έως και καθόλου εκπαίδευση σε θέματα διατροφής στις ιατρικές σχολές και δεν έχουν πραγματοποιήσει οι ίδιοι εργαστηριακή έρευνα εν γένει.
Ο Campbell, όμως, έχει δαπανήσει περισσότερες από πέντε δεκαετίες στο πεδίο της εργαστηριακής έρευνας, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας χρηματοδοτήθηκε από δημόσιους πόρους. Είναι πεπεισμένος ότι η κοινή γνώμη έχει το δικαίωμα να γνωρίζει τα ερευνητικά του αποτελέσματα:
“Η διατροφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιστροφή του καρκίνου με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο προλαμβάνει και αντιστρέφει τις καρδιακές παθήσεις. Μία διατροφική υψηλής περιεκτικότητας σε ζωϊκές πρωτεϊνες αυξάνει την ποσότητα των καρκινογόνων στοιχείων που κατευθύνονται στα κύτταρα. Αυξάνει το ένζυμο MFO (σ.σ. pentapostagma.gr – οξειδάσες μικτής δράσης) που προκαλεί αυξημένη καρκινογόνο δραστηριότητα”.
Σε εργαστηριακές συνθήκες, ο Campbell κατάφερε να δείξει ότι η αυξημένη κατανάλωση ζωϊκής πρωτεϊνης, μεταβάλλει τις οξειδάσες μικτής δράσης και ενεργοποιεί τον καρκίνο ενώ η μείωση της κατανάλωσης ζωϊκών πρωτεινών μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου. Μία διατροφή υψηλή σε πρωτεϊνες που προέρχεται από ζωικά προϊόντας αυξάνει την αντιγραφή των κυττάρων και αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες που σχετίζονται με τον καρκίνο και την γήρανση.
“Η διατροφή με πρωτεϊνες ζώων είναι τρέλα!”, προειδοποιεί ο Campbell. “Τα φυτά και μόνο μπορούν να μας παράσχουν όλες τις πρωτεϊνες που χρειαζόμαστε”.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου