Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Αμερικανός Αναλυτής: Η Α. Μέρκελ σκόπιμα προσπαθεί να μειώσει την επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη


Μετά τις συνομιλίες του Μινσκ, στην οποίες συμμετείχε η Ομοσπονδιακή Καγκελάριος της Γερμανίας, οι απόψεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης για τα αίτια της σύγκρουσης, στην  Ουκρανία, « διχοτομούνται» για πρώτη φορά  , γράφει ο Gilbert Doctorow.

Συγκεκριμένα η Άνγκελα Μέρκελ στηρίζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας  προκειμένου να αποφευχθεί η αμερικανική πολεμική εμπλοκή σε έναν   πόλεμο στην Ευρώπη, γράφει ο ερευνητής του  Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Μόσχας Gilbert Doctorow , γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

« Η Μέρκελ συμφώνησε σε μια πολιτική κυρώσεων, επειδή είναι μια ήσυχη εναλλακτική λύση, έναντι μιας  στρατιωτικής λύσης, η οποία  προωθείται τελευταία από την Ουάσιγκτον», αναφέρει  ο αναλυτής.

Επιπλέον, η Καγκελάριος πραγματοποίησε ένα τέτοιο βήμα, παρά την αναμφισβήτητη οικονομική ζημία στους ίδιους τους Γερμανούς  , μη δίνοντας στις  Ηνωμένες Πολιτείες την αφορμή για πολεμικές ενέργειες, ομαλοποιώντας  παράλληλα τις σχέσεις μεταξύ της Ευρώπης και  Ρωσίας, παίζοντας τον ρόλο της  «ειρηνοποιού» .

Ο Doctorow σημειώνει ότι μετά τις συνομιλίες του Μινσκ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα, την επίτευξη ανακωχής στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη, διαφωνούσαν σχετικά με τα αίτια της ουκρανικής κρίσης , καθώς και με τον τρόπο επίλυσης τους.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο ίδιος, κυριαρχεί το «κόμμα του πολέμου» που απαιτεί να εξοπλιστεί η Ουκρανία, δήθεν για την καταπολέμηση της ρωσικής επιθετικότητας, επικρίνοντας την θέση της Μέρκελ. Ειδικότερα, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μακ Κέιν είπε ότι «η γερμανική κυβέρνηση, ή «δεν έχει ιδέα» για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία, ή δεν την νοιάζει».

Στην Ευρώπη, εν τω μεταξύ, η Μέρκελ και  ο «μικρός εταίρος» της , ο ο Φρανσουά Ολάντ , ονομάστηκαν ως η   «ομάδα όνειρο» του Μινσκ,  μετά τη σύναψη των συμφωνιών. Για την περίπτωση της στρατιωτικής λύσης, η  Μέρκελ και οι σύμβουλοί της, στις συζητήσεις με την Ουάσιγκτον, δήλωσαν ότι είναι μια τέτοια επιλογή «απαράδεκτη», και ότι είναι πολιτικά  ορθό,   ένα  διπλωματικό μονοπάτι, το οποίο τελικά οδήγησε και στην υπογραφή μιας νέας συμφωνίας στο Μινσκ, τονίζει ο Doctorow.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, το πρόβλημα το οποίο υποβόσκει εδώ και μια δεκαετία είναι ο υπόγειος πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας . Η οικονομικά εύρωστη Γερμανία διαφοροποιείται σιγά –σιγά από τα κελεύσματα της Ουάσιγκτον.

Η κόντρα ίσως επηρεάσει και τα ελληνικά ζητήματα, αφού το ελληνικό χρέος είναι ένα από τα σημεία διαφωνίας των δύο πόλων, με τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ να ζητούν κούρεμα του ελληνικού χρέους, και το Βερολίνο να απορρίπτει κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας ότι αρκεί μια επιμήκυνση των δανείων και ίσως μια μείωση των επιτοκίων.

Το σκεπτικό είναι ο μεγάλος όγκος των γερμανικών εξαγωγών συντηρεί μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα τα οποία αποσταθεροποιούν την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Η βάση της κόντρας αυτής είναι το γεγονός ότι η Γερμανία έχει ισχυροποιηθεί οικονομικά τα τελευταία χρόνια εντός της Ευρώπης και εξελίσσεται σταδιακά σε ηγεμονική δύναμη, υπαγορεύοντας στην ουσία τις πολιτικές που εφαρμόζονται στη Γηραία Ήπειρο, γεγονός που κατέστη ιδιαίτερα σαφές στη διάρκεια της κρίσης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου