Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Στις Αλβανικές Μουσουλμανικές Θεολογικές Σχολές, δεν Ομιλείται η Αλβανική, αλλά η Τουρκική Γλώσσα


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη Μουσουλμανική Κοινότητα Αλβανίας αλλά και το πώς σκέπτονται ορισμένοι Αλβανοί ιμάμηδες, ήταν η συζήτηση που διεξήχθη σε ζωντανή εκπομπή,  η οποία μεταδόθηκε χθες βράδυ από  τον τ/σ  Ora News,  με συντονιστή το διευθυντή του καναλιού  Ylli Rakipi. Ο  Rakipi είχε καλέσει στην εκπομπή του το μουφτή των Τιράνων Ylli Gurra, τον ιμάμη του τζαμιού  της περιφερειακής οδού Τιράνων Armand Ali, τον θεολόγο Ermir Gkinishi και τον εμπειρογνώμονα από το Ινστιτούτο Διεθνών μελετών  Enri Hida.

Ο μουφτής των Τιράνων, δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι σε όλη την Αλβανία λειτουργούν 850 τζαμιά και ότι από το σύνολο των τζαμιών που λειτουργούν στα Τίρανα, μόνον δύο είναι έξω από τον έλεγχο της Μουσουλμανικής Κοινότητας Αλβανίας, το τζαμί του Μεζεζ (το πήρε χθες υπό τον έλεγχο της), και το τζαμί της περιφερειακής οδού Τιράνων.

Ο ιμάμης Αρμάντ Αλή, ο οποίος σπούδασε σε θεολογική σχολή της Μεντίνα, δήλωσε μεταξύ των άλλων στη διάρκεια της εκπομπής ότι : « Κάθε  μουσουλμάνος θα ήθελε να ζήσει στο Χαλιφάτο, βάσει του Ισλαμικού Νόμου. Κάθε μουσουλμάνος είναι έτοιμος να δώσει τη ζωή του για τον Αλλάχ. «Η Μουσουλμανική Κοινότητα της Αλβανίας ελέγχεται από την κυβέρνηση και γι αυτό εμείς  δεν θέλουμε να έχουμε σχέση  μαζί της. Οι ΗΠΑ  διοικούνται από εβραϊκούς κύκλους…».

Ο θεολόγος Ermir Gkinishi δήλωσε μεταξύ των άλλων: «Οι αλβανικές αρχές δεν γνωρίζουν τα πραγματικά αίτια για τα οποία οι Αλβανοί πάνε να πολεμήσουν στη Συρία…, στις αλβανικές μουσουλμανικές θεολογικές σχολές, τους μεντρεσέδες, δεν ομιλείται η αλβανική, αλλά η τουρκική γλώσσα …. και ότι η Μουσουλμανική Κοινότητα στην Αλβανία δεν έχει κτίσει ούτε ένα τζαμί, δεν έχει χρήματα….»

Ο Enri Hida από το Ινστιτούτο Διεθνών Μελετών  δήλωσε ότι σύμφωνα με αλβανικές πηγές, στη Συρία έχουν φύγει για να πολεμήσουν 114 Αλβανοί πολίτες ενώ σύμφωνα με πηγές της CIA, στη Συρία πήγαν να πολεμήσουν 140 Αλβανοί από Αλβανία και συνολικά 450 Αλβανοί από Αλβανία, Κόσσοβο και ΠΓΔΜ. Ανέφερε επίσης ότι οι αρχές δεν έχουν στοιχεία για τον ακριβή αριθμό εκείνων που επέστρεψαν από τη Συρία ή σκοτώθηκαν.

Στη διάρκεια της εκπομπής προβλήθηκε και συνέντευξη με Αλβανό που πήγε στη Συρία και κατάφερε να επιστρέψει. Δήλωσε ότι μετάνιωσε για την πράξη του και πρόσθεσε ότι αποφάσισε να ταξιδέψει προς τη Συρία παρασυρόμενος από το διαδίκτυο, από έναν φίλο του, ο οποίος τελικά σκοτώθηκε στη Συρία.

Όπως είπε στη συνέντευξή του, στη Συρία δεν βρήκε την πραγματικότητα που ονειρεύονταν και ήθελε να επιστρέψει, αλλά του είχαν πάρει το διαβατήριο. «Πολλοί ξένοι ήθελαν να φύγουν, αλλά φοβόντουσαν τα αντίποινα των τζιχαντιστών», κατέληξε εμφανώς μετανιωμένος για την πράξη του αυτή.

Θεωρούμε ότι η κατάσταση των μουσουλμάνων στην Αλβανία, τελεί υπό των απόλυτο έλεγχο των Τούρκων, οι οποίοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν ανάλογα με τις επιδιώξεις τους. Άλλη μια απειλή για την Ελλάδα που σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αγνοήσει.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου