Αναμενόμενο, χαρακτήρισε – σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr - ο Κ. Καραμανλής το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας για τη (μη) εκλογή Προέδρου.
Όπως λένε στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ο ίδιος το αποδίδει στη λάθος στρατηγική που ακολούθησε ο Αντ. Σαμαράς όλη αυτή την περίοδο και ειδικά μετά την επίσπευση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν συνεργάτες και συνομιλητές του, είχε ταχθεί υπέρ της ουσιαστικής επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών, δηλαδή την έναρξή τους από το Φθινόπωρο, ώστε να ξεκαθαρίσει από τότε το πολιτικό τοπίο.
Επίσης, όπως έχει πει σε συνομιλητές του, από τη στιγμή που ο Αντ. Σαμαράς επέλεξε να ανοίξει τις διαδικασίες, ακολούθησε λάθος στρατηγική. Η πόλωση που χαρακτήρισε όλες τις κινήσεις του, δεν θα μπορούσε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν θα μπορούσε να συσπειρώσει βουλευτές, ούτε απ’ τους ανεξάρτητους, ούτε απ’ τις Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ.
Μάλιστα, κατά τους συνεργάτες του, ο Κ. Καραμανλής είχε προβλέψει αμέσως μετά τον ορισμό των ημερομηνιών των τριών ψηφοφοριών ότι ήταν ελάχιστες έως μηδαμινές οι πιθανότητες να εκλεγεί τελικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάτι που είχαμε επισημάνει και σε σχετικά ρεπορτάζ του Newsbomb.gr.
Και αυτό παρά το γεγονός, ότι ο Σαμαράς στη συνάντηση που είχαν στο Χίλτον του είχε εκφράσει… αισιοδοξία ότι «έχουμε 174 και παλεύουμε να φτάσουμε τους 180, μπορούμε να τα καταφέρουμε»!
Επίσης κάθε τόσο του έστελνε απεσταλμένους του (υπουργούς και βουλευτές…) για να του μεταφέρουν την… ίδια αισιοδοξία, για επιτυχή –τελικά- έκβαση της τρίτης ψηφοφορίας!
Παρόλα αυτά συνομιλητές του Κ. Καραμανλή μάς έλεγαν, ότι ο ίδιος ποτέ δεν είχε πειστεί.
Μάλιστα όταν στην πρώτη ψηφοφορία οι ψήφοι που συγκεντρώθηκαν υπέρ του Σταύρου Δήμα ήταν μόλις 160, η εκτίμησή του ήταν ότι «τελείωσε το παιχνίδι»…
Και μετά και τη δεύτερη ψηφοφορία, όταν οι απεσταλμένοι του Σαμαρά του μιλούσαν για… «175 χωρίς να αποκλείεται και η έκπληξη στο τέλος», η εκτίμησή του ήταν ότι «στην καλύτερη περίπτωση να μαζευτούν 170 στην τρίτη ψηφοφορία , ούτε ένας παραπάνω»!
Διαφώνησε επίσης και με τη συνέντευξη-παρωδία του Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ, επειδή όπως μας λένε συνομιλητές του, εκτίμησε ότι «την ώρα που χρειάζονταν κλίμα συναίνεσης επελέγη πάλι η πόλωση».
Ακόμα ήταν κάθετα αντίθετος με τα σενάρια περί «κυβέρνησης ειδικού σκοπού». Πιστεύει ότι τέτοια σενάρια υπηρετούν τα σχέδια μόνο αυτών τους οποίους έχει χαρακτηρίσει «νταβατζήδες».
Τέλος, όπως τονίζουν συνομιλητές του Κ. Καραμανλή, διαφωνεί με το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης».
Πιστεύει ότι ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κερδίσει τις εκλογές θα συναντήσει σοβαρά προβλήματα, ότι θα αναγκαστεί να κάνει υποχωρήσεις από σημερινές θέσεις του, ωστόσο δεν θα είναι μια παρένθεση. Διότι «όταν ένα κόμμα κερδίσει την πλειοψηφία, δεν είναι εύκολο να χάσει την εμπιστοσύνη όσων το ψήφισαν σε μικρό χρονικό διάστημα».
Επιπλέον η μεν ΝΔ μετά από μια ήττα θα περάσει κρίση, το δε ΠΑΣΟΚ θα περάσει καταστάσεις έως και αποσύνθεσης.
Επομένως, με ποιες προϋποθέσεις, λέει, θα απειληθεί μια νέα κυβέρνηση;
Πάντως εκτιμά, ότι ναι μεν το πιθανότερο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές της 25ης Γενάρη, αλλά η Ν.Δ. δεν θα πέσει κάτω από 25%...
Ενώ για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες…
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου