Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ζ.Γκάμπριελ σε ΥΠΟΙΚ Ε.Ε: «Άμεση έναρξη διαλόγου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»

της Χριστίνας Κοκκίνη
Την άμεση έναρξη του διαλόγου σχετικά με την ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα ζήτησε από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ λέγοντας ότι δεν βγάζει νόημα να διαλυθούν τα πρώιμα σημάδια της οικονομικής ανάπτυξης με περισσότερα μέτρα λιτότητας.

"Δεν έχει νόημα να συντρίψουν τα πράσινα βλαστάρια της οικονομικής ανάκαμψης με τη λήψη περαιτέρω μέτρων λιτότητας", δήλωσε σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

"Το Eurogroup της Δευτέρας πρέπει να βρει έναν τρόπο να σπάσει τον φαύλο κύκλο. Όλοι γνωρίζουν ότι η ελάφρυνση χρέους θα πρέπει να έρθει κάποια στιγμή. Δεν βγάζει νόημα να αποφεύγουμε αυτή τη δουλειά συνέχεια" ανέφερε σε δήλωσή του προς το Reuters, απευθυνόμενος βασικά στις χώρες που αντιδρούν στο να γίνει κάτι τέτοιο.

Όπως επισημαίνει το Reuters το ΔΝΤ ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους του να προχωρήσουν σε μια σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού αλλά η Γερμανία δια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντιτίθεται σε αυτό υποστηρίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητη.

"Δεν βοηθά το λαό και τη χώρα να πρέπει να παλεύουν κάθε 12 μήνες προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε νέα γραμμή πίστωσης προκειμένου να ξεπληρώσει παλαιά δάνεια. Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους. Δεν έχει νόημα να απομακρυνόμαστε από την ανάπτυξη ξανά και ξανά" καταλήγει στη δήλωσή του ο Γερμανός αντικαγκελάριος.

Ουσιαστικά έχουμε μπει σε τροχιά για την μείωση του χρέους, πάντως όχι με "κούρεμα" όπως το 2012, αλλά με χρονική  και επιτοκιακή αναδιάρθρωσή του.
Μια αναδιάρθρωση που θα κυμανθεί μετάξύ του 17% αν παραταθεί ο χρόνος αποπληρωμής κατά δέκα χρόνια και μπορεί να ξεπεράσει το 50% αν επεκταθεί σε βάθος 30ετίας με ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση το στοίχημα είναι να βγει η χώρα στις αγορές, κάτι που θα συμβεί μόνο αν το χρέος καταστεί βιώσιμο και να γίνουν οι τράπεζες "κανονικές", ξεκινώντας να κάνουν την δουλειά για την οποία προορίζονται, την χρηματοδότηση της ανάπτυξης, σε ένα μελλοντικό "καθαρό" περιβάλλον απαλλαγμένο από προνομιακές δανειοδοτήσεις "ημετέρων".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου