Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

"Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη ήταν βάση της Αλ-Κάιντα";


Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη ήταν βάση στρατολόγησης πολεμιστών της Αλ Κάιντα, δήλωσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης, ο Αΐμαν Ντιν, ο οποίος άλλαξε "πλεύση" το 1998 και έγινε κατάσκοπος των βρετανικών υπηρεσιών ασφάλειας και πληροφοριών MI5 και MI6.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο 37χρονος Αΐμαν Ντιν ανέφερε ότι ορισμένα από τα ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα είχαν πολεμήσει στη μονάδα Ελ Μουτζαχίντ, στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και μεταξύ αυτών ήταν ο Χαλίλ ελ Χατζ, μαζί με τον οποίο ο Ντιν, όταν ήταν έφηβος, πήγε στη βαλκανική χώρα για να πολεμήσει.

Ο Αΐμαν Ντιν γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία, (στην φωτογραφία ο Ντιν στην Μέκα) όπου η αντίθεση με τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν το 1980, έκανε τη στρατιωτική τζιχάντ ευγενή ιδέα, αναφέρει το BBC.

"Ξαφνικά βρέθηκα σε κάποιον λόφο στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, με όπλο στα χέρια. Είχα την αίσθηση, ότι συμμετέχω στη συγγραφή της ιστορίας. Στα στρατόπεδα εκπαίδευσης μάθαμε για τις πολεμικές τακτικές και τους στρατιωτικούς ελιγμούς. Ήμουν με ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων και όλοι ήμασταν μουσουλμάνοι" ανέφερε.

Ένας από τους αρχηγούς της Αλ Κάιντα, που πέρασε από τον πόλεμο στη Βοσνία, ήταν ο Χάλιντ Σέιχ Μοχάμεντ, ο οποίος συμμετείχε στην οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ, τόνισε ο Αΐμαν Ντιν.
Μετά τη λήξη του πολέμου στη Βοσνία, πολλοί πολεμιστές της Ελ Μουτζαχίντ άρχισαν να υιοθετούν ακραίες απόψεις έναντι της Δύσης και κατέφυγαν στην τρομοκρατία, σημείωσε.

Όσοι επέζησαν άρχισαν να υιοθετούν ένα αίσθημα κατά της Δύσης και κατά της παγκοσμιοποίησης, ένα αίσθημα ότι η παγκόσμια κοινότητα συνωμοτούσε εναντίον των Μουσουλμάνων στη Βοσνία, επειδή είχαν στρέψει την παλίρροια του πολέμου υπέρ τους- έτσι ήθελαν να σταματήσει ο πόλεμος χωρίς καθυστέρηση, προτού επιτύχουν περισσότερες νίκες, υποστήριξε.

Νομίζω ότι άρχισαν να αισθάνονται, ότι η Δύση πολεμά το Ισλάμ ως θρησκεία... και ότι αυτό οδήγησε σε περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση, τόνισε.

Ο Αΐμαν Ντιν δήλωσε ότι ορισμένοι, μεταξύ εκείνων και ο Μουχάμεντ, ήταν απογοητευμένοι επειδή μετά τον πόλεμο στη Βοσνία, στο Σαράγεβο, συγκροτήθηκε κοσμική κυβέρνηση και δεν κυβερνούσε με τους νόμους της Σαρία. O Αΐμαν Ντιν, τον Δεκέμβριο του 1998, οδηγήθηκε στο Λονδίνο, αφού πέρασε 11 μέρες στον Περσικό Κόλπο στα χέρια πρακτόρων της βρετανικής MI6. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου