Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Επικεφαλής της Moody’s Analytics: ''Θα περάσουν πολλά χρόνια για να αρθούν οι έλεγχοι κεφαλαίων στην Ελλάδα''


Θα περάσουν ενδεχομένως αρκετά χρόνια για να αρθούν τα capital controls, και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τη συμφωνία μένοντας στην ευρωζώνη, εκτιμά ο επικεφαλής των οικονομολόγων της Moody's Analytics, Μαρκ Ζάντι, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης.

Μιλώντας σε εφημερίδα , ο κορυφαίος aμερικανός οικονομολόγος εκτιμά πως η διενέργεια των πρόωρων εκλογών, αλλά και η αποτυχία των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων να εφαρμόσουν τις παλαιότερες συμφωνίες, είναι παράγοντες που εγείρουν αμφιβολίες για το αν αυτή τη φορά θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Μάλιστα, υποστηρίζει πως ο κίνδυνος ενός Grexit δεν έχει αποφευχθεί εντελώς, ν και οι πιθανότητες πλέον είναι μικρότερες. «Νομίζω ότι οι αξιωματούχοι της Ελλάδας και της Ευρωζώνης έχουν “κοιτάξει την άβυσσο” και έχουν συνειδητοποιήσει ότι το Grexit θα ήταν καταστροφή για τον ελληνικό λαό και για ολόκληρη την Ευρώπη. Πιστεύω πως όλοι θα εργαστούν πάρα πολύ σκληρά για να αποφύγουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο”, επισημαίνει.

Όσο για τα capital controls, προβλέπει ότι θα περάσουν ενδεχομένως αρκετά χρόνια για να αρθούν, και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τη συμφωνία μένοντας στην Ευρωζώνη. «Βασιζόμενοι στην εμπειρία και τους κεφαλαιακούς ελέγχους σε άλλες χώρες, όπως η Ισλανδία και η Κύπρος, χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος από ό,τι αρχικά υπολογίζεται ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις τράπεζες και να αρθούν οι έλεγχοι κεφαλαίων», σημειώνει.

Ο αμερικανός οικονομολόγος συμφωνεί επίσης με την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, τονίζοντας πως η ελάφρυνσή του είναι «απολύτως απαραίτητη», όμως η ευρωζώνη δεν θα προχωρήσει σε αυτήν την ελάφρυνση αν δεν καταστεί ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα είναι στο μονοπάτι των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου