Η πρώτη υψηλής ανάλυσης περιοδεία αναγνώρισης-παρατήρησης του τουρκικού δορυφόρου Gokturk-2, ολοκληρώθηκε με τροχιά γύρω από τη γη φθάνοντας στα 10.000’inc, αναφέρει η ιστοσελίδα του τουρκικού γενικού επιτελείου.tsk.tr.
Την περασμένη εβδομάδα, ο τουρκικός δορυφόρος Gokturk-2 ολοκλήρωσε με επιτυχία την μετάβαση σε τροχιά 10.000’inc. Μέσα σε δύο χρόνια, η τουρκική δορυφορική μονάδα εδάφους στην Άγκυρα, είχε επαφή περίπου 4000 φορές με τον δορυφόρο Gokturk-2, εκτελώντας τα καθήκοντα απεικόνισης με επιτυχία, καθώς απέστειλε περισσότερες από 4800 δορυφορικές φωτογραφίες . Ο δορυφόρος Gokturk-2 εκτοξεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2012.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις «πήραν εικόνα» από διάφορες περιοχές του κόσμου, με συνολική έκταση 9.850.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μέρος αυτής της εικόνας βέβαια ήταν και το τουρκικό έδαφος καλύπτοντας 1.650.000 km² . Στο Pentapostagma.gr, γράψαμε παλαιότερα και για το ραντάρ μεγάλης εμβέλειας στην Άγκυρα , όπου μαζί με τον δορυφόρο Gokturk-2 , «σκανάρουν» την χώρα μας πολλές φορές την ημέρα , μην αφήνοντας τίποτα «κρυφό». Ειδικά την περίοδο αυτή που επιχειρούν προκλήσεις ταυτόχρονα σε Αιγαίο πέλαγος και Κύπρο, οι τούρκοι στρατιωτικοί στο δορυφορικό σταθμό «δουλεύουν», διπλοβάρδιες.
Ο δορυφόρος Gokturk-2 τοποθετήθηκε σε τροχιά ύψους 685 χιλιόμετρων από την επιφάνεια του εδάφους, σε συμβατή θέση με τον ήλιο , ολοκληρώνοντας τον γύρο του κόσμου σε 98 λεπτά. Η δορυφορική επικοινωνία πραγματοποιείται 5-6 φορές την ημέρα, σε μεταβλητό χρονικό διάστημα. Ο τουρκικής κατασκευής δορυφόρος καλύπτει ευρεία περιοχή, με δυνατότητα στερεοφωνικής απεικόνισης, για να λαμβάνει εικόνες από όλο τον κόσμο, επικοινωνώντας συχνά με τον σταθμό εδάφους.
Επίσης ο δορυφόρος Göktürks-2 διαθέτει την ικανότητα να δίνει εικόνα σε απόσταση 640 χιλιομέτρων και 20 χιλιόμετρα πλάτος λωρίδας, με ένα πέρασμα, έχοντας επικοινωνία δεδομένων υψηλών ταχυτήτων.
Ο δορυφόρος και τα επιμέρους υποσυστήματα του κατασκευάζονται εν μέρει από την κρατική εταιρεία ΤΑΙ ενώ το ηλεκτροπτικό σύστημα αγοράστηκε από το εξωτερικό. Τα περισσότερα από τα υποσυστήματα του δορυφόρου έχουν αναπτυχτεί από τουρκικές εταιρείες, όμως το βασικότερο πλεονέκτημα των Τούρκων είναι η εμπειρία που απέκτησαν στην ολοκλήρωση των επιμέρους συστημάτων πάνω σε μία πλατφόρμα και η συνολική εμπειρία από την πραγματοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος.
Η διακριτική ικανότητα του Göktürk-2 για στρατιωτική χρήση είναι στα 2,5 μέτρα από την γη . Η χρησιμοποίηση ενός τέτοιου συστήματος το οποίο θα είναι σε αποκλειστική χρήση από την Τουρκία δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα στην Αν Μεσόγειο.
Η χρησιμοποίηση ολόκληρου του «πακέτου» με αρκετούς σταθμούς ραντάρ μεγάλης εμβελείας, σε συνδυασμό με τους δορυφόρους κλάσεως Göktürk, από τον τουρκικό στρατό, δημιουργούν ένα κατασκοπευτικό πλέγμα πάνω από την χώρα μας, που μας παρακολουθεί ανελλιπώς. Η χώρα μας «χρησιμοποιεί» αναλόγου τύπου συστήματα σε συνεργασία με την Γαλλία, αλλά η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει ένα καθαρά δική της εμπνεύσεως, κατασκευής, και χρήσης σύστημα, για στρατιωτικούς κυρίως σκοπούς.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου